Warning message

  • Unable to retrieve https://twitter.com/SkyNews/status/1482361932078190594?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1482361932078190594%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.skai.gr%2Fnews%2Fworld%2Ftsounami-xtypa-tin-togka-se-vinteo-apo-doryforo-i-ekriksi-tou-ypothalassiou-ifaisteiou at this time, please check again later.
  • Unable to retrieve https://twitter.com/PMBreakingNews/status/1482222161209221120?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1482222161209221120%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.skai.gr%2Fnews%2Fworld%2Ftsounami-xtypa-tin-togka-se-vinteo-apo-doryforo-i-ekriksi-tou-ypothalassiou-ifaisteiou at this time, please check again later.
tsounamihfaisteio
Σε βίντεο από δορυφόρο η έκρηξη του υποθαλάσσιου ηφαιστείου

Ένα συγκλονιστικό στιγμιότυπο κατέγραψε από το διάστημα ο ιαπωνικός μετεωρολογικός δορυφόρος Himawari-8 από τη στιγμή της υποθαλάσσιας έκρηξης που σημειώθηκε το Σάββατο στο ηφαίστειο του νησιού Τόνγκα, στον Ειρηνικό Ωκεανό

Κύματα τσουνάμι παρατηρήθηκαν στις πρωτεύουσες της Τόνγκα και της Αμερικανικής Σαμόα, σύμφωνα με το αμερικανικό κέντρο προειδοποίησης για τσουνάμι

https://twitter.com/SkyNews/status/1482361932078190594?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1482361932078190594%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.skai.gr%2Fnews%2Fworld%2Ftsounami-xtypa-tin-togka-se-vinteo-apo-doryforo-i-ekriksi-tou-ypothalassiou-ifaisteiou

Η έκρηξη στις 06.10 ώρα Ελλάδας του υποθαλάσσιου ηφαιστείου Χούνγκα Τόνγκα-Χούνγκα Χαπάι, σε απόσταση περίπου 65 χιλιομέτρων βόρεια της Νουκουαλόφα, της πρωτεύουσας της Τόνγκα, προκάλεσε τσουνάμι 1,2 μέτρου, σύμφωνα με την Μετεωρολογική Υπηρεσία της Αυστραλίας. Η υπηρεσία ανέφερε ότι συνεχίζει να παρακολουθεί την κατάσταση αλλά δεν έχει εκδοθεί προειδοποίηση για τσουνάμι για τα αυστραλιανά εδάφη.

Κύματα τσουνάμι ύψους 83 εκατοστών καταγράφηκαν από τους μετρητές στην Νουκουαλόφα και κύματα ύψους περίπου 60 εκατοστών στο Πάγκο Πάγκο, την πρωτεύουσα της Αμερικανικής Σαμόας, σύμφωνα με το κέντρο έγκαιρης προειδοποίησης για τσουνάμι στον Ειρηνικό.

Η αμερικανική υπηρεσία στη συνέχεια ήρε τις προειδοποιήσεις για την Αμερικανική Σαμόα και τη Χαβάη αλλά ανακοίνωσε ότι παραμένει η απειλή για τσουνάμι για περιοχές του Ειρηνικού που είναι πιο κοντά στο ηφαίστειο. 

https://twitter.com/PMBreakingNews/status/1482222161209221120?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1482222161209221120%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.skai.gr%2Fnews%2Fworld%2Ftsounami-xtypa-tin-togka-se-vinteo-apo-doryforo-i-ekriksi-tou-ypothalassiou-ifaisteiou

Χιλή: Σε επιφυλακή η χώρα για τον κίνδυνο τσουνάμι 

Το Εθνικό Γραφείο Εκτάκτων Καταστάσεων της Χιλής (Onemi) προειδοποίησε σήμερα για την πιθανότητα ενός "μικρού τσουνάμι" στο νησί του Πάσχα και σε άλλα αρχιπελάγη της Χιλής μετά την έκρηξη ηφαιστείου στα νησιά Τόνγκα.

«Προληπτικά, στο αρχιπέλαγος Χουάν Φερνάντες, τα νησιά Σαν Φελίξ, το νησί του Πάσχα και τη Χιλιανή Ανταρκτική ζητείται από τους κατοίκους, λόγω της έκρηξης ενός ηφαιστείου στα νησιά Τόνγκα, να εγκαταλείψουν τις παράκτιες περιοχές όπου μπορεί να σημειωθεί τσουνάμι», δήλωσε το Onemi σε ανακοίνωση.

Οι κάτοικοι των νησιών Τόνγκα κατέφυγαν σε περιοχές που βρίσκονται σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο υψόμετρο σήμερα, ενώ ένα τσουνάμι σχεδόν 1,2 μέτρου σημειώθηκε από νέα έκρηξη -- που ακούστηκε σε απόσταση εκατοντάδων χιλιομέτρων -- του ηφαιστείου Χούνγκα Τόνγκα Χούνγκα Χα'απάι.

Η έκρηξη διήρκησε οκτώ λεπτά και ήταν τόσο ισχυρή που ακούστηκε «σαν μια μακρινή βροντή» στα νησιά Φίτζι, σε απόσταση 800 και πλέον χιλιομέτρων από εκεί, δήλωσαν οι αρχές των Φίτζι.

Στις ΗΠΑ, οι μετεωρολογικές υπηρεσίες εξέδωσαν προειδοποίηση για τσουνάμι στη δυτική ακτή, ενώ η Χαβάη επλήγη από πλημμύρες.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το απλό βήμα που πρέπει να κάνετε πάντα στο μπρόκολο πριν το μαγείρεμα

«Κάλτσα»: Πώς λέγεται στα ελληνικά;

Γιατί δεν πρέπει να ξεφορτώνεστε τα γρατζουνισμένα πιάτα σας

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

pc-tilekpaideusi.jpg
Ο γλωσσικός παλιμπαιδισμός των boomers
Η οικειοποίηση της γλώσσας των νέων είναι, εν τούτοις, δύσκολη καθώς διαθέτει ιδιόμορφους κανόνες που διαφέρουν από τις γνωστές και συνηθισμένες...
Ο γλωσσικός παλιμπαιδισμός των boomers
μπουλινγκ
Ανήλικη Παραβατικότητα: Όταν η πρόληψη κοστίζει λιγότερο από την καταστολή

Κάθε φορά που ένα παιδί ή ένας έφηβος εμπλέκεται σε πράξη βίας, η δημόσια συζήτηση ξεκινά από το τέλος. Από το...

Ανήλικη Παραβατικότητα: Όταν η πρόληψη κοστίζει λιγότερο από την καταστολή
δάσκαλοι
Ποιος θα σώσει το εκπαιδευτικό σύστημα από τα τοξικά στελέχη;
Γιατί κανένας εκπαιδευτικός δεν μπορεί  να δημιουργήσει προβάδισμα και να διδάξει ελευθερία, όταν ο ίδιος εργάζεται υπό καθεστώς φόβου
Ποιος θα σώσει το εκπαιδευτικό σύστημα από τα τοξικά στελέχη;