Thumbnail
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Ανοίγουν Γ' Γυμνασίου και Λύκεια στο Βέλγιο - «Όλοι είναι σαν χαμένοι. Αρκετοί μαθητές θεωρούν ότι δεν έχουν μάθει τίποτα κι ας έκαναν μαθήματα. Οι εκπαιδευτικοί προσπαθούν να καταλάβουν πού βρίσκονται σε σχέση με το πρόγραμμα και την ύλη»

Μετά από έξι μήνες, οι μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο Βέλγιο επιστρέφουν στις σχολικές αίθουσες σε καθημερινή βάση.

Από τα μέσα Νοεμβρίου για πολλούς μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Γ' Γυμνασίου και πάνω) λειτουργούσε το υβριδικό σύστημα (μισές ημέρες την εβδομάδα τηλεκπαίδευση και μισές ημέρες φυσική παρουσία στο σχολείο). Το σύστημα αυτό, σύμφωνα με τη γαλλόφωνη εφημερίδα Le Soir, προκάλεσε προβλήματα τόσο σε μαθησιακό όσο και σε κοινωνικο-ψυχολογικό επίπεδο.

«Από σήμερα και για επτά εβδομάδες οι μαθητές όλης της χώρας θα κάνουν μαθήματα με φυσική παρουσία», τονίζει η Soir. «Όλοι είναι σαν χαμένοι. Αρκετοί μαθητές θεωρούν ότι δεν έχουν μάθει τίποτα κι ας έκαναν μαθήματα. Οι εκπαιδευτικοί προσπαθούν να καταλάβουν πού βρίσκονται σε σχέση με το πρόγραμμα και την ύλη και οι γονείς δυσφορούν με τη διαφορετική μεταχείριση μαθητών, άλλοι εκ των οποίων θα δώσουν εξετάσεις και άλλοι θα αξιολογηθούν αλλιώς», εξηγεί στη Soir ο Βruno Humbeeck, ψυχοπαιδαγωγός και ερευνητής από το Πανεπιστήμιο της Μονς. Αν και ο ίδιος προσπαθεί να είναι καθησυχαστικός τονίζοντας ότι τα όποια κενά μπορούν να καλυφθούν εν καιρώ, δεν κρύβει την ανησυχία του για μαθητές «που εξαφανίστηκαν από τα ραντάρ».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Αναδρομικά έως 3.500 ευρώ και αυξήσεις συντάξεων: Ποιοι πληρώνονται

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ηλιουπολη
Ηλιούπολη: Φορτηγό κύλησε ανεξέλεγκτο και διέλυσε τέσσερα σταθμευμένα οχήματα
Αυτοκίνητο κατέληξε στην είσοδο πολυκατοικίας, ενώ κάτοικοι κάνουν λόγο για περιστατικό που θα μπορούσε να είχε εξελιχθεί σε τραγωδία
Ηλιούπολη: Φορτηγό κύλησε ανεξέλεγκτο και διέλυσε τέσσερα σταθμευμένα οχήματα
Παιδικοί σταθμοί ΕΣΠΑ: Καταγγελία ΟΙΕΛΕ για απάτη με voucher - Τι απαντά η ΕΕΤΑΑ
Παιδικοί σταθμοί ΕΣΠΑ: Καταγγελία ΟΙΕΛΕ για μεγάλη απάτη με voucher - Τι απαντά η ΕΕΤΑΑ
Στο μικροσκόπιο της Οικονομικής Αστυνομίας ιδιωτικές δομές και ΚΔΑΠ για διασπάθιση πόρων με πλαστές ενημερότητες
Παιδικοί σταθμοί ΕΣΠΑ: Καταγγελία ΟΙΕΛΕ για μεγάλη απάτη με voucher - Τι απαντά η ΕΕΤΑΑ