Thumbnail
«Αυτοί οι τραγικοί θάνατοι μπορούν να αποφευχθούν, μεταξύ άλλων μέσω της καθιέρωσης νόμιμων και ασφαλών εναλλακτικών οδών που θα απέτρεπαν τους ανθρώπους από το να καταφεύγουν σε διακινητές», όπως διευκρινίζει

Τη θλίψη της για το πρόσφατο ναυάγιο κοντά στη Φολέγανδρο εκφράζει με ανακοίνωσή της η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

Ο διεθνής οργανισμός αναφέρει ότι «αν και η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης της Ελληνικής Ακτοφυλακής συνεχίζεται, υπάρχουν φόβοι ότι δεν θα βρεθούν άλλοι επιζώντες» και κάνει λόγο ίσως «για το χειρότερο ναυάγιο που έχει γίνει φέτος στο Αιγαίο». Υπενθυμίζεται πως μέχρι στιγμής οι νεκροί ανήλθαν στους τρεις.

«Το ναυάγιο αυτό είναι μια οδυνηρή υπενθύμιση για το ότι οι άνθρωποι συνεχίζουν να επιχειρούν ριψοκίνδυνα ταξίδια αναζητώντας ασφάλεια», σημειώνει ο Αντριάνο Σιλβέστρι, βοηθός αντιπρόσωπος για θέματα προστασίας του οργανισμού στην Ελλάδα. 

«Αυτοί οι τραγικοί θάνατοι μπορούν να αποφευχθούν, μεταξύ άλλων μέσω της καθιέρωσης νόμιμων και ασφαλών εναλλακτικών οδών που θα απέτρεπαν τους ανθρώπους από το να καταφεύγουν σε διακινητές», προσθέτει.

Η Ύπατη Αρμοστεία εκτιμά ότι από τον Ιανουάριο έως τα τέλη Νοεμβρίου του 2021, περισσότεροι από 2.500 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ή αγνοούνται στη θάλασσα στην προσπάθειά τους να φτάσουν στην Ευρώπη.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Έκτακτο επίδομα έως 1.700 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 6/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

seminaria_3.jpg
Καταγγελία: Εκπαιδευτικοί καλούνται σε επιμόρφωση εκτός εργασιακού ωραρίου
«Δεν είναι υποχρέωση στον προσωπικό μας χρόνο» - Θύελλα αντιδράσεων στους εκπαιδευτικούς για σεμινάρια εκτός ωραρίου
Καταγγελία: Εκπαιδευτικοί καλούνται σε επιμόρφωση εκτός εργασιακού ωραρίου
Ο Νίκος Χαρδαλιάς σε αυτοψία στον Κηφισό
Χαρδαλιάς για κακοκαιρία Byron: «Φτάσαμε στα όρια των αντοχών μας, οριακά τα ρέματα»
Αυτοψία του Νίκου Χαρδαλιά στον Κηφισό - «Έχουν γίνει εγκληματικές αστοχίες και αυθαιρεσίες δεκαετιών»
Χαρδαλιάς για κακοκαιρία Byron: «Φτάσαμε στα όρια των αντοχών μας, οριακά τα ρέματα»