abramovich
Σύμφωνα με δημοσίευμα - βόμβα της Wall Street Journal ο Ζελένσκι ζήτησε από τον Μπάιντεν να μην επιβάλλει κυρώσεις στον Ρόμαν Αμπράμοβιτς

Δημοσίευμα - βόμβα φιλοξενεί η Wall Street Journal, καθώς ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ζήτησε από τον Αμερικανό ομόλογό του, Τζο Μπάιντεν, να μην επιβάλλει κυρώσεις στον Ρόμαν Αμπράμοβιτς.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι για τον Ουκρανό πρόεδρο, ο Ρώσος μεγιστάνας, στον οποίο επιβλήθηκαν δέχθηκε κυρώσεις από το Βρετανία και Ευρωπαϊκή Ένωση, θα μπορούσε να διαδραματίσει κρίσιμο ρόλο στις διαπραγματεύσεις Μόσχας - Κιέβου για μία συμφωνία ειρήνης.

Όπως τονίζεται, μάλιστα, στις αρχές Μαρτίου, Αμερικανοί αξιωματούχοι συνέταξαν λίστα κυρώσεων κατά του Αμπράμοβιτς, όμως το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου ζήτησε από το υπουργείο Οικονομικών να σταματήσει, καθώς ο Τζο Μπάιντεν, αποφάσισε να «αφαιρέσει» τον μεγιστάνα από τη λίστα κυρώσεων, θεωρώντας ότι θα μπορούσε να αποδειχθεί ένας σημαντικός συνδετικός κρίκος, σε μια προσπάθεια επίλυσης της κρίσης.

«Δεν πρόκειται να διαβάσουμε ιδιωτικές συνομιλίες μεταξύ του προέδρου Μπάιντεν και του προέδρου Ζελένσκι», ανέφερε η Έμιλι Χορν, εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου. Το υπουργείο Οικονομικών δεν απάντησε σε αίτημα για σχολιασμό.

Το γραφείο του ουκρανού προέδρου και η πρεσβεία της Ουκρανίας στην Ουάσιγκτον, επίσης, δεν απάντησαν αμέσως σε αίτημα για σχόλιο.

«Για τις διαπραγματεύσεις και προς το συμφέρον της επιτυχίας τους, δεν είναι χρήσιμο να σχολιάζουμε τη διαδικασία, ούτε την ανάμειξη του κ. Αμπράμοβιτς», ανέφερε εκπρόσωπος του Ρώσου μεγιστάνα. «Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, βάσει αιτημάτων, συμπεριλαμβανομένων των εβραϊκών οργανώσεων στην Ουκρανία, έκανε ό,τι μπορεί για να στηρίξει τις προσπάθειες που στοχεύουν στην αποκατάσταση της ειρήνης το συντομότερο δυνατό», συνέχισε.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

θέατρο
Ρολά κατεβάζουν τα θέατρα το Σάββατο – Απεργιακή κινητοποίηση ηθοποιών και μουσικών
Στο πλευρό των εργαζομένων η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος – Αίτημα η υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας
Ρολά κατεβάζουν τα θέατρα το Σάββατο – Απεργιακή κινητοποίηση ηθοποιών και μουσικών
Σε εξέλιξη η επιχείρηση αναζήτησης του 45χρονου Διοικητή Πυροσβεστικού Κλιμακίου
Σέρρες: Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 45χρονου Διοικητή Πυροσβεστικού Κλιμακίου
Σέρρες: Έρευνες και από αέρος για τον εντοπισμό του 45χρονου πυροσβέστη
Σέρρες: Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 45χρονου Διοικητή Πυροσβεστικού Κλιμακίου