Σεισμοί στην Κρήτη μέσα στη νύχτα – Δύο δονήσεις σε λίγη ώρα σε Χανιά και Λασίθι

Κόσμος 0

Εμβόλιο κορονοϊού-Ιταλία: 20 εκ. δόσεις χορηγήθηκαν έως σήμερα

Εμβολιασμοί στην Ελλάδα: Τη Δευτέρα η πλατφόρμα για ραντεβού
Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Πάνω από 14 εκατομμύρια πολίτες της Ιταλίας εμβολιάσθηκαν με την πρώτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού και πάνω από 6 με τη δεύτερη

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο, στην Ιταλία καταγράφηκαν 13.446 κρούσματα κορονοϊού και 263 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους. Χθες τα περιστατικά ήταν 14.320, με 288 θανάτους. Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 338.771 διαγνωστικά τεστ, το 3,9% από τα οποία προέκυψε θετικό. Χθες το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 4,3%.

Στο μεταξύ, οι αρχές ανακοίνωσαν το Σάββατο ότι, συνολικά, στην Ιταλία έχουν χορηγηθεί 20 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων κατά του κορονοϊού.

Κάτι που σημαίνει ότι 14.084.097 πολίτες εμβολιάσθηκαν με την πρώτη δόση (το 23% του συνολικού πληθυσμού) και 6.027.879 (το 10% των κατοίκων) και με την δεύτερη δόση. Για δεύτερη συνεχή ημέρα, δε, οι εμβολιασμοί ξεπέρασαν τις 500.000.

Παράλληλα, ο στρατηγός Φραντσέσκο Φιλιουόλο, υπεύθυνος για την διαχείριση της εμβολιαστικής εκστρατείας, δήλωσε ότι ο επόμενος στόχος είναι, μέσα στον Ιούνιο να μπορέσουν να ξεπερασθούν οι 600.000 εμβολιασμοί την ημέρα, Πρόσθεσε, επίσης, ότι έχει προγραμματισθεί ο εμβολιασμός των κατοίκων και παραθεριστών, σε πολλά θέρετρα της χώρας.

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Ανοιχτή επιστολή  προς τον ανώνυμο βαθμολογητή των Πανελλαδικών Εξετάσεων...

Οι 6 δεσμεύσεις Τσίπρα για την Παιδεία – Αυξήσεις στους εκπαιδευτικούς και τέλος στις Πανελλαδικές

Οι συσκευές που δεν πρέπει να συνδέετε ποτέ σε πολύπριζο – Οι ειδικοί προειδοποιούν για τον κίνδυνο πυρκαγιάς

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

κόσμος