Lockdown - Γερμανία
Ο ομοσπονδιακός πρόεδρος Φρανκ-Βάλτερ Στάινμάιερ προέτρεψε τους πολίτες να τηρήσουν τους κανόνες κατά την διάρκεια του σκληρού lockdown το οποίο ξεκινά την επόμενη Τετάρτη

«Αυτό που έχει σημασία τώρα είναι η διατήρηση της υγείας μας και η διάσωση ανθρώπινων ζωών. Πρέπει να ενεργήσουμε με μεγαλύτερη συνέπεια. Όλοι θα πρέπει να αναρωτηθούν τι άλλο θα μπορούσαν να πράξουν για να προστατευθούν οι ίδιοι και οι άλλοι. Εάν κάθε μέρα δεκάδες χιλιάδες μολύνονται και εκατοντάδες πεθαίνουν, αυτό σημαίνει ότι οι προσπάθειες που έχουν γίνει μέχρι στιγμής δεν ήταν αρκετές», είπε σε τηλεοπτικό του μήνυμα προς τους πολίτες της Γερμανίας.

«Ο πρωταρχικός στόχος πρέπει να είναι η μείωση του αριθμού των λοιμώξεων το συντομότερο δυνατό. Αυτό μπορεί να επιτύχει μόνο εάν οι επαφές είναι ριζικά περιορισμένες. Τα Χριστούγεννα καιτην Πρωτοχρονιά θα γιορτασθούν διαφορετικά από ό, τι ελπίζαμε. Οι εορτασμοί μπορούν να ξαναγίνουν, οι συγγενείς και οι φίλοι τους θα χαρούν για τα δώρα και αργότερα», τόνισε.

«Οι επόμενες εβδομάδες είναι μια δοκιμασία για όλους. Αλλά υπάρχει επίσης λόγος να αισιοδοξούμε», συνέχισε αναφερόμενος στο εμβόλιο και τα κέντρα εμβολιασμού τα οποία δημιουργούνται.

«Η πανδημία δεν θα κλέψει το μέλλον από τους ανθρώπους, μαζί θα ξεπεράσουμε αυτήν την κρίση. Δεν είμαστε στο έλεος του ιού. Ο καθένας γνωρίζει τι πρέπει να πράξει. Όλοι πρέπει να αναρωτηθούν: Τι άλλο μπορώ να κάνω για να προστατεύσω τον εαυτό μου και τους άλλους;», πρόσθεσε.

Κλειστά και τα σχολεία

Υπενθυμίζεται ότι η Γερμανία θα προχωρήσει στο κλείσιμο των εμπορικών καταστημάτων και των σχολείων καθ΄όλη τη διάρκεια των εορτών, μέχρι τις 10 Ιανουαρίου.

Η απόφαση για τη θέσπιση αυστηρών μέτρων ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης των πρωθυπουργών των κρατιδίων με την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου.

Οι επιχειρήσεις και οι εργοδότες καλούνται να διευρύνουν την τηλεργασία και να ενισχύσουν τους όρους για πραγματοποίηση αυτής από τους εργαζόμενους

Το κάθε κρατίδιο θα ανακοινώσει εξειδικευμένη απόφαση για απαγόρευση της κυκλοφορίας για το βράδυ και τις πρώτες πρωινες ωρες ανάλογα με την πορεία της πανδημίας

Σε δημόσιο χώρο απαγορεύεται να καταναλώνει αλκοόλ κάποιος έως τις 10 Ιανουαρίου, ενώ ανοικτά θα μείνουν μόνο τα σούπερ μάρκετ και τα φαρμακεία.

«Ο κορονοϊός είναι εκτός ελέγχου. Για αυτό και τώρα χρειαζόμαστε μια εθνική προσπάθεια», σημείωσε ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας Μάρκους Σέντερ τονίζοντας ότι το σύνθημα είναι «ή όλα ή τίποτα», σε ό,τι αφορά το lockdown, «διαφορετικά η Γερμανία θα γίνει το προβληματικό παιδί της Ευρώπης».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 1/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

αουσβιτς
Έρωτας στα χρόνια της Κόλασης: Ο SS που αγάπησε την Εβραία στο Άουσβιτς – Το συγκλονιστικό τέλος της ιστορίας τους
Ο πόλεμος τελείωσε κι ο έρωτας χάθηκε
Έρωτας στα χρόνια της Κόλασης: Ο SS που αγάπησε την Εβραία στο Άουσβιτς – Το συγκλονιστικό τέλος της ιστορίας τους