Τζορτζ Φλόιντ
Παράλληλα και οι τέσσερις κατηγορούνται από την ομοσπονδιακή δικαιοσύνη για «καταπάτηση των συνταγματικών δικαιωμάτων» του Τζορτζ Φλόιντ

Ο αστυνομικός που καταδικάστηκε για τη δολοφονία του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ και οι τρεις πρώην συνάδελφοί του που ήταν παρόντες στο σημείο εκείνη την ημέρα δήλωσαν αθώοι σήμερα, κατά την έναρξη μιας νέας δίκης, αυτή τη φορά ενώπιον ομοσπονδιακού δικαστηρίου.

Ο Ντέρεκ Σόβιν, 45 ετών, δεν έχει παραδεχθεί μέχρι και σήμερα τις ευθύνες του για τον θάνατο του Φλόιντ, στον λαιμό του οποίου είχε γονατίσει επί σχεδόν 10 λεπτά, όταν προσπάθησε να τον συλλάβει, τον Μάιο του 2020 στη Μινεάπολις.

Τον Ιούνιο φέτος κρίθηκε ένοχος για δολοφονία και του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 22 ετών και έξι μηνών. Στο δικαστήριο ο συνήγορός του επέμενε ότι ο πελάτης του απλώς ακολουθούσε τις διαδικασίες που τηρεί η αστυνομία και ότι ο θάνατος του Φλόιντ οφειλόταν σε προβλήματα υγείας, σε συνδυασμό με χρήση ναρκωτικών ουσιών. Ωστόσο, δεν κατάφερε να πείσει τους ενόρκους.

Οι τρεις πρώην συνάδελφοι του Σόβιν, Του Τάο, Αλεξάντερ Κουένγκ και Τόμας Λέιν, θα δικαστούν τον Μάρτιο στη Μινεσότα με την κατηγορία της «συνέργειας σε δολοφονία».

Παράλληλα και οι τέσσερις κατηγορούνται από την ομοσπονδιακή δικαιοσύνη για «καταπάτηση των συνταγματικών δικαιωμάτων» του Τζορτζ Φλόιντ. Για την υπόθεση αυτή εμφανίστηκαν σήμερα, μέσω βιντεοδιάσκεψης, ενώπιον ομοσπονδιακού δικαστή. Στην έναρξη της δίκης όλοι τους δήλωσαν αθώοι.

Σύμφωνα με τον τοπικό Τύπο, ο Σόβιν διαπραγματεύεται μια συμφωνία με τις εισαγγελικές αρχές, ώστε να δηλώσει ένοχος για να αποφύγει μια νέα δίκη.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΘΡΑΝΙΑ
Τράπεζα Θ(υ)μάτων και Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής: Το Λύκειο ως μηχανισμός αποκλεισμού
«Καλό» σχολείο αναγορεύεται εκείνο που προσαρμόζεται καλύτερα στις απαιτήσεις των εξετάσεων, όχι εκείνο που μορφώνει ολόπλευρα.
Τράπεζα Θ(υ)μάτων και Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής: Το Λύκειο ως μηχανισμός αποκλεισμού
wall of tears
«Το τείχος των δακρύων» στη Νέα Υόρκη: Όταν η μνήμη της Γάζας γίνεται δημόσιος χώρος
18.457 παιδιά, μία καλλιτεχνική εγκατάσταση και μια σιωπηλή κραυγή στο Μπούσγουικ που αρνείται να ξεχαστεί
«Το τείχος των δακρύων» στη Νέα Υόρκη: Όταν η μνήμη της Γάζας γίνεται δημόσιος χώρος
νοσοκομειο
Σε κρίσιμη κατάσταση βρέφος 30 ημερών με RSV στο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού
Διασωληνωμένο στη ΜΕΘ το κοριτσάκι – Σοβαρές επιπλοκές μπορεί να προκαλέσει ο αναπνευστικός συγκυτιακός ιός στα νεογνά
Σε κρίσιμη κατάσταση βρέφος 30 ημερών με RSV στο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού
Νίκος Παπαϊωάννου
Πτυχία σε εκκρεμότητα: Η Βουλή ξανανοίγει τον φάκελο των αποφοίτων ΤΕΙ και η υπόσχεση για «άμεση λύση»
Βουλή: Σχετικά με την αντιστοίχιση και ισοτίμηση των τίτλων σπουδών των αποφοίτων των πρώην ΤΕΙ με τα αντίστοιχα ή συναφή τμήματα των νέων...
Πτυχία σε εκκρεμότητα: Η Βουλή ξανανοίγει τον φάκελο των αποφοίτων ΤΕΙ και η υπόσχεση για «άμεση λύση»