Κρυπτονόμισμα bithumb Βόρεια Κορέα
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Τον περασμένο Φεβρουάριο, οι ΗΠΑ κατηγόρησαν τρεις Βορειοκορεάτες προγραμματιστές ηλεκτρονικών υπολογιστών για μια μαζική επίθεση χάκερ με στόχο την κλοπή χρημάτων και κρυπτονομισμάτων αξίας άνω του 1,3 δισ. δολαρίων.

Χάκερ από τη Βόρεια Κορέα έκαναν πέρυσι τουλάχιστον επτά κυβερνοεπιθέσεις σε πλατφόρμες κρυπτονομισμάτων και άδειασαν λογαριασμούς αξίας σχεδόν 400 εκατομμυρίων δολαρίων, εκτιμά η εταιρεία κυβερνοασφάλειας Chainalysis.

Η εταιρεία Chainalysis δήλωσε ότι ήταν ένα από τα πιο επιτυχημένα έτη που έχουν καταγραφεί για τους εγκληματίες του κυβερνοχώρου στο κράτος της ανατολικής Ασίας. Ειδικότερα, αναφέρει ότι το 2021 ήταν μια από τις πλέον κερδοφόρες χρονιές για τον ψηφιακό στρατό της Βόρειας Κορέας, καταλήγει η έκθεση της Chainalysis.

«Από το 2020 έως το 2021, ο αριθμός των κυβερνοεπιθέσεων που συνδέονται με τη Βόρεια Κορέα αυξήθηκαν από τις τέσσερις στις επτά, ενώ τα περιουσιακά στοιχεία που αφαιρέθηκαν στις επιθέσεις αυτές αυξήθηκαν κατά 40%» αναφέρει η εταιρεία.

Οι χάκερς χρησιμοποίησαν διάφορες τεχνικές, συμπεριλαμβανομένων των phishing, την παραβίαση κωδικών ασφαλείας και του κακόβουλου λογισμικού για να αποσπάσουν κεφάλαια από τα  «πορτοφόλια» των οργανισμών και στη συνέχεια τα μετέφεραν σε διευθύνσεις που ελέγχονται από τη Βόρεια Κορέα, ανέφερε η εταιρεία.

«Από τη στιγμή που τα κεφάλαια αυτά πέρασαν στην κατοχή της Βόρειας Κορέας, άρχισε μια προσεκτική διαδικασία ξεπλύματος για να καλυφθεί η υπόθεση και να εξαργυρωθούν τα ποσά».

Δεν είναι η πρώτη φορά που η κυβέρνηση της Πιονγκγιάνγκ κατηγορείται για κυβερνοκλοπές. Μια επιτροπή των Ηνωμένων Εθνών που παρακολουθεί την εφαρμογή των κυρώσεωνς κατά της Βόρειας Κορέας κατηγόρησε την Πιονγκγιάνγκ ότι χρησιμοποιεί κλεμμένα κεφάλαια για τη στήριξη των πυρηνικών και βαλλιστικών πυραυλικών προγραμμάτων της, ως τρόπο αποφυγής των διεθνών κυρώσεων.

Η Chainalysis δήλωσε ότι είναι πιθανό πολλές από τις περσινές επιθέσεις να πραγματοποιήθηκαν από τη λεγόμενη Lazarus Group, μια ομάδα χάκερ εναντίον της οποίας οι ΗΠΑ έχουν επιβάλει κυρώσεις. Η Lazarus Group έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν για συμμετοχή στις επιθέσεις ransomware «WannaCry», στην παραβίαση διεθνών τραπεζών και λογαριασμών πελατών και στις κυβερνοεπιθέσεις στη Sony Pictures το 2014.

Τον περασμένο Φεβρουάριο, οι ΗΠΑ κατηγόρησαν τρεις Βορειοκορεάτες προγραμματιστές ηλεκτρονικών υπολογιστών για μια μαζική επίθεση χάκερ με στόχο την κλοπή χρημάτων και κρυπτονομισμάτων αξίας άνω του 1,3 δισ. δολαρίων. Οι επιθέσεις στον κυβερνοχώρο έπληξαν εταιρείες από τράπεζες έως κινηματογραφικά στούντιο του Χόλιγουντ, ανέφερε το Υπουργείο

ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ

Διαβάστε περισσότερα στο ethnos.gr

Μεταβίβαση ακινήτου, έναρξη ατομικής επιχείρησης, άυλο διαζύγιο στον υπολογιστή σας: Οι ψηφιακές παρεμβάσεις το επόμενο διάστημα

Γιατί η Ινδία είναι η χώρα Νο1 προορισμός για αλλαγή φύλου – Απαγορευτικό το κόστος της επέμβασης στις ΗΠΑ, χάος στην Ευρώπη

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Πίνακες εκπαιδευτικών: Οι καλύτερες ώρες για την αίτηση στο ΑΣΕΠ

«Δεν αντέχω άλλο»: Τα αθόρυβα σημάδια της εφηβικής απελπισίας με αφορμή το περιστατικό στην Ηλιούπολη

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

εκπαιδευτικοί
Παύση διευθυντή Γυμνασίου στο Μαρούσι για λόγους που σχετίζονται με την πλημμελή άσκηση των υπηρεσιακών του καθηκόντων
Απαλλάχθηκε από τα καθήκοντά του Διευθυντής Γυμνασίου στο Μαρούσι με ομόφωνη γνωμοδότηση του ΑΠΥΣΔΕ Αττικής
Παύση διευθυντή Γυμνασίου στο Μαρούσι για λόγους που σχετίζονται με την πλημμελή άσκηση των υπηρεσιακών του καθηκόντων
WiFi
Η καθημερινή επιλογή που αποδυναμώνει το Wi-Fi στο σπίτι
Η χαμηλή ταχύτητα στο internet δεν οφείλεται πάντα στη σύνδεση ή στον πάροχο. Συχνά, η αιτία βρίσκεται σε μια απλή αλλά καθοριστική λεπτομέρεια: το...
Η καθημερινή επιλογή που αποδυναμώνει το Wi-Fi στο σπίτι
thlipsi_apognosi.jpg
Η ίδια κοινωνία που παράγει παιδιά τα οποία καταρρέουν απέναντι στην αποτυχία, παράγει και παιδιά που εκρήγνυνται απέναντι σε κάθε όριο.
Δεν γίνεται να μεγαλώνεις έναν άνθρωπο χωρίς εσωτερικά ψυχικά εργαλεία και μετά να απαιτείς να σταθεί όρθιος σε ένα σύστημα πίεσης επειδή “έτσι είναι...
Η ίδια κοινωνία που παράγει παιδιά τα οποία καταρρέουν απέναντι στην αποτυχία, παράγει και παιδιά που εκρήγνυνται απέναντι σε κάθε όριο.