Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
Thumbnail
Οι 12 Ιταλοί νεοναζί φέρονται να συγκρότησαν ομάδα με την ονομασία «Αρία ρωμαϊκή τάξη», σχεδίαζαν επιθέσεις, διέδιδαν ρατσιστικό, αντισημιτικό και ναζιστικό περιεχόμενο στο διαδίκτυο, ενώ στις τάξεις τους δρούσε και η «μις Χίτλερ», μετά τη συμμετοχή και την επικράτησή της σε διαδικτυακό «διαγωνισμό»

Δώδεκα Ιταλοί εμπλέκονται σε έρευνα για σύσταση οργάνωσης με στόχο την διάδοση ρατσιστικών ιδεών, του φυλετικού και θρησκευτικού μίσους.

Την συγκεκριμένη έρευνα ξεκίνησε η εισαγγελία της Ρώμης και σήμερα έγιναν έφοδοι σε πέντε διαφορετικές περιφέρειες της χώρας. Οι 12 εμπλεκόμενοι στην υπόθεση, έως τώρα, υποχρεούνται να παρουσιάζονται καθημερινά στο αστυνομικό τμήμα.

Η ομάδα, με την ονομασία «Αρία ρωμαϊκή τάξη», διέδιδε βίντεο και φωτογραφίες ρατσιστικού περιεχομένου μέσω διαδικτύου και δεκάδες αντισημιτικά μηνύματα. Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, οι νεοναζιστές αυτοί, φέρονται να οργάνωναν επιθέσεις κατά μεταναστών και πολιτών εβραϊκής καταγωγής, ενώ στα σχέδιά τους συμπεριλαμβανόταν και επίθεση κατά υποδομών του ΝΑΤΟ.

Στη νεοναζιστική, ρατσιστική ομάδα, όπως αναφέρει η εφημερίδα Corriere della Sera, ανήκει και η τριανταεννιάχρονη Φραντσέσκα Ρίτσι, με καταγωγή από το Μιλάνο. Πολλοί την αποκαλούν «μις Χίτλερ», μετά τη συμμετοχή και την επικράτησή της σε διαδικτυακό «διαγωνισμό».

Έχει κάνει τατουάζ που υμνούν τον ναζί δικτάτορα και υπογράφει συνεχώς ρατσιστικές και αντισημιτικές αναρτήσεις στο διαδίκτυο. Σύμφωνα με τους εισαγγελείς προσπάθησε επίσης να έρθει σε επαφή και με πορτογαλική νεοναζιστική οργάνωση.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΦΚΑ: Έρχονται 700 νέες μόνιμες προσλήψεις με 7.000 ευρώ το μήνα

Νέο ΜΗΤΡΩΟ επιμελητών Βρεφών, Νηπίων, Παιδιών - Χιλιάδες οι προσλήψεις

Πανεπιστήμιο Πατρών: Ξεκινάει η 1η ΕΤΗΣΙΑ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ Εκπαιδευτικών στον ΑΥΤΙΣΜΟ στην Ελλάδα

ΑΣΕΠ 13Κ/2021 - Δήμοι: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ Lower - Proficiency (90 μόρια) σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ για 90 μόρια

Προσλήψεις Εκπαιδευτικών: Το κορυφαίο 9ΜΗΝΟ σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ στην Ελλάδα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών για ΑΣΕΠ μόνο 95 ευρώ μέσα σε 2 ημέρες

σχετικά άρθρα

xioni kakokairia
Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Πάνω από 6.000.000 στρέμματα καλυμμένα με χιόνι
Περισσότερα από 6.000.000 στρέμματα οι καλυμμένες από χιόνι εκτάσεις σε Αττική – Βοιωτία – Φθιώτιδα, λόγω της κακοκαιρίας «Ελπίδα»
Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Πάνω από 6.000.000 στρέμματα καλυμμένα με χιόνι
Εκπαιδευτικοί για τηλεκπαίδευση: Ανεφάρμοστες και εκτός τόπου οι οδηγίες του ΥΠΑΙΘ
«Χαρακτηριστική η εμμονή του ΥΠΑΙΘ να στέλνει ανεφάρμοστες και εκτός τόπου οδηγίες για τηλεκπαίδευση στα κλειστά σχολεία»
Εκπαιδευτικοί για τηλεκπαίδευση: Ανεφάρμοστες και εκτός τόπου οι οδηγίες του ΥΠΑΙΘ