nosokomeio meth
Alexandros Michailidis / SOOC
Αν δεν έχουν εμβολιαστεί, «οι ασθενείς βγαίνουν από τη λίστα αναμονής» για μοσχεύματα, εξήγησε το νοσοκομείο της Βοστόνης

Νοσοκομείο της Βοστόνης αρνείται σε ασθενή του, ηλικίας 31 ετών, επέμβαση για τη μεταμόσχευση καρδιάς, εξαιτίας του ότι δεν έχει εμβολιαστεί κατά της COVID-19, γεγονός που θεωρεί πως σημαίνει ότι η επέμβαση είναι καταδικασμένη σε αποτυχία, μετέδωσαν αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα χθες Τετάρτη.

Ερωτηθείσα σχετικά από το Γαλλικό Πρακτορείο, μια εκπρόσωπος του Brigham and Women’s Hospital επιβεβαίωσε ότι ο εμβολιασμός κατά της COVID-19 θεωρείται «επιβεβλημένος» για όλους τους υποψήφιους λήπτες οργάνων.

Ο Ντέιβιντ Φέργκιουσον, ο πατέρας του ασθενούς, μίλησε στα τηλεοπτικά δίκτυα CNN και ABC για τη μάχη του παιδιού του εναντίον «του θανάτου», υπογραμμίζοντας πως έχει φθάσει «στα όρια των δυνάμεών του».

Ο τριαντάρης, ο οποίος προγραμματιζόταν να υποβληθεί σε επέμβαση μεταμόσχευσης καρδιάς στο νοσοκομείο αυτό της Βοστόνης, αρνείται να εμβολιαστεί κατά της COVID-19. «Είναι θεμελιωδώς αντίθετο στις αρχές του, δεν πιστεύει σε αυτό», εξήγησε ο πατέρας.

Και, καθώς το Brigham and Women’s Hospital «εφαρμόζει αυτή την πολιτική (...) τον διέγραψαν από τον κατάλογο» των ασθενών που θα λάβουν μοσχεύματα, πρόσθεσε με απελπισία.

Σε γραπτή τοποθέτησή του, που εστάλη στο Γαλλικό Πρακτορείο, το νοσηλευτικό ίδρυμα της Βοστόνης εξηγεί ότι «θεωρεί επιβεβλημένα αρκετά εμβόλια που συστήνουν οι υγειονομικές αρχές, συμπεριλαμβανομένου του εμβολίου κατά της COVID-19», για να προχωρά σε τέτοιες επεμβάσεις.

Ο εμβολιασμός, μαζί με «έναν τρόπο ζωής», εξήγησε, δημιουργούν για τον υποψήφιο λήπτη «τις καλύτερες συνθήκες για μια επιτυχημένη επέμβαση και (...) την επιβίωση του ασθενούς μετά τη μεταμόσχευση, ιδίως επειδή το ανοσοποιητικό σύστημα είναι δραστικά εξασθενημένο».

Για τον Δρ. Άρθουρ Κάπλαν του πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, τον οποίο επικαλέστηκε το CBS, «όταν γίνεται οποιαδήποτε μεταμόσχευση, το ανοσοποιητικό σύστημα μπαίνει σε καταστολή. Η COVID μπορεί να σκοτώσει».

Κατά συνέπεια, αν δεν έχουν εμβολιαστεί, «οι ασθενείς βγαίνουν από τη λίστα αναμονής» για μοσχεύματα, εξήγησε το νοσοκομείο της Βοστόνης όπου νοσηλεύεται ο γιος του Ντέιβιντ Φέργκιουσον.

Ο τελευταίος δήλωσε πως σέβεται την «επιλογή» του γιου του κι εξετάζει το ενδεχόμενο μεταφοράς του σε άλλο νοσοκομείο, τονίζει όμως πως «ο χρόνος πιέζει» για τον ήδη εξασθενημένο ασθενή.

Οι ΗΠΑ, όπου μόλις το 62% έχει εμβολιαστεί πλήρως κατά της COVID-19, εξαιτίας της πολιτικής διάστασης που πήρε το ζήτημα, μετρούν ως αυτό το στάδιο κάπου 872.000 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου σχεδόν 60 εκατομμυρίων κρουσμάτων του SARS-CoV-2.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Γροιλανδία: Τι τρώνε στον πιο παγωμένο τόπο της Γης

Ελαιόλαδο και λεμόνι πριν τον ύπνο: Ένα μυστικό που βοηθά σώμα και καρδιά

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

βαθμοί στα σχολεία
Γυμνάσια - Λύκεια: Αυλαία σήμερα για το Α' τετράμηνο – Ο οδηγός της βαθμολογίας
Βαθμοί Α' τετραμήνου 2026: Πότε βγαίνουν οι έλεγχοι σε Γυμνάσια και Λύκεια – Τι ισχύει για τα μαθήματα χωρίς βαθμολογία και τα κενά εκπαιδευτικών
Γυμνάσια - Λύκεια: Αυλαία σήμερα για το Α' τετράμηνο – Ο οδηγός της βαθμολογίας
Κώστας Βλάσης, υφυπουργός Παιδείας
Υπουργείο Παιδείας: Ο νέος «χάρτης» λειτουργίας για τη σύνδεση εκπαίδευσης και αγοράς εργασίας
Επαγγελματική εκπαίδευση: Αυτά είναι τα νέα Συμβούλια που θα «δείχνουν» τις ειδικότητες με άμεση αποκατάσταση
Υπουργείο Παιδείας: Ο νέος «χάρτης» λειτουργίας για τη σύνδεση εκπαίδευσης και αγοράς εργασίας