Τέλος η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους, στην Πορτογαλία - Η μάσκες παραμένουν στις σχολικές αίθουσες

Μετά από παρόμοιες αποφάσεις άλλων χωρών, η πορτογαλική κυβέρνηση αποφάσισε σήμερα να τερματίσει την υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους, ένα υγειονομικό μέτρο το οποίο ωστόσο θα συνεχίσει να ισχύει για τα δημόσια μέσα μεταφοράς, τα νοσοκομεία και τους οίκους ευγηρίας, αλλά όχι για τις σχολικές αίθουσες.

«Δεδομένης της θετικής εξέλιξης της επιδημιολογικής κατάστασης στην Πορτογαλία, η κυβέρνηση αποφάσισε να αναθεωρήσει ορισμένους περιορισμούς που εξακολουθούν να ισχύουν», ανακοίνωσε η κυβέρνηση του σοσιαλιστή πρωθυπουργού Αντόνιο Κόστα σε δελτίο τύπου που εξέδωσε μετά το εβδομαδιαίο υπουργικό συμβούλιο.

Η υποχρεωτική χρήση μάσκας θα περιορίζεται πλέον «σε μέρη που χαρακτηρίζονται από ιδιαίτερη ευπάθεια των ανθρώπων που συχνάζουν σε αυτά (...) και σε χώρους εντατικής χρήσης», ανέφερε η κυβέρνηση.

Η απόφαση αυτή θα τεθεί σε ισχύ μέσα στις επόμενες ημέρες, μόλις εκδοθεί το διάταγμα από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας.

Τις τελευταίες ημέρες, πολλοί ειδικοί και μέλη της αντιπολίτευσης ζητούσαν να σταματήσει η υποχρεωτική χρήση μάσκας στα σχολεία, ένα από τα κύρια μέτρα για τον έλεγχο της πανδημίας που εξακολουθεί να ισχύει στην Πορτογαλία.

Καθώς η Πορτογαλία συγκαταλέγεται στις χώρες με τα υψηλότερα ποσοστά εμβολιασμού στον κόσμο, ο αριθμός των νέων κρουσμάτων μόλυνσης από κορονοϊό μειώθηκε, σε 577 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους σε επτά ημέρες, σύμφωνα με την τελευταία εβδομαδιαία έκθεση της Γενικής Διεύθυνσης Υγείας.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Διαγωνισμός για 311 θέσεις στα Δικαστήρια: ΟΛΗ Η ΥΛΗ ΕΔΩ

Προκηρύξεις Εκπαιδευτικών: Προλάβετε 11 μόρια ΠΡΙΝ τις ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ  ΑΙΤΗΣΕΙΣ στον ΟΠΣΥΔ

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής του Παν.Πατρών με μόνο 12 ευρώ το μήνα

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ - Προλάβετε προκηρύξεις: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 100 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
Νέα διεθνής αναγνώριση του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών για το 2023
Η νέα αυτή διάκριση αντανακλά το υψηλό επίπεδο ποιότητας του διδακτικού προσωπικού, των προγραμμάτων σπουδών, της έρευνας που παράγεται, αλλά και του...
Νέα διεθνής αναγνώριση του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών για το 2023