Γάζα: Κατάπαυση πυρός μετά από 11 ημέρες αιματοχυσίας
Προς κατάπαυση του πυρός στην Παλαιστίνη - Ανακωχή από Ισραήλ - Χαμάς

Μετά από 11 ημέρες σφοδρών βομβαρδισμών και αιματοχυσίας το Ισραήλ και η Χαμάς ήρθαν σε συμφωνία το βράδυ της Πέμπτης κατάπαυση πυρός, στη μαρτυρική Λωρίδα της Γάζας.

Έπειτα από εισήγηση του ισραηλινού πρωθυπουργού, Μπένγιαμιν Νετανιάχου, το Υπουργικό Συμβούλιο Ασφαλείας συμφώνησε να διαμηνύσει στην Αίγυπτο ότι το Ισραήλ είναι έτοιμο για κατάπαυση του πυρός με τη Χαμάς.

Η Αίγυπτος έχει αναλάβει το ρόλο του διαμεσολαβητή μεταξύ της ισραηλινής και της παλαιστινιακής πλευράς. Το Ισραήλ δηλώνει επίσης ότι θέλει συγκεκριμένη πρόταση για την εκεχειρία.

Ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας Meir Ben Shabbat εξουσιοδοτήθηκε να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με την Αίγυπτο για την τελική συμφωνία κατάπαυσης του πυρός.

Στέλεχος της Χαμάς επιβεβαίωσε ότι «η αμοιβαία και ταυτόχρονη» ανακωχή με το Ισραήλ θα ξεκινήσει στις 2.00 της Παρασκευής.

Την πληροφορία αυτή μετέδωσαν λίγα λεπτά νωρίτερα το τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera και πολλά ισραηλινά μέσα ενημέρωσης.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Οδυσσέας Σουν
Ο «Οδυσσέας» της Σαγκάης: Ο Κινέζος που ερωτεύτηκε την ελληνική γλώσσα
Η απίστευτη ιστορία του Οδυσσέα Σουν που ερωτεύτηκε την ελληνική γλώσσα – Γιατί θεωρεί τα Κινεζικά ευκολότερα από τη γραμματική μας
Ο «Οδυσσέας» της Σαγκάης: Ο Κινέζος που ερωτεύτηκε την ελληνική γλώσσα
Διδασκαλία εκπαιδευτικοί
Οδηγός για τις υπεραριθμίες εκπαιδευτικών: Τι ισχύει σε περίπτωση υποβιβασμού ή συγχώνευσης σχολείων
Υπεραριθμίες εκπαιδευτικών: Όλο το νομικό πλαίσιο και η διαδικασία βήμα-βήμα
Οδηγός για τις υπεραριθμίες εκπαιδευτικών: Τι ισχύει σε περίπτωση υποβιβασμού ή συγχώνευσης σχολείων