Boris Johnson
Ο πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσο, τόνισε ότι προτεραιότητα αποτελεί η επιστροφή των μαθητών στα σχολεία - Στόχος να ανοίξουν στις 8 Μαρτίου στην Αγγλία, δηλώνει ο αρμόδιος για τους εμβολιασμούς, Νάντιμ Ζαχάουι

Προτεραιότητα της κυβέρνησης αποτελεί να επιστρέψουν τα παιδιά στα σχολεία βάσει ενός προσεκτικού σχεδίου χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων lockdown που έχουν τεθεί σε ισχύ για την αναχαίτιση της επιδημίας του νέου κορονοϊού, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον.

"Σήμερα θα ανακοινώσω έναν οδικό χάρτη που θα μας οδηγήσει προσεκτικά στην έξοδο από το lokcdown", σημειώνει ο Τζόνσον σε μήνυμά του στο Twitter.

"Η προτεραιότητά μας ήταν πάντα να επιστρέψουν τα παιδιά στο σχολείο, κάτι το οποίο γνωρίζω ότι είναι κρίσιμης σημασίας για τη μόρφωσή τους και την ευημερία τους. Επίσης θα έχουμε ως προτεραιότητα τρόπους για να ξανασυναντηθούν οι άνθρωποι με τα αγαπημένα τους πρόσωπα με ασφάλεια", προσθέτει ο Βρετανός πρωθυπουργός.

Ανοίγουν τα σχολεία στην Αγγλία

Λίγο νωρίτερα ο υπουργός που είναι αρμόδιος για την εκστρατεία εμβολιασμού κατά της COVID-19 στη Βρετανία Νάντιμ Ζαχάουι δήλωσε ότι τα σχολεία στην Αγγλία θα ξανανοίξουν στις 8 Μαρτίου και ότι δύο οικογένειες ή έξι άνθρωποι θα μπορούν να συναντηθούν σε εξωτερικούς χώρους από τις 29 Μαρτίου στο πλαίσιο της χαλάρωσης των μέτρων λοκντάουν.

"Η άποψη που διέπει όλο αυτό είναι ένα σταδιακό ξανάνοιγμα όλης της Αγγλίας, όχι περιφερειακό", δήλωσε ο Ζαχάουι στο LBC Radio.

"Τα παιδιά έρχονται πρώτα, άρα η προτεραιότητα είναι τα σχολεία, δύο άνθρωποι θα μπορούν να συναντηθούν σε εξωτερικό χώρο και ίσως να πιούν έναν καφέ μαζί, αυτό είναι επίσης για την 8η Μαρτίου. Στη συνέχεια την 29η (θα επιτραπούν) δύο οικογένειες ή ο κανόνας των έξι (ανθρώπων) και τα υπαίθρια αθλήματα", πρόσθεσε.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τέλος τα παλιά διπλώματα: Τι αλλάζει για όλους τους οδηγούς

Διορισμοί εκπαιδευτικών 2026: Το ΦΕΚ με τα νέα πτυχία που «ξεκλειδώνουν» 10.000 μόνιμες θέσεις

Πανελλαδικές: Τι «έπεσε» το 2025 - Όλα τα θέματα στα ΓΕΛ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Υπουργείο Εθνικής Άμυνας
ΑΣΕΠ: Μόνιμες προσλήψεις στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας χωρίς νέα προκήρυξη - Πίνακες
Νέοι διορισμοί μέσω ΑΣΕΠ στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, δείτε τις ειδικότητες που καλύπτονται
ΑΣΕΠ: Μόνιμες προσλήψεις στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας χωρίς νέα προκήρυξη - Πίνακες
Τα σχολεία της Ελληνόγλωσσης Εκπαίδευσης τιμούν το Μεσολόγγι - 200 χρόνια από την Έξοδο
Εκδήλωση: «Τα σχολεία της Ελληνόγλωσσης Εκπαίδευσης τιμούν το Μεσολόγγι – 200 χρόνια από την Έξοδο»
Μια παγκόσμια πρωτοβουλία για την ελληνόγλωσση εκπαίδευση με τη συμμετοχή της Σοφίας Ζαχαράκη, του Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου και της Μαρίας Ευθυμίου
Εκδήλωση: «Τα σχολεία της Ελληνόγλωσσης Εκπαίδευσης τιμούν το Μεσολόγγι – 200 χρόνια από την Έξοδο»