palaistini
Για έκτη συνεχόμενη ημέρα συνεχίζεται το ισραηλινό σφυροκόπημα στη Γάζα, με τον αριθμό των νεκρών να ξεπερνά τους 126 - Μεταξύ των θυμάτων και 34 παιδιά, σύμφωνα με τη Unicef

Οι ισραηλινές δυνάμεις εξακολουθούν να σφυροκοπούν τη Λωρίδα της Γάζας, για έκτη συνεχόμενη ημέρα με τους Παλαιστινίους να θρηνούν τουλάχιστον 126 νεκρούς, μεταξύ των οποίων και 34 παιδιά, όπως ανακοίνωση η Unicef.

Η πιο πρόσφατη είδηση που έρχεται από την πολύπαθη Γάζα, είναι αυτή του χαμού μίας δεκαμελούς οικογένειας Παλαιστινίων, κατά τη διάρκεια βομβαρδισμού της ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας στο δυτικό τμήμα της περιοχής, σύμφωνα με την παλαιστινιακή υπηρεσία διάσωσης.

Μεταξύ των θυμάτων είναι οκτώ ανήλικα παιδιά και δύο γυναίκες που βρίσκονταν σε τριώροφη κατοικία στον καταυλισμό προσφύγων αλ Σάτι.

Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα που επικαλείται το Sputnik, υπάρχουν ακόμη περίπου 30 τραυματίες. «Είδα τα πτώματα τεσσάρων ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένων των παιδιών, να μεταφέρονται στο νοσοκομείο», είπε ένας άλλος άνδρας που ζει κοντά στο στρατόπεδο, «Δεν μπορούσα να αντέξω και έτρεξα πίσω στο σπίτι μου». 

gaza1.jpg

Στόχους της Χαμάς έπληξε ο ισραηλινός στρατός 

Ο ισραηλινός στρατός από την πλευρά του ανακοίνωσε ότι έπληξε διάφορους στόχους της Χαμάς, μεταξύ των οποίων ένα από τα στρατηγεία του Ταουφίκ Αμπού Νάιμ, διοικητή των δυνάμεων ασφαλείας του ισλαμιστικού κινήματος, καθώς και «πολλά σημεία εκτόξευσης ρουκετών» στο βόρειο και νότιο τμήμα του παλαιστινιακού θύλακα, αλλά και κτίρια «της υπηρεσίας Πληροφοριών του στρατού» της Χαμάς.

Με τις εχθροπραξίες να συνεχίζονται αμείωτες ο αριθμός των θυμάτων όλο και αυξάνει. Παλαιστίνιοι γιατροί δήλωσαν ότι τουλάχιστον 12 άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας σε αεροπορικές επιθέσεις σε όλη τη Γάζα, ενώ άλλες πηγές αναφέρουν ότι σημειώθηκαν 11 θάνατοι, χθες, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, όπου ξέσπασαν επεισόδια ανάμεσα σε διαδηλωτές και τις ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας. 

Tο παλαιστινιακό υπουργείο Θρησκευτικών Υποθέσεων ανέφερε πως σε μια από τις πολλές αεροπορικές επιδρομές καταστράφηκε ένα τέμενος, ενώ επιθέσεις έχουν σημειωθεί και σε συναγωγές και συγκρούσεις ξεσπούν στους δρόμους, συχνά με την εμπλοκή ισραηλινών ακροδεξιών.

Παράλληλα, υπολογίζεται ότι έχουν εκτοξευθεί περισσότερες από 2.000 ρουκέτες κατά του Ισραήλ, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 9 άνθρωποι, ανάμεσά τους και δύο παιδιά, και να τραυματιστούν περισσότεροι από 560. Στον παλαιστινιακό θύλακα οι τραυματίες ανέρχονται συνολικά στους 950.

Εγκαταλείπουν τα σπίτια τους

Παλαιστίνιοι που μένουν σε περιοχές κοντά στα σύνορα Γάζας-Ισραήλ εγκατέλειψαν τις οικίες τους με κάθε μέσο, με φορτηγά, με γαϊδούρια και με τα πόδια. Κάποιοι πήγαν σε σχολεία που διοικούνταν από τον ΟΗΕ στην πόλη της Γάζας, μαζί με μικρά παιδιά και κουβαλώντας είδη πρώτης ανάγκης και φαγητό.

