Κορονοϊός: Η Κίνα εμβολιάζει την Παλαιστίνη
Menelaos Myrillas / SOOC
H Κίνα δώρισε 100.000 δόσεις εμβολίου κατά του κορονοϊού στην Παλαιστίνη

Εκατό χιλιάδες δόσεις του εμβολίου Sinopharm χάρισε η Κίνα στην Παλαιστίνη, εκφράζοντας τη στήριξή της στη χώρα, εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού.

Από τον Ιούνιο του 2020, η Κίνα έχει οργανώσει πλήρες ιατρείο με Κινέζους γιατρούς, στη Ραμάλα, και στηρίζει τον αγώνα των Παλαιστινίων κατά της πανδημίας

Η Παλαιστίνη έχει υποστεί μεγάλα πλήγματα από την πανδημία εξαιτίας του κορονοϊού κα των μεταλλάξεών του που εξαπλώνονται με ταχείς ρυθμούς τόσο στη Δυτική Όχθη και στη λωρίδα της Γάζας.

Τα κινεζικά εμβόλια έφτασαν την πρώτη εβδομάδα από την κήρυξη εμβολιαστικού προγράμματος από τις Παλαιστινιακές αρχές. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη δωρεά εμβολίων που έχει γίνει προς τον παλαιστινακό λαό από την διεθνή διάθεση των εμβολίων. 

Παγκόσμιο δημόσιο αγαθό τα εμβόλια

Η υπουργός Υγείας της Παλαιστίνης, Μάι αλ-Καϊλα, δήλωσε ότι η προσφορά έγινε στο πλαίσιο της συνολικότερης πολιτικής της Κίνας «που αφιλοκερδώς προσφέρει βοήθεια στις αναπτυσσόμενες χώρες, φερόμενη υπεύθυνα και λαμβάνοντας σταθερά μέτρα».

Σύμφωνα με τον διπλωματικό εκπρόσωπο της Κίνας στη Ραμάλα, Γκουό Γουέι, κατά την τελετή παράδοσης των εμβολίων, η δωρεά έγινε «σε εφαρμογή των συμφωνημένων διμερών σχέσεων και στο πλαίσιο της σταθερής δέσμευσης του Κινέζου Προέδρου, Ζι Ζινπίνγκ, να χορηγήσει εμβόλια παγκόσμια, αφού πρόκειται για ένα παγκόσμιο δημόσιο αγαθό».

Οι εκατό χιλιάδες δόσεις ήδη αξιοποιούνται για τον κατά προτεραιότητα εμβολιασμό των υγειονομικών, των ηλικιωμένων και όσων πάσχουν από χρόνια νοσήματα.

Μέχρι η Κίνα να προσφέρει τα εμβόλια στην Παλαιστίνη, η χώρα βασιζόταν σε μικρές ποσότητες εμβολίων ρωσικής προέλευσης.

Το Ισραήλ δεν διευκόλυνε τον εμβολιασμό των Παλαιστίνιων, ενώ δέχεται κριτική για την ρατσιστική του πολιτική εις βάρος όσων ζουν στα κατεχόμενα. Οι μόνοι που εμβολίασε ήταν όσοι Παλαιστίνιοι εργάζονται στο Ισραήλ και έχουν την ειδική άδεια εισόδου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το εθνικό πρόγραμμα εμβολιασμών του Ισραήλ είναι από τα πιο αποτελεσματικά  και τα ταχύτερα παγκοσμίως. 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

ΑΠΟΦΑΣΗ: Κόβουν Μισθούς Εκπαιδευτικών που δεν κάνουν τα Selft Tests - Πειθαρχικό για τους διευθυντές

Πανελλαδικές 2021 - Myshcool: Σήμερα οι κωδικοί υποψηφίων

Έως 11 Ιουνίου η παράταση σχολικού έτους χωρίς προαγωγικές εξετάσεις

ΑΣΕΠ: ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ ΕΩΣ C2 με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listening (Ούτε προφορικά - ούτε έκθεση!) - ΓΙΑ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ, ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ

ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ του Παν.Αιγαίου ΧΩΡΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ!

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ για ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ 97% ΕΠΙΤΥΧΙΑ

σχετικά άρθρα

Βίντεο: Τα πρόσωπα μεγάλων αρχαίων Ελλήνων «ζωντανεύουν» μέσω 3D
Βίντεο: Τα πρόσωπα μεγάλων αρχαίων Ελλήνων «ζωντανεύουν» μέσω 3D
Τα πρόσωπα του Σωκράτη, του Επίκουρου, του Περικλή, του Δημοσθένη και άλλων μεγάλων αρχαίων Ελλήνων «ζωντανεύουν» χάρη στη 3D τεχνολογία
Βίντεο: Τα πρόσωπα μεγάλων αρχαίων Ελλήνων «ζωντανεύουν» μέσω 3D
Ο καθηγητής Κ. Στεφανίδης πρόεδρος της Εθνικής Αρχής Προσβασιμότητας
Ο καθηγητής Κ. Στεφανίδης πρόεδρος της Εθνικής Αρχής Προσβασιμότητας
Με ευρεία πλειοψηφία στη Βουλή, πρόεδρος της Εθνικής Αρχής Προσβασιμότητας τοποθετείται ο καθηγητής Κ. Στεφανίδης
Ο καθηγητής Κ. Στεφανίδης πρόεδρος της Εθνικής Αρχής Προσβασιμότητας
Ο ρόλος της γενιάς μας
Ο ρόλος της γενιάς μας
«Τον καιρό της πανδημίας δεν ζήτησε την εύκολη λύση της κατάργησης των πανελλαδικών εξετάσεων, καθώς γνωρίζει ότι θα υπήρχε πρόβλημα. Καταθέτει...
Ο ρόλος της γενιάς μας