katalonia diadiloseis
Τέσσερις άνθρωποι συνελήφθησαν και έξι τραυματίστηκαν στην Καταλονία κατά τις διαδηλώσεις ενάντια στη φυλάκιση του Ισπανού ράπερ Πάμπλο Χασέλ

Τέσσερις άνθρωποι συνελήφθησαν στην Καταλονία, κατά τη διάρκεια μιας ακόμη νύχτας επεισοδίων μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών μετά τη φυλάκιση, την Τρίτη, του Ισπανού ράπερ Πάμπλο Χασέλ, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία.

Δύο άνθρωποι συνελήφθησαν στη Βαρκελώνη και άλλοι δύο στη Χιρόνα, στην Καταλονία, ενώ 8 αστυνομικοί τραυματίστηκαν στις συγκρούσεις, διευκρίνισε η αστυνομία. Έξι άνθρωποι τραυματίστηκαν ελαφρά, ανέφερε μια ιατρική πηγή.

Ήταν η τέταρτη συνεχόμενη νύχτα διαδηλώσεων μετά τη φυλάκιση του 32χρονου Πάμπλο Χασέλ, που καταδικάστηκε σε φυλάκιση 9 μηνών για tweet στα οποία «εξύβριζε» τη μοναρχία και την αστυνομία, όπως και για εξύμνηση της τρομοκρατίας.

Χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν τη νύχτα στη Βαρκελώνη, όπου οι ταραχές δεν άργησαν να ξεσπάσουν. Κουκουλοφόροι πέταξαν πέτρες, μπουκάλια εναντίον της αστυνομίας και πυρπόλησαν οδοφράγματα που είχαν φτιάξει με κάδους σκουπιδιών και καρέκλες εστιατορίων. Τουλάχιστον σε ένα εστιατόριο ξέσπασε φωτιά, ενώ σημειώθηκαν βανδαλισμοί σε τράπεζες και εμπορικά καταστήματα, σύμφωνα με την αστυνομία. Επιπλέον, λεηλατήθηκαν εμπορικά καταστήματα.

Νέες διαδηλώσεις αναμένονται σήμερα, με κινητοποιήσεις να προβλέπονται στη Βαρκελώνη, τη Μαδρίτη, την Παμπλόνα (βόρεια), το Λογρόνιο (βόρεια) και τη Μαγιόρκα.

Συνολικά, σχεδόν 100 άνθρωποι έχουν συλληφθεί από την Τρίτη και πολλοί άλλοι έχουν τραυματιστεί, μεταξύ αυτών αστυνομικοί και μια νεαρή γυναίκα που έχασε το μάτι της στη Βαρκελώνη, πιθανόν από πλαστική σφαίρα της αστυνομίας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τέλος τα παλιά διπλώματα: Τι αλλάζει για όλους τους οδηγούς

Διορισμοί εκπαιδευτικών 2026: Το ΦΕΚ με τα νέα πτυχία που «ξεκλειδώνουν» 10.000 μόνιμες θέσεις

Πανελλαδικές: Τι «έπεσε» το 2025 - Όλα τα θέματα στα ΓΕΛ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Φινλανδία: Αντιδήμαρχος του Ελσίνκι πιάστηκε να ζωγραφίζει παρανόμως γκράφιτι
"Graffiti": Υπάρχει ελληνική λέξη;
Η ελληνική γλώσσα παραμένει ζωντανή και εξελισσόμενη, ενσωματώνοντας όρους από άλλες γλώσσες, όταν αυτοί καλύπτουν σύγχρονες εκφραστικές ανάγκες.
"Graffiti": Υπάρχει ελληνική λέξη;
ΔΥΠΑ
ΔΥΠΑ: Επίδομα 300€ στους ανέργους χωρίς αίτηση στον λογαριασμό τους
Κανένα χαρτί, καμία αίτηση, καμία ουρά. Η ΔΥΠΑ «χτυπά» μόνη της την πόρτα των δικαιούχων και καταθέτει απευθείας 300 ευρώ — Αναλυτικά τα κριτήρια
ΔΥΠΑ: Επίδομα 300€ στους ανέργους χωρίς αίτηση στον λογαριασμό τους
Δικαστήρια
Αχαρνές: Ξεκινά η δίκη για τον θάνατο του μικρού Μάριου – Καταγγελίες για κρατική ολιγωρία και γκετοποίηση
Οι εκπαιδευτικοί των Αχαρνών σπάνε τη σιωπή τους και απαιτούν δικαιοσύνη
Αχαρνές: Ξεκινά η δίκη για τον θάνατο του μικρού Μάριου – Καταγγελίες για κρατική ολιγωρία και γκετοποίηση