Βέλγιο: Πέντε νεκροί σε εργοτάξιο κατασκευής σχολείου στην Αμβέρσα
Kαθώς το σχολικό κτίριο βρίσκεται ακόμη υπό κατασκευή, δεν υπήρχαν μαθητές παρόντες στο σημείο τη στιγμή του δυστυχήματος

Πέντε οικοδόμοι εντοπίστηκαν νεκροί χθες Σάββατο, μια μέρα μετά τη μερική κατάρρευση ενός υπό κατασκευή σχολικού κτιρίου στην βελγική πόλη Αμβέρσα.

Πιο σοροί δύο οικοδόμων, που αρχικά είχαν αναφερθεί ως αγνοούμενοι, ανασύρθηκαν από τα ερείπια το απόγευμα, ανέφεραν οι πυροσβεστικές δυνάμεις της Αμβέρσας, γεγονός που σημαίνει πως όλα τα θύματα εντοπίστηκαν.

Ο Βέλγος βασιλιάς Φίλιππος και ο πρωθυπουργός Αλεξάντερ Ντε Κρο επισκέφτηκαν χθες το σημείο του δυστυχήματος.

Σημειώνεται ότι μεταξύ των πέντε θυμάτων, ένα προερχόταν από την Πορτογαλία και ένα άλλο από τη Ρουμανία, ανέφερε η αστυνομία σε τοπικά μέσα ενημέρωσης, ενώ δεν προσδιορίστηκαν οι εθνικότητες των άλλων νεκρών εργαζομένων.

Οι οικοδόμοι εργάζονταν για έναν υπεργολάβο της κατασκευαστικής εταιρείας Democo, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Belga.

«Όλοι οι εργαζόμενοι είναι συντετριμμένοι», δήλωσε ο Φρεντερίκ Μπιζνέν, διευθύνων σύμβουλος της Democo. «Τώρα που οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης έκαναν ό,τι μπορούσαν, μια πλήρης έρευνα θα ξεκινήσει για να καθοριστούν τα αίτια του δυστυχήματος», πρόσθεσε.

Αξίζει να επισημανθεί ότι εννέα ακόμη άτομα τραυματίστηκαν στο δυστύχημα που συνέβη την Παρασκευή το απόγευμα, τρία από τα οποία νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας, αλλά η υγεία τους δεν βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση, ανέφερε σε tweet της η πυροσβεστική υπηρεσία.

Υπογραμμίζεται ότι καθώς το σχολικό κτίριο βρίσκεται ακόμη υπό κατασκευή, δεν υπήρχαν μαθητές παρόντες στο σημείο τη στιγμή του δυστυχήματος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πώς να καταλάβετε αν ο γείτονάς σας «κλέβει» το Wi-Fi σας

Παν.Αιγαίου: Νέα Μοριοδοτούμενα σεμινάρια για Εκπαιδευτικούς με Υποτροφίες έως 5/2

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

μπλοκα
Φωτιά στα μπλόκα, φωτιά και στην κοινωνία: Έρχονται φορτηγά, λαϊκές αγορές και ένστολοι
Θύελλα κοινωνικής διαμαρτυρίας: Από τα τρακτέρ στα φορτηγά, τις λαϊκές αγορές και τους ένστολους
Φωτιά στα μπλόκα, φωτιά και στην κοινωνία: Έρχονται φορτηγά, λαϊκές αγορές και ένστολοι
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
Σχολεία σε ασφυξία, εκπαιδευτικοί υπόλογοι: Διοικητική μεταρρύθμιση ή λειτουργική αποδόμηση του δημόσιου σχολείου;
Το αίτημα που διατυπώνεται από εκπαιδευτικούς, δήμους και φορείς είναι βαθιά λογικό: Να μπορεί το σχολείο να λειτουργεί χωρίς να ζητιανεύει, να...
Σχολεία σε ασφυξία, εκπαιδευτικοί υπόλογοι: Διοικητική μεταρρύθμιση ή λειτουργική αποδόμηση του δημόσιου σχολείου;