Έκρηξη σε πολυκατοικία στη Σουηδία: Πάνω από 20 τραυματίες
Γκέτεμποργκ: Έκρηξη σε πολυκατοικία – Πάνω από 20 τραυματίες

Περίπου 25 άνθρωποι μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο μετά από έκρηξη που σημειώθηκε σε πολυκατοικία νωρίτερα το πρωί της Τρίτης στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων TT.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι τρία άτομα έχουν τραυματιστεί σοβαρά.

Η σουηδική αστυνομία ανακοίνωσε στην ιστοσελίδα της πως πραγματοποιεί επιχείρηση για την απομάκρυνση ανθρώπων που ζουν στην περιοχή.

«Διαμερίσματα και κλιμακοστάσια έχουν πληγεί. Προς το παρόν είναι ασαφές τι προκάλεσε την έκρηξη», ανακοινώθηκε από τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης του Γκέτεμποργκ.

Εκπρόσωπος των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης δήλωσε πως εκατοντάδες άνθρωποι απομακρύνθηκαν από την περιοχή στην οποία σημειώθηκαν η έκρηξη και η πυρκαγιά.

Τα αίτια της έκρηξης και της πυρκαγιάς δεν έχουν γίνει γνωστά. Τα τελευταία χρόνια στη Σουηδία σημειώνεται αύξηση της εγκληματικότητας που οφείλεται σε συμμορίες, καθώς αντίπαλες συμμορίες χρησιμοποιούν εκρηκτικά και πυροβόλα όπλα στο πλαίσιο ξεκαθαρίσματος λογαριασμών.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Τζον Χίλι
Στην Κύπρο εκτάκτως ο Βρετανός Υπ. Άμυνας μετά την επίθεση στο Ακρωτήρι
Συνάντηση Τζον Χίλι με Νίκο Χριστοδουλίδη υπό τη σκιά των πολεμικών εξελίξεων – Νύχτα αγωνίας για τους κατοίκους με σειρήνες και μηνύματα στα κινητά
Στην Κύπρο εκτάκτως ο Βρετανός Υπ. Άμυνας μετά την επίθεση στο Ακρωτήρι
Chinese Premier Li Qiang bows before delivering his report during the opening session of the National People's Congress (NPC) in Beijing, Thursday, March 5, 2026. (AP Photo/Andy Wong)
Η Κίνα αυξάνει κατά 7% τον "πολεμικό" προϋπολογισμό της για το 2026
Το Πεκίνο ρίχνει 1,9 τρισ. γιουάν στη φαρέτρα του – Στο στόχαστρο η Ταϊβάν, ο κυβερνοπόλεμος και ο εκσυγχρονισμός των Ενόπλων Δυνάμεων παρά τις...
Η Κίνα αυξάνει κατά 7% τον "πολεμικό" προϋπολογισμό της για το 2026