«Είχαμε τρομοκρατηθεί για τα παιδιά μας, τα οποία φώναζαν και βρίσκονταν σε σοκ» είπε μία γυναίκα, η οποία έφυγε από το σπίτι της με ακόμα 19 άτομα, ανάμεσα στα οποία 13 ανήλικα παιδιά.

gaza2.jpg

Την ίδια στιγμή, στο κεντρικό και το νότιο Ισραήλ, από τις μικρές κοινότητες γύρω από τη Λωρίδα της Γάζας ως τη μητρόπολη του Τελ Αβίβ και τη Μπερσέβα, οι πολίτες ζουν υπό των ήχο των προειδοποιητικών σειρήνων της αεράμυνας και τα ραδιοφωνικά και τα τηλεοπτικά δίκτυα να διακόπτουν την κανονική ροή των προγραμμάτων τους για να ενημερώσουν ότι πρέπει να μετακινηθούν στα καταφύγια.

Συνεδριάζει το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ

Ενόψει της συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών αύριο το απόγευμα (ώρα Ελλάδας) για να συζητηθεί η κατάσταση, η κυβέρνηση του αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν έστειλε χθες τον Χάντι Αμρ, βοηθό υφυπουργό Εξωτερικών αρμόδιο για το Ισραήλ και τις Παλαιστινιακές Υποθέσεις, στην περιοχή.

Η αμερικανική πρεσβεία στο Ισραήλ εξήγησε ότι σκοπός της αποστολής του αμερικανολιβανέζου διπλωμάτη είναι να καταβληθεί προσπάθεια ώστε να επανέλθει «διαρκής ηρεμία» στην περιοχή.

Η Αίγυπτος συνεχίζει τις προσπάθειες να επιτευχθεί εκεχειρία. «Μεσολαβητές από την Αίγυπτο, το Κατάρ και τα Ηνωμένα Έθνη εντείνουν τις επαφές τους με όλα τα μέρη για να αποκατασταθεί η ηρεμία αλλά δεν έχει επιτευχθεί συμφωνία ακόμη», είπε παλαιστίνιος αξιωματούχος.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γιατί η ώρα έχει 60 λεπτά: Η αρχαία απόφαση που «ρυθμίζει» ακόμη τη ζωή μας

Υπ. Παιδείας: Καταβολή αποζημίωσης σε εκπαιδευτικό μετά από 14 χρόνια. Ο λόγος

Σχολεία: Πέντε μέρες χωρίς μαθήματα μετά το Πάσχα - Το πρόγραμμα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

afrikaniki-skoni
Η πρόγνωση του καιρού από σήμερα Τρίτη μέχρι και το Σάββατο: Σε ποιες περιοχές θα χρειαστείτε ομπρέλα και... μάσκα
Ο ΕΟΔΥ αναφέρει ότι η αφρικανική σκόνη μπορεί να επιβαρύνει ιδιαίτερα παιδιά, άτομα άνω των 65 ετών, ανθρώπους με άσθμα/ΧΑΠ και άτομα με...
Η πρόγνωση του καιρού από σήμερα Τρίτη μέχρι και το Σάββατο: Σε ποιες περιοχές θα χρειαστείτε ομπρέλα και... μάσκα
εκπαιδευτικος
Ικαρική γνώσις (Για την εμπορευματοποίηση των μεταπτυχιακών σπουδών)
Μια ακαδημαϊκή διαδρομή που συμπλήρωνε ιδανικά την εικόνα, όχι τόσο για να αποδείξει γνώση, όσο για να τη σκηνοθετήσει.
Ικαρική γνώσις (Για την εμπορευματοποίηση των μεταπτυχιακών σπουδών)
γλυκα
Γιορτή σήμερα, Τρίτη του Πάσχα 14 Απριλίου – Ποιοι γιορτάζουν
Η Τρίτη του Πάσχα, γνωστή και ως Λαμπροτρίτη, συνεχίζει το χαρμόσυνο μήνυμα της Ανάστασης, με την Εκκλησία να τιμά μάρτυρες της πίστης και να...
Γιορτή σήμερα, Τρίτη του Πάσχα 14 Απριλίου – Ποιοι γιορτάζουν
Πανελλαδικές - πανελλήνιες εξετάσεις
Πανελλαδικές: +5.700 προφορικές εξετάσεις – Διευρύνεται η τάση, πιέζεται το σύστημα
Η «έκρηξη» στις προφορικές Πανελλαδικές Εξετάσεις με 5.700 υποψηφίους φέρνει πίεση σε εξεταστικά κέντρα και εκπαιδευτικούς
Πανελλαδικές: +5.700 προφορικές εξετάσεις – Διευρύνεται η τάση, πιέζεται το σύστημα