emvolio
Ο Μπουρλά, δεσμεύτηκε για την παραγωγή 80 εκ. δόσεων του εμβολίου

Ο επικεφαλής της Pfizer, Δρ. Albert Bourla, δήλωσε πως θα απαιτούνται ετήσιες δόσεις του εμβολίου κατά του κορονοϊού, προκειμένου να διατηρηθεί υψηλό επίπεδο προστασίας.

Ο A. Bourla, μίλησε στο BBC, πριν από την εμφάνιση της παραλλαγής Όμικρον, η οποία εντοπίστηκε για πρώτη φορά στη Νότια Αφρική.

Ο επικεφαλής της εταιρείας, ο οποίος ηγείται του κορυφαίου προμηθευτή εμβολίων στο Ηνωμένο Βασίλειο, δήλωσε στη συνέντευξή του ότι θα χρειαστούν συμπληρωματικά εμβόλια για τα επόμενα χρόνια. Ο επικεφαλής της εταιρείας, ωστόσο αρνήθηκε ότι επωφελήθηκε από τις πωλήσεις των εμβολίων καθώς σύμφωνα με τον ίδιο το κάθε ένα πωλείται για περίπου όσο ένα "φαγητό σε πακέτο".

Ο Μπουρλά, δεσμεύτηκε για την παραγωγή 80 εκ. δόσεων του εμβολίου. Λίγες μέρες νωρίτερα, η εταιρεία είχε ανακοινώσει ότι ήλπιζε να παρασκευάσει 180.000 δόσεις έως το τέλος του έτους και τουλάχιστον 50 εκατομμύρια δόσεις έως το τέλος του επόμενου έτους, από τις οποίες 21 εκατομμύρια κατά το πρώτο μισό του 2022.

«Τα καλά νέα όσον αφορά τη θεραπεία μας είναι ότι σχεδιάστηκε βάσει του ότι οι περισσότερες μεταλλάξεις έρχονται σε αιχμές. Αυτό μου εμπνέει εμπιστοσύνη ότι η θεραπεία δεν θα επηρεαστεί, η στοματική μας θεραπεία δεν θα επηρεαστεί από αυτόν τον ιό», δήλωσε αναφορικά με το φάρμακο Paxlovid.

Πρόσθεσε ότι η φαρμακοβιομηχανία θα γνωρίζει περισσότερες λεπτομέρειες για τη νέα παραλλαγή μέσα στις ερχόμενες εβδομάδες.

Η Pfizer υπέβαλε αίτηση για κατεπείγουσα έγκριση του Paxlovid την περασμένη εβδομάδα μετά την αναφορά στοιχείων που δείχνουν ότι είναι αποτελεσματικό κατά 89% στην πρόληψη νοσηλειών ή θανάτων στα άτομα υψηλού κινδύνου.

Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει πλέον εξασφαλίσει επιπλέον 114 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων Pfizer και Moderna που θα παραδοθούν τα επόμενα δύο χρόνια. Πριν από ένα χρόνο το Ηνωμένο Βασίλειο ήταν η πρώτη χώρα που ενέκρινε το εμβόλιο Pfizer-BioNTech.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Διευθυντές καλούνται να δηλώσουν ποιοι εκπαιδευτικοί δεν έκαναν τηλεκπαίδευση και για ποιο λόγο

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Τραγωδία στη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου: Νταλίκα «σάρωσε» μοτοσικλέτα – Νεκρός ο αναβάτης
Τραγωδία στη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου: Νταλίκα «σάρωσε» μοτοσικλέτα – Νεκρός ο αναβάτης
Τροχαίο δυστύχημα στη Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου: Πέθανε ο οδηγός της μηχανής που συγκρούστηκε με νταλίκα
Τραγωδία στη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου: Νταλίκα «σάρωσε» μοτοσικλέτα – Νεκρός ο αναβάτης
ΕΜΠ ΚΟΛΟΥΜΠΙΑ
ΕΜΠ και Columbia «χτίζουν» γέφυρες καινοτομίας: Εγκαινιάζουν δωρεάν πρόγραμμα που μετατρέπει έρευνα σε επιχειρηματικές λύσεις παγκόσμιας εμβέλειας
Το νέο πρόγραμμα «Lab to Market: Γεφυρώνοντας την Καινοτομία και την Επιχειρηματικότητα», που ξεκίνησε επίσημα στην Ελλάδα, στοχεύει στη διαμόρφωση...
ΕΜΠ και Columbia «χτίζουν» γέφυρες καινοτομίας: Εγκαινιάζουν δωρεάν πρόγραμμα που μετατρέπει έρευνα σε επιχειρηματικές λύσεις παγκόσμιας εμβέλειας
Θεσσαλονίκη: Στις φλόγες το 1ο Λύκειο Ευκαρπίας – Εικόνες βιβλικής καταστροφής
Θεσσαλονίκη: Στις φλόγες το 1ο Λύκειο Ευκαρπίας – Εικόνες βιβλικής καταστροφής
Άγνωστοι πυρπόλησαν αίθουσες του σχολείου και προκάλεσαν εκτεταμένους βανδαλισμούς - Πάνω από 10.000 ευρώ οι ζημιές
Θεσσαλονίκη: Στις φλόγες το 1ο Λύκειο Ευκαρπίας – Εικόνες βιβλικής καταστροφής