Warning message

Unable to retrieve https://twitter.com/Nims_Ahuja/status/1363703185982951425?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1363703185982951425%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.newsit.gr%2Fkosmos%2Fmama-siko-sparaktiko-video-paidion-meta-apo-ekriksi-stin-kampoul%2F3226753%2F at this time, please check again later.
Έκρηξη στην Καμπούλ
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Σπαρακτικό βίντεο από την πρωτεύουσα του Αφγανιστάν - Νάρκη που στόχευε όχημα της αστυνομίας στέρησε τη ζωή στον οδηγό και ένα παιδί του δρόμου - Τραυματίστηκε μητέρα και τα δύο παιδιά της

Ένα σπαρακτικό βίντεο που δείχνει δύο παιδιά να κλαίνε κοντά στο σώμα της μητέρας τους, η οποία είναι χωρίς τις αισθήσεις της, ύστερα από μια έκρηξη στην Καμπούλ, χθες Κυριακή, μοιράστηκε στα social media, προκαλώντας οργή και αγανάκτηση στο Αφγανιστάν, έπειτα από 40 χρόνια πολέμου.

“Μαμά σήκω… Μαμά”, ακούγονται τα δύο κοριτσάκια, το ένα είναι μέσα στα αίματα, να φωνάζουν δίπλα στη μητέρα τους, η οποία κείτεται στο πεζοδρόμιο, τραυματισμένη από την έκρηξη, σε ένα βίντεο που μαγνητοσκόπησε ντόπιος δημοσιογράφος.

“Γύρω στις 4.22 μ.μ., τρομοκράτες πυροδότησαν μια νάρκη στην Καμπούλ. Ο οδηγός του οχήματος της αστυνομίας, το οποίο αποτελούσε τον στόχο, και ένα παιδί του δρόμου σκοτώθηκαν, πέντε άλλοι άνθρωποι, ανάμεσά τους μια γυναίκα και δύο παιδιά τραυματίστηκαν”, δήλωσε ο Φερντάους Φαραμάρτζ, εκπρόσωπος της αστυνομίας της πρωτεύουσας.

“Τα παιδιά νοσηλεύονται στο νοσοκομείο με ελαφρά τραύματα. Η μητέρα δυστυχώς τραυματίστηκε πολύ σοβαρά”, διευκρίνισε, αναφερόμενος στο βίντεο.

Το βίντεο μαγνητοσκοπήθηκε αμέσως μετά την έκρηξη, και έγινε viral μέσα σε λίγες ώρες. Δείχνει, μέσα από τον καπνό και τη σκόνη, άψυχα σώματα πάνω στην άσφαλτο, και αυτές τις δύο μικρούλες δίπλα στη μητέρα τους που δεν έχει τις αισθήσεις της.

"Μαμά, με ακούς;”, φωνάζει κλαίγοντας η μια μικρή καθώς η μητέρα μεταφέρεται σε ένα αυτοκίνητο.

https://twitter.com/Nims_Ahuja/status/1363703185982951425?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1363703185982951425%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.newsit.gr%2Fkosmos%2Fmama-siko-sparaktiko-video-paidion-meta-apo-ekriksi-stin-kampoul%2F3226753%2F

Δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης για την επίθεση, αλλά οι αφγανικές δυνάμεις είναι οι πρώτοι στόχοι των Ταλιμπάν, οι οποίοι τους επιτίθενται καθημερινά.

Ο εκπρόσωπος των ανταρτών, ωστόσο, δήλωσε ότι η έκρηξη “δεν έχει καμία σχέση” με τους Ταλιμπάν.

Η βία στο Αφγανιστάν έχει αυξηθεί τους τελευταίους μήνες, παρά τις διαπραγματεύσεις που ξεκίνησαν τον Σεπτέμβριο στο Κατάρ, οι οποίες μέχρι στιγμής δεν έχουν σημειώσει αξιοσημείωτη πρόοδο.

Στην πρωτεύουσα, οι εκρήξεις είναι σχεδόν καθημερινές και στις αγροτικές περιοχές μαίνονται οι μάχες.

Οι στοχευμένες δολοφονίες δημοσιογράφων, υπερασπιστών δικαιωμάτων, δικαστών και πολιτικών έχουν γίνει επίσης όλο και πιο συχνές.

Η Ουάσινγκτον και η Καμπούλ κατηγόρησαν τους Ταλιμπάν γι’ αυτές, οι οποίοι αρνούνται οποιαδήποτε εμπλοκή.

Το περιστατικό της Κυριακής σημειώθηκε την ώρα που η νέα κυβέρνηση του προέδρου Τζο Μπάιντεν πρόκειται να ανακοινώσει τις επόμενες μέρες την απόφασή της για την αποχώρηση των στρατιωτών της από τη χώρα που είχε προγραμματιστεί έως τον Μάιο, σύμφωνα με την ιστορική συμφωνία που επιτεύχθηκε το Φεβρουάριο του 2020 στη Ντόχα από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους Ταλιμπάν.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προσλήψεις εκπαιδευτικών – ΟΠΣΥΔ: Τα 6 βήματα για σωστά δικαιολογητικά και φάκελο

Πανελλήνιες 2026: Το έγγραφο «κλειδί» για την είσοδο στα εξεταστικά κέντρα

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Μαίρη Πλέσσα
Από την υπερπροστασία της οικογένειας στην παραίτηση της τάξης: Η βουβή κρίση της σχολικής απουσίας
Η διαχείριση της σχολικής παραίτησης δεν λύνεται με ψηφιακές πλατφόρμες και λογιστικές καταγραφές απουσιών στο myschool
Από την υπερπροστασία της οικογένειας στην παραίτηση της τάξης: Η βουβή κρίση της σχολικής απουσίας
σφακια
Μιχ. Σφακιανάκης (Πρόεδρος Επιτροπής Εθνικού Διαλόγου για την Παιδεία) στο alfavita.gr: «Ήδη έχουν κατατεθεί τα πρώτα αναλυτικά παραδοτέα των Πυλώνων»
Νέα συνάντηση του Εθνικού Διαλόγου την Τρίτη 26 Μαΐου
Μιχ. Σφακιανάκης (Πρόεδρος Επιτροπής Εθνικού Διαλόγου για την Παιδεία) στο alfavita.gr: «Ήδη έχουν κατατεθεί τα πρώτα αναλυτικά παραδοτέα των Πυλώνων»
Φυσική
Πανελλαδικές 2027: «Πράσινο φως» για την εισαγωγή υποψηφίων του 3ου Πεδίου στα Τμήματα Φυσικής
Η ΕΕΦ υποστηρίζει ότι οι μαθητές του Πεδίου Υγείας διαθέτουν το απαραίτητο γνωστικό υπόβαθρο και ζητά να αξιοποιηθεί η νέα δυνατότητα πρόσβασης στα...
Πανελλαδικές 2027: «Πράσινο φως» για την εισαγωγή υποψηφίων του 3ου Πεδίου στα Τμήματα Φυσικής