ptino
Οι κυβερνητικοί επιστήμονες εξάντλησαν τις προσπάθειες για να βρεθούν αυτά τα 23 είδη και προειδοποίησαν ότι η κλιματική αλλαγή, θα μπορούσε να επιτείνει την εξαφάνιση ειδών

Η Υπηρεσία Ιχθύων και Άγριας Πανίδας των ΗΠΑ θα κηρύξει σήμερα την εξαφάνιση ενός είδους δρυοκολάπτη (Ivory-billed Woodpecker) και 22 ακόμη ειδών πτηνών, ψαριών και άλλων, σύμφωνα με αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Οι κυβερνητικοί επιστήμονες εξάντλησαν τις προσπάθειες για να βρεθούν αυτά τα 23 είδη και προειδοποίησαν ότι η κλιματική αλλαγή, περισσότερο από άλλους πιεστικούς παράγοντες, θα μπορούσε να επιτείνει την εξαφάνιση ειδών, όπως αυτή, μετέδωσε το Associated Press.

«Καθένα από αυτά τα 23 είδη αντιπροσωπεύει μια μόνιμη απώλεια στην φυσική κληρονομιά του έθνους μας και στην παγκόσμια βιοποικιλότητα», δήλωσε στους New York Times η Μπρίτζετ Φάχεϊ, η οποία επιβλέπει την ταξινόμηση των ειδών στην Υπηρεσία Ιχθύων και Άγριας Πανίδας των ΗΠΑ.

«Πρόκειται για μια αφυπνιστική υπενθύμιση του γεγονότος ότι η εξαφάνιση (ειδών) αποτελεί συνέπεια της προκαλούμενης από τον άνθρωπο περιβαλλοντικής αλλαγής», σημείωσε.

Σε αυτά που θα χαρακτηρισθούν ως εξαφανισμένα περιλαμβάνονται 11 είδη πουλιών, 8 μυδιών του γλυκού νερού, 2 ψαριών, ένα είδος νυχτερίδας και ένα είδος φυτού, σύμφωνα με τους Times.

Η Υπηρεσία Ιχθύων και Άγριας Πανίδας δεν έχει μέχρι στιγμής ανταποκριθεί σε αίτημα για σχολιασμό που έγινε εκτός ωραρίου λειτουργίας.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Αποκάλυψη alfavita.gr: Τροχαίο σοκ με ΚΤΕΛ γεμάτο φοιτητές - «Αποκοιμήθηκε ο οδηγός»

Μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών 2026: Τις επόμενες εβδομάδες η ανακοίνωση - Πώς διαμορφώνεται ο αριθμός

Αλλαγές κορυφής στην εκπαίδευση της Αττικής: Χηρεύουν 3 θέσεις "κλειδιά"

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ypourgeio_paideias_ypaith.jpg
ΥΠΑΙΘΑ: Διαγωνισμός 20 εκατ. ευρώ για εξοπλισμό σχολικών εργαστηρίων Φυσικών Επιστημών - Αιτήσεις ως 25/5
Το υπουργείο Παιδείας προκήρυξε διαγωνισμό για την αγορά νέου εξοπλισμού για τα εργαστήρια Φυσικής, Χημείας και Βιολογίας στα δημόσια Γυμνάσια
ΥΠΑΙΘΑ: Διαγωνισμός 20 εκατ. ευρώ για εξοπλισμό σχολικών εργαστηρίων Φυσικών Επιστημών - Αιτήσεις ως 25/5
Μιχαηλίδου στην Αίγινα
Επεκτάθηκαν σε 6 Δήμους τα σχολικά γεύματα - Επίσκεψη Μιχαηλίδου στην Αίγινα
Η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας επισκέφθηκε τα σχολεία της Αίγινας, μοιράζοντας ζεστά σχολικά γεύματα στους μαθητές
Επεκτάθηκαν σε 6 Δήμους τα σχολικά γεύματα - Επίσκεψη Μιχαηλίδου στην Αίγινα