Ιταλία: Στα χέρια των αρχών 12 νεοναζί που οργάνωναν επιθέσεις
Οι 12 Ιταλοί νεοναζί φέρονται να συγκρότησαν ομάδα με την ονομασία «Αρία ρωμαϊκή τάξη», σχεδίαζαν επιθέσεις, διέδιδαν ρατσιστικό, αντισημιτικό και ναζιστικό περιεχόμενο στο διαδίκτυο, ενώ στις τάξεις τους δρούσε και η «μις Χίτλερ», μετά τη συμμετοχή και την επικράτησή της σε διαδικτυακό «διαγωνισμό»

Δώδεκα Ιταλοί εμπλέκονται σε έρευνα για σύσταση οργάνωσης με στόχο την διάδοση ρατσιστικών ιδεών, του φυλετικού και θρησκευτικού μίσους.

Την συγκεκριμένη έρευνα ξεκίνησε η εισαγγελία της Ρώμης και σήμερα έγιναν έφοδοι σε πέντε διαφορετικές περιφέρειες της χώρας. Οι 12 εμπλεκόμενοι στην υπόθεση, έως τώρα, υποχρεούνται να παρουσιάζονται καθημερινά στο αστυνομικό τμήμα.

Η ομάδα, με την ονομασία «Αρία ρωμαϊκή τάξη», διέδιδε βίντεο και φωτογραφίες ρατσιστικού περιεχομένου μέσω διαδικτύου και δεκάδες αντισημιτικά μηνύματα. Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, οι νεοναζιστές αυτοί, φέρονται να οργάνωναν επιθέσεις κατά μεταναστών και πολιτών εβραϊκής καταγωγής, ενώ στα σχέδιά τους συμπεριλαμβανόταν και επίθεση κατά υποδομών του ΝΑΤΟ.

Στη νεοναζιστική, ρατσιστική ομάδα, όπως αναφέρει η εφημερίδα Corriere della Sera, ανήκει και η τριανταεννιάχρονη Φραντσέσκα Ρίτσι, με καταγωγή από το Μιλάνο. Πολλοί την αποκαλούν «μις Χίτλερ», μετά τη συμμετοχή και την επικράτησή της σε διαδικτυακό «διαγωνισμό».

Έχει κάνει τατουάζ που υμνούν τον ναζί δικτάτορα και υπογράφει συνεχώς ρατσιστικές και αντισημιτικές αναρτήσεις στο διαδίκτυο. Σύμφωνα με τους εισαγγελείς προσπάθησε επίσης να έρθει σε επαφή και με πορτογαλική νεοναζιστική οργάνωση.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

Πανελλαδικές 2021: Αυτά είναι τα θέματα σε Χημεία, Πληροφορική, Κοινωνιολογία

ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΟΡΙΩΝ ΓΙΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ

ΜΟΝΟ ΜΕ  25 ευρώ το μήνα τα μοριοδοτούμενα σεμινάρια ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ, ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ, ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ κ.α. - ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΩΣ 18 ΙΟΥΝΙΟΥ

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για ΑΣΕΠ, ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ σε όλα τα σχολεία - Αυτό είναι το νέο σεμινάριο που μοριοδοτεί

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ του GoLearn με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listenin (ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΦΟΡΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΘΕΣΗ) - ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΗ ΑΠΟ ΑΣΕΠ

σχετικά άρθρα

Αγίου Πνεύματος: Πώς θα λειτουργήσουν αύριο σούπερ μάρκετ και καταστήματα
Tη Δευτέρα οι τράπεζες θα είναι κλειστές, ενώ τα περισσότερα εμπορικά καταστήματα θα λειτουργήσουν κανονικά
Αγίου Πνεύματος: Πώς θα λειτουργήσουν αύριο σούπερ μάρκετ και καταστήματα
emvolio
Κορονοϊός - Παυλάκης: Οι συνδυασμοί εμβολίων δουλεύουν πολύ καλύτερα
Τα επιστημονικά δεδομένα που έχουμε από τους εμβολιασμούς λένε ότι ο κίνδυνος για θρομβώσεις που είναι γνωστός πια και μπορεί να αντιμετωπιστεί,...
Κορονοϊός - Παυλάκης: Οι συνδυασμοί εμβολίων δουλεύουν πολύ καλύτερα