Κρυπτονόμισμα bithumb Βόρεια Κορέα
Τον περασμένο Φεβρουάριο, οι ΗΠΑ κατηγόρησαν τρεις Βορειοκορεάτες προγραμματιστές ηλεκτρονικών υπολογιστών για μια μαζική επίθεση χάκερ με στόχο την κλοπή χρημάτων και κρυπτονομισμάτων αξίας άνω του 1,3 δισ. δολαρίων.

Χάκερ από τη Βόρεια Κορέα έκαναν πέρυσι τουλάχιστον επτά κυβερνοεπιθέσεις σε πλατφόρμες κρυπτονομισμάτων και άδειασαν λογαριασμούς αξίας σχεδόν 400 εκατομμυρίων δολαρίων, εκτιμά η εταιρεία κυβερνοασφάλειας Chainalysis.

Η εταιρεία Chainalysis δήλωσε ότι ήταν ένα από τα πιο επιτυχημένα έτη που έχουν καταγραφεί για τους εγκληματίες του κυβερνοχώρου στο κράτος της ανατολικής Ασίας. Ειδικότερα, αναφέρει ότι το 2021 ήταν μια από τις πλέον κερδοφόρες χρονιές για τον ψηφιακό στρατό της Βόρειας Κορέας, καταλήγει η έκθεση της Chainalysis.

«Από το 2020 έως το 2021, ο αριθμός των κυβερνοεπιθέσεων που συνδέονται με τη Βόρεια Κορέα αυξήθηκαν από τις τέσσερις στις επτά, ενώ τα περιουσιακά στοιχεία που αφαιρέθηκαν στις επιθέσεις αυτές αυξήθηκαν κατά 40%» αναφέρει η εταιρεία.

Οι χάκερς χρησιμοποίησαν διάφορες τεχνικές, συμπεριλαμβανομένων των phishing, την παραβίαση κωδικών ασφαλείας και του κακόβουλου λογισμικού για να αποσπάσουν κεφάλαια από τα  «πορτοφόλια» των οργανισμών και στη συνέχεια τα μετέφεραν σε διευθύνσεις που ελέγχονται από τη Βόρεια Κορέα, ανέφερε η εταιρεία.

«Από τη στιγμή που τα κεφάλαια αυτά πέρασαν στην κατοχή της Βόρειας Κορέας, άρχισε μια προσεκτική διαδικασία ξεπλύματος για να καλυφθεί η υπόθεση και να εξαργυρωθούν τα ποσά».

Δεν είναι η πρώτη φορά που η κυβέρνηση της Πιονγκγιάνγκ κατηγορείται για κυβερνοκλοπές. Μια επιτροπή των Ηνωμένων Εθνών που παρακολουθεί την εφαρμογή των κυρώσεωνς κατά της Βόρειας Κορέας κατηγόρησε την Πιονγκγιάνγκ ότι χρησιμοποιεί κλεμμένα κεφάλαια για τη στήριξη των πυρηνικών και βαλλιστικών πυραυλικών προγραμμάτων της, ως τρόπο αποφυγής των διεθνών κυρώσεων.

Η Chainalysis δήλωσε ότι είναι πιθανό πολλές από τις περσινές επιθέσεις να πραγματοποιήθηκαν από τη λεγόμενη Lazarus Group, μια ομάδα χάκερ εναντίον της οποίας οι ΗΠΑ έχουν επιβάλει κυρώσεις. Η Lazarus Group έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν για συμμετοχή στις επιθέσεις ransomware «WannaCry», στην παραβίαση διεθνών τραπεζών και λογαριασμών πελατών και στις κυβερνοεπιθέσεις στη Sony Pictures το 2014.

Τον περασμένο Φεβρουάριο, οι ΗΠΑ κατηγόρησαν τρεις Βορειοκορεάτες προγραμματιστές ηλεκτρονικών υπολογιστών για μια μαζική επίθεση χάκερ με στόχο την κλοπή χρημάτων και κρυπτονομισμάτων αξίας άνω του 1,3 δισ. δολαρίων. Οι επιθέσεις στον κυβερνοχώρο έπληξαν εταιρείες από τράπεζες έως κινηματογραφικά στούντιο του Χόλιγουντ, ανέφερε το Υπουργείο

ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ

Διαβάστε περισσότερα στο ethnos.gr

Μεταβίβαση ακινήτου, έναρξη ατομικής επιχείρησης, άυλο διαζύγιο στον υπολογιστή σας: Οι ψηφιακές παρεμβάσεις το επόμενο διάστημα

Γιατί η Ινδία είναι η χώρα Νο1 προορισμός για αλλαγή φύλου – Απαγορευτικό το κόστος της επέμβασης στις ΗΠΑ, χάος στην Ευρώπη

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τι σημαίνει η λέξη «φανφάρα» και από πού προέρχεται

Εκπαιδευτικοί: Πότε θα πιστωθεί στο λογαριασμό τους η μισθοδοσία

Μειώσεις στη στρατιωτική θητεία: Πόσους μήνες θα υπηρετούν οι φαντάροι με τον νέο νόμο

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΕΣΑΜΕΑ
ΑΣΕΠ: Στη Βουλή οι «κόφτες» για τα άτομα με αναπηρία – Παρέμβαση ΕΣΑμεΑ
Η ΕΣΑμεΑ καταγγέλλει αποκλεισμούς ΑμεΑ από τους Δήμους - Αίτημα για διπλασιασμό μορίων και κατάργηση των εξαιρέσεων σε ειδικότητες «αιχμής»
ΑΣΕΠ: Στη Βουλή οι «κόφτες» για τα άτομα με αναπηρία – Παρέμβαση ΕΣΑμεΑ
παδα
ΠΑΔΑ: Επίσκεψη του Ακολούθου της Επιστημονικής και Πανεπιστημιακής Συνεργασίας της Γαλλίας
Ένας από τους βασικούς λόγους για τους οποίους το ΠΑΔΑ εντάσσεται στην ενίσχυση της πανεπιστημιακής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας, είναι η...
ΠΑΔΑ: Επίσκεψη του Ακολούθου της Επιστημονικής και Πανεπιστημιακής Συνεργασίας της Γαλλίας