tourkoliviko symfono
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
«Σήμερα, ανανεώσαμε την αποφασιστικότητά μας» για αυτό το σύμφωνο, δήλωσε ο Ερντογάν κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Λίβυο πρωθυπουργό

Ο Τούρκος πρόεδροςΡετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, και ο Λίβυος πρωθυπουργόςΑμπντέλ Χαμίντ Ντμπεϊμπά, επιβεβαίωσαν σήμερα εκ νέου τη δέσμευσή τους στο αμφιλεγόμενο σύμφωνο οριοθέτησης θαλάσσιων ζωνών στην ανατολική Μεσόγειο που υπέγραψαν το 2019, μετά τη συνάντηση που είχαν σήμερα στην Άγκυρα.

«Σήμερα, ανανεώσαμε την αποφασιστικότητά μας» για αυτό το σύμφωνο, δήλωσε ο Ερντογάν κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Λίβυο πρωθυπουργό.

«Αναφορικά με τα σύμφωνα που υπογράφηκαν μεταξύ των χωρών μας, ιδίως το σύμφωνο οριοθέτησης θαλάσσιων ζωνών, επιβεβαιώνουμε ότι αυτά βασίζονται σε έγκυρες βάσεις και εξυπηρετούν τα συμφέροντα των δύο χωρών μας», δήλωσε ο Ντμπεϊμπά από την πλευρά του.

Οι δύο ηγέτες υπέγραψαν επίσης σειρά συμφωνιών που έχουν στόχο την ενίσχυση της συνεργασίας, ιδίως της οικονομικής, μεταξύ των δύο χωρών.

«Θέλουμε να ενισχύσουμε την αλληλεγγύη μας και τη συνεργασία μας (...) Θα υποστηρίξουμε την κυβέρνηση εθνικής ενότητας με τον ίδιο τρόπο που υποστηρίξαμε την προηγούμενη νόμιμη κυβέρνηση (της Τρίπολης)», υπογράμμισε ο Τούρκος πρόεδρος.

Τουρκικές εταιρείες θα διαδραματίσουν «σημαντικό ρόλο στην ανοικοδόμηση της Λιβύης», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Λιβύης, ο οποίος πρόκειται να συναντηθεί αύριο, Τρίτη, με Τούρκους επιχειρηματίες.

Ο Ερντογάν ανακοίνωσε επίσης ότι η χώρα του θα παράσχει 150.000 δόσεις εμβολίου κατά της Covid-19 στη Λιβύη, που έχει πληγεί έντονα από την πανδημία.

Άφησε επίσης να εννοηθεί ότι η Τουρκία θα ανοίξει ξανά το προξενείο της στη Βεγγάζη, στην ανατολική Λιβύη, «μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προσλήψεις εκπαιδευτικών – ΟΠΣΥΔ: Τα 6 βήματα για σωστά δικαιολογητικά και φάκελο

Πανελλήνιες 2026: Το έγγραφο «κλειδί» για την είσοδο στα εξεταστικά κέντρα

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΔΥΠΑ
Προσλήψεις εκπαιδευτικών στη ΔΥΠΑ: Άνοιξε η πλατφόρμα για αναπληρωτές και ωρομίσθιους
Εκπαιδευτικοί ΔΥΠΑ: Μπαράζ προσλήψεων με εξπρές αιτήσεις έως 27 Μαΐου – Όλη η διαδικασία
Προσλήψεις εκπαιδευτικών στη ΔΥΠΑ: Άνοιξε η πλατφόρμα για αναπληρωτές και ωρομίσθιους