Πόλεμος στην Ουκρανία - Οδησσός
Πυραυλικό χτύπημα σε υποδομές στην Οδησσό - Πέντε νεκροί και 18 τραυματίες

Ένας πύραυλος έπληξε σήμερα υποδομές στην πόλη-λιμάνι της Ουκρανίας, την Οδησσό, ανέφεραν σε διαδικτυακή ανακοίνωσή τους οι τοπικές αρχές.

Ο επικεφαλής της ουκρανικής προεδρίας έκανε λόγο για πέντε νεκρούς και 18 τραυματίες.

«Η Οδησσός δέχτηκε πυραυλικό χτύπημα. Επλήγησαν υποδομές», αναφέρει η ανακοίνωση.

 Παράλληλα, οι ρωσικές δυνάμεις άρχισαν τα αεροπορικά πλήγματα και επιχειρούν επίθεση εναντίον του εργοστασίου χάλυβα της Μαριούπολης, Αζοφστάλ, όπου βρίσκονται οι εναπομείνασες ουκρανικές δυνάμεις στην πόλη, είπε σήμερα ο Ουκρανός προεδρικός σύμβουλος Ολέξι Αρεστόβιτς.

«Ο εχθρός επιχειρεί να καταπνίξει την τελευταία αντίσταση των υπερασπιστών της Μαριούπολης στην περιοχή του Αζοφστάλ», είπε ο Αρεστόβιτς στο εθνικό τηλεοπτικό δίκτυο.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι τα ρωσικά στρατεύματα προσπαθούν να εισβάλουν στο εργοστάσιο.

Επρόκειτο να ανοίξουν ανθρωπιστικοί διάδρομοι από τη Μαριούπολη

Στο μεταξύ, μια νέα προσπάθεια απομάκρυνσης αμάχων από τη Μαριούπολη, ένα μεγάλο μέρος της οποίας ελέγχεται από τον ρωσικό στρατό, σχεδιάζοταν να γίνει σήμερα, σύμφωνα με τις δηλώσεςι που έκανε νωρίτερα η αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης Ιρίνα Βερεστσούκ.

«Σήμερα, θα προσπαθήσουμε και πάλι να απομακρύνουμε γυναίκες, παιδιά και ηλικιωμένους», ανέφερε η Βερεστσούκ σε ανάρτησή της σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, διευκρινίζοντας ότι οι άμαχοι είχαν αρχίσει να συγκεντρώνονται κοντά σε εμπορικό κέντρο της πόλης και υπάρχουν ελπίδες ότι η απομάκρυνσή τους θα ξεκινούσε γύρω στις 12.00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας).

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι ζήτησε και πάλι χθες βράδυ μια παύση των συγκρούσεων προκειμένου να απομακρυνθούν οι άμαχοι από τις ουκρανικές πόλεις τις οποίες πολιορκούν ρωσικές δυνάμεις, ξεκινώντας από την Μαριούπολη.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 17/11

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

αιματοβαμμένη σημαία Πολυτεχνείου
Καταγγελία ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής: «Προληπτική προσαγωγή» γραμματέα της ΠΑΣΠ Παντείου από την ΕΛ.ΑΣ.
Το κόμμα ζητά απαντήσεις από την κυβέρνηση για τις «τυφλές προληπτικές προσαγωγές» – Προσήχθη ενώ μετέφερε καρέκλες, χωρίς, όπως υποστηρίζει, καμία...
Καταγγελία ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής: «Προληπτική προσαγωγή» γραμματέα της ΠΑΣΠ Παντείου από την ΕΛ.ΑΣ.
politexneio
Οι 24 επιβεβαιωμένοι νεκροί του Πολυτεχνείου: Τα ονόματα και οι ιστορίες
52 χρόνια μετά, η ιστορική έρευνα καταρρίπτει την προπαγάνδα του «κανένας νεκρός» – Ο επίσημος κατάλογος των θυμάτων της εξέγερσης
Οι 24 επιβεβαιωμένοι νεκροί του Πολυτεχνείου: Τα ονόματα και οι ιστορίες
pasok
ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: «Στο ναδίρ η ελληνική Παιδεία» - Προειδοποίηση από Κομισιόν
Το ΠΑΣΟΚ προειδοποιεί για πλήρη αποδόμηση του σχολείου - PISA-σοκ: Σχεδόν 1 στους 2 μαθητές αποτυγχάνει στα μαθηματικά
ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: «Στο ναδίρ η ελληνική Παιδεία» - Προειδοποίηση από Κομισιόν