Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
Οι ταυτόχρονες εκρήξεις συνεχίζονται για περισσότερο από μία εβδομάδα, αλλά προς το παρόν δεν αποτελούν απειλή για τις κοντινές κοινότητες ή τα αεροπορικά ταξίδια

Κατά μήκος μιας απομακρυσμένης έκτασης περίπου 800 μιλίων της αλυσίδας των Αλεουτίων νήσων, τρία ηφαίστεια εκρήγνυνται ταυτόχρονα, με τουλάχιστον δύο να εκτοξεύουν χαμηλά επίπεδα τέφρας και ατμού.

Οι ταυτόχρονες εκρήξεις συνεχίζονται για περισσότερο από μία εβδομάδα, αλλά δεν αποτελούν προς το παρόν απειλή για τις κοντινές κοινότητες και δεν έχουν διακόψει κανένα αεροπορικό ταξίδι μέχρι στιγμής, σύμφωνα με το Αστεροσκοπείο της Αλάσκα.

Ωστόσο, η ηφαιστειακή δραστηριότητα έχει δημιοργήσει προβλήματα στα Αλεούτια Νησιά, το τεράστιο αρχιπέλαγος που εκτείνεται δυτικά από τη χερσόνησο της Αλάσκα και λειτουργεί ως σύνορο μεταξύ του Βόρειου Ειρηνικού Ωκεανού και της Θάλασσας του Μπέρινγκ.

«Η Αλάσκα έχει πολλά ηφαίστεια και συνήθως βλέπουμε μία έκρηξη κάθε χρόνο, κατά μέσο όρο», δήλωσε στο NBC News ο Matthew Loewen, ερευνητής γεωλόγος στο Παρατηρητήριο Ηφαιστείου της Αλάσκας.

«Το να έχεις τρεις εκρήξεις ταυτόχρονα είναι λιγότερο συνηθισμένο, αλλά συμβαίνει».

Πορτοκαλί, ακόμη, το επίπεδο απειλής

Το ηφαίστειο Pavlof, το Great Sitkin και το ηφαίστειο Semisopochnoi παραμένουν όλα κάτω από ένα πορτοκαλί επίπεδο απειλής το Σάββατο, γεγονός που σηματοδοτεί ότι οι εκρήξεις βρίσκονται σε εξέλιξη και ότι έχουν εντοπιστεί μικρές εκπομπές τέφρας.

Το Pavlof βρίσκεται σχεδόν 600 μίλια μακριά από την πρωτεύουσα Άνκορατζ. Η πλησιέστερη πόλη του είναι το Cold Bay, μια μικρή κοινότητα που φιλοξενεί λιγότερους από 120 κατοίκους. Πιο κοντά στη μέση των Αλεούτιων Νήσων, το Great Sitkin βρίσκεται περίπου 25 μίλια βορειοανατολικά της πόλης Adak.

Το ηφαίστειο Semisopochnoi, εν τω μεταξύ, βρίσκεται σε ένα ακατοίκητο νησί που σχηματίζει την ανατολικότερο άκρο των ΗΠΑ. Παρόλο που το νησί είναι μέρος της δυτικής Αλεουτίας αλυσίδας, βρίσκεται στο Ανατολικό Ημισφαίριο.

Τα ηφαιστειακά νησιά που απαρτίζουν το λεγόμενο Αλεούτιο Τόξο αποτελούν μέρος μιας ζώνης σε σχήμα πετάλου που μπορεί να εντοπιστεί κατά μήκος του χείλους του Ειρηνικού Ωκεανού, όπου συμβαίνουν πολλοί σεισμοί και ηφαιστειακές εκρήξεις. Αυτή η περιοχή, γνωστή ως «Δαχτυλίδι της Φωτιάς» στον Ειρηνικό, είναι σεισμικά και ηφαιστειακά ενεργή επειδή βρίσκεται στα όρια αρκετών τεκτονικών πλακών που συγκρούονται συνεχώς και αναμειγνύονται.

Ενώ τα συγκεκριμένα ηφαίστεια βρίσκονται σε απομακρυσμένα μέρη των Αλεούτιων Νήσων, μπορούν να δημιουργήσουν σύννεφα τέφρας που είναι επικίνδυνα για τα αεροπορικά ταξίδια. Το Αλεούτιο Τόξο βρίσκεται μεταξύ Βόρειας Αμερικής και Ασίας, οπότε πολλά αεροσκάφη περνούν από εκεί και η στάχτη είναι πολύ επικίνδυνη.

Δείτε το βίντεο:


 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ο καθηγητής του ΕΠΑΛ που χειροδίκησε σε μαθήτρια και η έκπληκτη κοινή γνώμη

Νέες Προκηρύξεις ΑΣΕΠ για Χιλιάδες Διορισμούς και προσλήψεις στο δημόσιο - Βγαίνουν καθημερινά εδώ

ΜΟΝΟ 111 ΕΥΡΩ το Online εύκολο μοριοδιωτούμενο Lower - Proficiency που παίρνεις σε 2 ημέρες! - ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ μόνο σε Reading - Listening

Αυτά είναι τα 9μηνα σεμινάρια που Μοριοδοτούν Εκπαιδευτικούς και ξεκινούν το ΝΟΕΜΒΡΙΟ με μόνο 25 ευρώ τον μήνα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΩΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

αίθουσα σχολείου πότε ανοίγουν
Σχολεία: Τα επόμενα βήματα που ζητά το ΥΠΑΙΘ για την αξιολόγηση
Αυτοαξιολόγηση σχολικών μονάδων: Άνοιξε η εφαρμογή για την καταχώρηση των σχεδίων δράσης των εκπαιδευτικών από τους συντονιστές εκπαιδευτικούς
Σχολεία: Τα επόμενα βήματα που ζητά το ΥΠΑΙΘ για την αξιολόγηση
emvolio
Κορονοϊός: Ποιο εμβόλιο είναι το καλύτερο για δεύτερη δόση σύμφωνα με νέα έρευνα
Οι εμβολιασμένοι έχουν καλύτερη προστασία από τον κορονοϊό όταν μετά την πρώτη δόση εμβολίου AstraZeneca ή Pfizer/BioNTech κάνουν εμβόλιο Moderna,...
Κορονοϊός: Ποιο εμβόλιο είναι το καλύτερο για δεύτερη δόση σύμφωνα με νέα έρευνα
Εμβολιασμοί παιδιών 5-11 ετών: Πού και πώς θα ορίζονται τα ραντεβού
Στα εμβολιαστικά κέντρα των ενηλίκων θα γίνονται και οι εμβολιασμοί των παιδιών - Τι γίνεται στην περίπτωση που η διαδικασία ολοκληρωθεί σε ιδιωτικό...
Εμβολιασμοί παιδιών 5-11 ετών: Πού και πώς θα ορίζονται τα ραντεβού