emvolio
Menelaos Michalatos / SOOC
Οι περισσότεροι Ιταλοί σχολιαστές εκτιμούν ότι είναι όλο και πιθανότερος ο υποχρεωτικός εμβολιασμός των εκπαιδευτικών και του διοικητικού προσωπικού των σχολείων

Η Ιταλική Ένωση Λυκειαρχών ζήτησε από την κυβέρνηση του Μάριο Ντράγκι να αποφασίσει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό για τους διδάσκοντες και το διοικητικό προσωπικό όλων των σχολείων της χώρας.

«Για να ξανανοίξουν τα σχολεία τον Σεπτέμβριο, υπό συνθήκες πλήρους ασφάλειας, πρέπει να αποφασιστεί ο υποχρεωτικός εμβολιασμός όλων όσοι εργάζονται σε αυτά. Με τον τρόπο αυτό δεν θα χρειάζεται η τήρηση των αποστάσεων ασφαλείας, κάτι που απαιτεί - εκ των πραγμάτων - πολύ μεγάλους χώρους», υπογραμμίζουν οι Ιταλοί λυκειάρχες.

Αύριο εκπρόσωποί τους θα συναντηθούν με τον υπουργό Παιδείας Πατρίτσιο Μπιάνκι, στον οποίο, όπως είπαν, «θα παρουσιάσουν όλες τις θέσεις τους σχετικά με τα εμβόλια και τους καθηγητές».

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας η κυβέρνηση Ντράγκι αναμένεται να εξετάσει το όλο θέμα και να λάβει πιθανόν την σχετική απόφαση. Οι περισσότεροι Ιταλοί σχολιαστές εκτιμούν ότι είναι όλο και πιθανότερος ο υποχρεωτικός εμβολιασμός των εκπαιδευτικών και του διοικητικού προσωπικού των σχολείων.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Αποκάλυψη alfavita.gr: Τροχαίο σοκ με ΚΤΕΛ γεμάτο φοιτητές - «Αποκοιμήθηκε ο οδηγός»

Μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών 2026: Τις επόμενες εβδομάδες η ανακοίνωση - Πώς διαμορφώνεται ο αριθμός

Αλλαγές κορυφής στην εκπαίδευση της Αττικής: Χηρεύουν 3 θέσεις "κλειδιά"

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

απατη
Συναγερμός για νέα τηλεφωνική απάτη: Στο στόχαστρο κτηνοτρόφοι με πρόσχημα τον αφθώδη πυρετό
Το Υπουργείο προειδοποιεί για απόπειρες υποκλοπής προσωπικών στοιχείων – «Καμία ενημέρωση δεν γίνεται τηλεφωνικά»
Συναγερμός για νέα τηλεφωνική απάτη: Στο στόχαστρο κτηνοτρόφοι με πρόσχημα τον αφθώδη πυρετό