ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩ
Olaf Scholz
Το SPD επιστρέφει στην εξουσία καθώς ο ηγέτης του κόμματος Ολαφ Σολτς, επικρατεί έναντι των Χριστιανοδημοκρατών του Λασετ στις Γερμανικές Εκλογές 2021

Γράφει ο Αβραάμ Θ. Λαφαζάνης *

Στόχος του(;) μια προοδευτική συγκυβέρνηση με τους Πράσινους και τους Φιλελευθέρους της Γερμανίας.

Δεν «βλέπει» δηλαδή μια κυβέρνηση συνασπισμού όπως σε αυτή, που μετείχε ο ίδιος (έως σήμερα) από τη θέση του Αντικαγκελαριου και Υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας με τους Χριστιανοδημοκράτες του Λασετ.

Παρατηρώντας κανείς τα πεπραγμένα του Σολτς στο Υπουργείο Οικονομικών την τελευταία 3 ετία, κατανοεί σίγουρα πως η αύξηση του κατώτατου μισθού στους Γερμανούς πολίτες εμπεριέχει κοινωνικό πρόσημο.

Η αλήθεια είναι όμως ότι σε γενικές γραμμές, υπηρέτησε μια σκληρή ευρωπαϊκή πολιτική, στα πλαίσια ενός κυβερνητικού συνασπισμού με τους Χριστιανοδημοκράτες .

Σήμερα, επιθυμεί μια προοδευτική διακυβέρνηση για τη χώρα του με την σοσιαλδημοκρατία να "παίζει" καθοριστικό ρόλο στις πολιτικές του.

Ο Ολαφ Σολτς ανήκει στην ίδια ευρωπαϊκή οικογένεια με τον Αλ. Τσίπρα και τη Φ. Γεννηματά.

Ήταν μάλιστα ο άνθρωπος που κόντρα στη Γεννηματά και το ΚΙΝΑΛ, προσκάλεσε ως παρατηρητή το 2017 τον τότε Έλληνα Πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα στις διεργασίες των ευρωπαίων σοσιαλιστών.

Βέβαια, ο Αλ. Τσίπρας είναι πλέον Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και το ζητούμενο είναι να τα «βρει» με τον Πρωθυπουργό Κυρ. Μητσοτάκη, δίχως να του "επιβάλλει" υψηλά κι ανέφικτα πρωτογενή πλεονάσματα από το '23.

Μετά τη νίκη των σοσιαλδημοκρατών του Σολτς, η Ευρώπη αλλάζει σελίδα... αφήνοντας πίσω της την καταστροφική ηγεμονία της Καγκελαρίου Μέρκελ.

Ο Σολτς με τους Πρασίνους, οφείλουν να προωθήσουν κοινωνικές πολιτικές ατζέντες προς τα κράτη/μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να μην ζητούν παραπάνω απ' όσα αντέχουν οι οικονομίες των χωρών, όπως έκανε δηλαδή η Μέρκελ με την Ελλάδα.

Ο δρόμος αυτός προς την υγιή σοσιαλδημοκρατία του Σολτς, ίσως αλλάξει ριζικά τους συσχετισμούς στην Ευρώπη, δίνοντας το έναυσμα και σε άλλες χώρες για πολιτική- προοδευτική Αλλαγή έπειτα από εκλογές.

Κλείνοντας με αυτές τις σκέψεις φίλες και φίλοι, το κοινό ευρωπαϊκό οικοδόμημα μπαίνει σε μια περίοδο αναρχίας για τους επόμενους 8 μήνες, υπό την έννοια ότι ακολουθούν οι αμφίρροπες Γαλλικές εκλογές τον Απρίλη του '22, ενώ ακολουθεί μια πολλή σημαντική συζήτηση το Β' εξάμηνο του '22 για το νέο σύμφωνο σταθερότητας των κρατών/μελών της Ε.Ε.

Η ίδια η ζωή απέδειξε άλλωστε, ότι στην πολιτική και στη ζωή ποτέ μην λες ποτέ...

Έτσι κι ο Ολαφ Σολτς μέχρι τα μέσα του περασμένου Ιουλίου, έχανε στις δημοσκοπήσεις με 14 μονάδες από το κόμμα της παρελθούσης Μέρκελ, αλλά πέτυχε τη μεγάλη πολιτική Αλλαγή στη Γερμανία 2 μήνες μετά στις εκλογές.

Ας ελπίσουμε να βοηθήσει προοδευτικά και τη χώρα μας, ο νέος Καγκελάριος της Γερμανίας με μια φιλική δημοσιονομική πολιτική από το '23.

Το μόνο βέβαιο(;) πως δεν θα λείψει η απερχόμενη Καγκελάριος Μέρκελ σε κανέναν Έλληνα, καμία Ελληνίδα.

* Φιλόλογος, Ειδικός Παιδαγωγός

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Προσλήψεις: 25.000 θέσεις σε δημόσιους οργανισμούς-Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις

Προκηρύξεις - ΑΣΕΠ: «Προσεχώς» Νέες 1.062 μόνιμες προσλήψεις στο Δημόσιο

Νέα επίθεση: Σε «ομηρία» Κεραμέως και οι εκλογές των εκπαιδευτικών!

Μάθημα Σεξουαλικής Αγωγής: Αυτό το σεμινάριο μοριοδοτεί και η ζήτηση του εκτοξεύτηκε

Εύκολη Online ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΗ  ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ, προσλήψεις, ΠΜΣ,  ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΤΕΙΤΕ σε προφορικά και έκθεση!

Μοριοδοτούμενα σεμινάρια σε ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ, Σχολική Ψυχολογία, Διαπολιτισμική, ΜΟΝΟ με 25 ευρώ τον μήνα

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ  ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΩΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα