Πλημμύρες στη Γερμανία: Δεκάδες νεκροί και αγνοούμενοι
Στους 20 ανέρχεται πλέον ο απολογισμός των νεκρών από τις πλημμύρες στην δυτική Γερμανία, ενώ υπάρχουν πολλοί αγνοούμενοι

Στους 20 έχουν φθάσει οι νεκροί από τις πλημμύρες στη Βόρεια Ρηνανία - Βεστφαλία, ενώ οι αρχές κάνουν λόγο για «δεκάδες αγνοούμενους».

Στο επίκεντρο της καταστροφής βρίσκεται το Σουλντ, στον ποταμό Αρ, ο οποίος υπερχείλισε, παρασύροντας τουλάχιστον έξι σπίτια.

Όπως επισημαίνουν οι τοπικές αρχές, η κατάσταση παραμένει ασαφής, καθώς τα θύματα έχουν μέχρι τώρα ανασυρθεί σε διάφορα σημεία.

Ολόκληρη η περιοχή έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ στις επιχειρήσεις συμμετέχουν οι Ένοπλες Δυνάμεις με ερπυστριοφόρα οχήματα και ομάδα 230 ατόμων.

Περισσότεροι από 200.000 άνθρωποι παραμένουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, ενώ η παροχή πόσιμου νερού έχει διακοπεί σε πολλά σημεία.

Οι τηλεπικοινωνίες πραγματοποιούνται με μεγάλη δυσκολία και ο αριθμός έκτακτης ανάγκης είναι, σύμφωνα με την BILD, εκτός λειτουργίας. Σε εξέλιξη βρίσκονται δεκάδες επιχειρήσεις διάσωσης, αναφέρει η Αστυνομία.

germania-plimmires.jpg

«Δραματική η κατάσταση»

Για «δραματική κατάσταση» έκανε λόγο ο Πρωθυπουργός της Βόρειας Ρηνανίας - Βεστφαλίας 'Αρμιν Λάσετ, ο οποίος ακύρωσε και τη συμμετοχή του σε ημερίδα της Χριστιανικής Ένωσης (CDU/CSU) που πραγματοποιείται σήμερα στη Βαυαρία και έσπευσε στην περιοχή των καταστροφών, με πρώτη στάση την Αλτένα, όπου βρήκε τραγικό θάνατο ένας 46χρονος πυροσβέστης προσπαθώντας να σώσει ένα άτομο εγκλωβισμένο στο υπόγειο του σπιτιού του.

«Η κατάσταση παραμένει δραματική. Αγνοούνται ακόμη άνθρωποι. Στις επιχειρήσεις εντοπισμού τους συμμετέχουν και ελικόπτερα. Για πολλούς ανθρώπους μέσα σε μια νύχτα χάθηκαν τα πάντα», δήλωσε στην BILD και υποσχέθηκε «γρήγορη και διαρκή βοήθεια» για τους πληγέντες.

germania.jpg

Την συμπαράστασή της στους ανθρώπους που πλήττονται από τις καταστροφές στην Γερμανία, στο Βέλγιο και στο Λουξεμβούργο εξέφρασε η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία με ανάρτησή της στο Τwitter επισήμανε και την ετοιμότητα της ΕΕ να συνδράμει με τον μηχανισμό προστασίας από καταστροφές.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τι σημαίνει η λέξη «φανφάρα» και από πού προέρχεται

Εκπαιδευτικοί: Πότε θα πιστωθεί στο λογαριασμό τους η μισθοδοσία

Μειώσεις στη στρατιωτική θητεία: Πόσους μήνες θα υπηρετούν οι φαντάροι με τον νέο νόμο

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Καφές
Καρδιολόγος προειδοποιεί: Ο καφές «με το που ανοίξουμε τα μάτια» δεν μας ξυπνά
Ο Aurelio Rojas εξηγεί τον ρόλο της κορτιζόλης την πρώτη ώρα μετά το ξύπνημα και γιατί ο πρώτος καφές έχει μεγαλύτερο νόημα όταν καθυστερήσει λίγο
Καρδιολόγος προειδοποιεί: Ο καφές «με το που ανοίξουμε τα μάτια» δεν μας ξυπνά
Μαθητές συγκεντρώνουν ανακυκλώσιμα υλικά
Πρόγραμμα ιδιωτικής εταιρείας στα σχολεία: «Τάζουν σε μαθητές… ταξίδι στις ΗΠΑ αν συγκεντρώσουν τα περισσότερα ανακυκλώσιμα υλικά»
Αντιδράσεις για πρόγραμμα ανακύκλωσης στα σχολεία – Τι καταγγέλλει η Δ’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης
Πρόγραμμα ιδιωτικής εταιρείας στα σχολεία: «Τάζουν σε μαθητές… ταξίδι στις ΗΠΑ αν συγκεντρώσουν τα περισσότερα ανακυκλώσιμα υλικά»
Σημαία ΟΛΜΕ
ΟΛΜΕ: Στο πλευρό της ΕΛΜΕ Φθιώτιδας – Καταγγελία αυταρχικών πρακτικών στο 2ο ΕΠΑΛ Λαμίας
Κάνει λόγο για ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης και τοξικό εργασιακό περιβάλλον – Καλεί τις αρμόδιες αρχές να παρέμβουν άμεσα
ΟΛΜΕ: Στο πλευρό της ΕΛΜΕ Φθιώτιδας – Καταγγελία αυταρχικών πρακτικών στο 2ο ΕΠΑΛ Λαμίας