Κορονοϊός-Γαλλία: Εμβολιασμό των φοιτητών ζητούν βουλευτές
Εμβολιασμό των φοτητών στη Γαλλία, ώστε να διασφαλιστεί η επιστροφή στα πανεπιστήμια το 2021 με «φυσική παρουσία», ζητούν από τον Μακρόν 21 βουλευτές

Μια ομάδα Γάλλων βουλευτών ζητούν από τον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν να ανοίξει από τον Απρίλιο τους εμβολιασμούς στους φοιτητές, «μια ισχυρή κίνηση προς τη νεολαία», σε μια επιστολή που είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας.

«Επειδή η νεολαία εμπεριέχει το μέλλον της χώρας μας, πρέπει να της προσφέρουμε μια ελπίδα», γράφει ο Ολιβιέ Μπεστ, επικεφαλής των 21 βουλευτών της ομάδας Agir, σε αυτήν την επιστολή προς τον επικεφαλής του γαλλικού κράτους.

Ο Μπεστ και οι συνάδελφοί του θα ήθελαν οι νέοι να επωφεληθούν από τη χορήγηση του μονοδοσικού εμβολίου Janssen του αμερικανικού εργαστηρίου Johnson & Johnson, η έναρξη της οποίας έχει προβλεφθεί από τις 19 Απριλίου.

Αυτή η επιλογή θα επέτρεπε να διασφαλιστεί η επιστροφή στα πανεπιστήμια το 2021 με «φυσική παρουσία», υποστηρίζουν οι βουλευτές.

Θα επέτρεπε επίσης στους νέους να «κάνουν τις πρακτικές ασκήσεις τους και να συμμετέχουν σε διεθνή προγράμματα ανταλλαγής την ώρα που η Ευρώπη σκέφτεται ένα υγειονομικό πιστοποιητικό προκειμένου να μπορεί κανείς να ταξιδεύει από μία χώρα στην άλλη από τον προσεχή Ιούνιο», σύμφωνα με την ομάδα.

Ο εμβολιασμός τους θα επέτρεπε, επιπλέον, στους νέους να μπορέσουν να ξαναδούν τους γονείς και τους παππούδες τους, που θα έχουν επίσης εμβολιαστεί και με αυτόν τον τρόπο να δημιουργηθεί ξανά ο «δεσμός μεταξύ των γενεών», τονίζουν οι υπογράφοντες.

Το εμβόλιο του εργαστηρίου Johnson & Johnson θα διανεμηθεί στην Ευρώπη από τις 19 Απριλίου και η Γαλλία αναμένεται να παραλάβει περίπου 8 εκατομμύρια δόσεις έως τα τέλη Ιουνίου, μεταξύ αυτών περίπου 500.000 τον Απρίλιο.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

ΑΠΟΦΑΣΗ: Κόβουν Μισθούς Εκπαιδευτικών που δεν κάνουν τα Selft Tests - Πειθαρχικό για τους διευθυντές

Πανελλαδικές 2021 - Myshcool: Σήμερα οι κωδικοί υποψηφίων

Έως 11 Ιουνίου η παράταση σχολικού έτους χωρίς προαγωγικές εξετάσεις

ΑΣΕΠ: ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ ΕΩΣ C2 με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listening (Ούτε προφορικά - ούτε έκθεση!) - ΓΙΑ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ, ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ

ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ του Παν.Αιγαίου ΧΩΡΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ!

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ για ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ 97% ΕΠΙΤΥΧΙΑ

σχετικά άρθρα

Βίντεο: Τα πρόσωπα μεγάλων αρχαίων Ελλήνων «ζωντανεύουν» μέσω 3D
Βίντεο: Τα πρόσωπα μεγάλων αρχαίων Ελλήνων «ζωντανεύουν» μέσω 3D
Τα πρόσωπα του Σωκράτη, του Επίκουρου, του Περικλή, του Δημοσθένη και άλλων μεγάλων αρχαίων Ελλήνων «ζωντανεύουν» χάρη στη 3D τεχνολογία
Βίντεο: Τα πρόσωπα μεγάλων αρχαίων Ελλήνων «ζωντανεύουν» μέσω 3D
Ο καθηγητής Κ. Στεφανίδης πρόεδρος της Εθνικής Αρχής Προσβασιμότητας
Ο καθηγητής Κ. Στεφανίδης πρόεδρος της Εθνικής Αρχής Προσβασιμότητας
Με ευρεία πλειοψηφία στη Βουλή, πρόεδρος της Εθνικής Αρχής Προσβασιμότητας τοποθετείται ο καθηγητής Κ. Στεφανίδης
Ο καθηγητής Κ. Στεφανίδης πρόεδρος της Εθνικής Αρχής Προσβασιμότητας
Ο ρόλος της γενιάς μας
Ο ρόλος της γενιάς μας
«Τον καιρό της πανδημίας δεν ζήτησε την εύκολη λύση της κατάργησης των πανελλαδικών εξετάσεων, καθώς γνωρίζει ότι θα υπήρχε πρόβλημα. Καταθέτει...
Ο ρόλος της γενιάς μας