Thumbnail
Η AstraZeneca θα δοκιμάσει ξανά το εμβόλιο έναντι του κορονοϊού, ώστε να διαπιστώσει αν είναι αποτελεσματικότερο σε χαμηλότερη δόση

Η φαρμακευτική εταιρεία AstraZeneca είναι πιθανόν να προχωρήσει σε μια επιπρόσθετη, παγκόσμια κλινική δοκιμή για να καθορίσει την αποτελεσματικότητα του εμβολίου της για την Covid-19, δήλωσε σήμερα ο γενικός διευθυντής της, Πασκάλ Σοριό.

«Τώρα που βρήκαμε κάτι που φαίνεται να προσφέρει καλύτερη αποτελεσματικότητα, πρέπει να το επιβεβαιώσουμε, επομένως πρέπει να κάνουμε μια επιπρόσθετη μελέτη», είπε ο Σοριό σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο Bloomberg.

Αντί να εντάξει αυτή την έρευνα στην κλινική δοκιμή η οποία συνεχίζεται στις ΗΠΑ, η εταιρεία θα ξεκινήσει μια νέα μελέτη για να διαπιστώσει γιατί η χαμηλότερη δόση του εμβολίου φαίνεται να λειτουργεί αποτελεσματικότερα από την πλήρη.

Ο Σοριό είπε ότι και αυτή η μελέτη θα είναι διεθνής, ωστόσο θα διεξαχθεί γρηγορότερα επειδή η εταιρεία γνωρίζει ήδη ότι η αποτελεσματικότητα του εμβολίου είναι υψηλή και κατά συνέπεια «χρειαζόμαστε μικρότερο αριθμό» εθελοντών.

Πολλοί επιστήμονες εξέφρασαν αμφιβολίες για την εγκυρότητα των αποτελεσμάτων που έδειξαν ότι το πειραματικό εμβόλιο ήταν αποτελεσματικό σε ποσοστό 90% σε μια υποομάδα εθελοντών οι οποίοι, κατά λάθος, έλαβαν αρχικά τη μισή δόση και στη συνέχεια την πλήρη δόση του.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 6/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Κωνσταντίνος Λεωνίδου
ΑΠΚΥ: Νέος Αντιπρύτανης ο Καθηγητής Κωνσταντίνος Λεωνίδου
Ο διακεκριμένος Καθηγητής αναλαμβάνει καθοριστικό ρόλο στη διοίκηση του ΑΠΚΥ, φέρνοντας πολυετή εμπειρία, διεθνές κύρος και σημαντικό ερευνητικό έργο
ΑΠΚΥ: Νέος Αντιπρύτανης ο Καθηγητής Κωνσταντίνος Λεωνίδου
Foreign Direct Investment International Arbitration Moot 2025
ΕΚΠΑ: Φοιτήτριες της Νομικής κατέκτησαν τη 2η θέση στον παγκόσμιο διαγωνισμό εικονικής διαιτησίας
Σπουδαία διεθνής διάκριση - Οι φοιτήτριες του ΕΚΠΑ θριάμβευσαν στη Βοστώνη ανάμεσα σε 155 Πανεπιστήμια
ΕΚΠΑ: Φοιτήτριες της Νομικής κατέκτησαν τη 2η θέση στον παγκόσμιο διαγωνισμό εικονικής διαιτησίας
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε ομιλία στο 36ο Greek Economic Summit
"Βολές" Μητσοτάκη σε Τσίπρα για την "Ιθάκη": «Ποιος θα εμπιστευθεί τον καπετάνιο που πέταξε το πλοίο στα βράχια;»
«Έφυγε πρώτος από το πλοίο και κατηγόρησε το πλήρωμα» - Σκληρή απάντηση του πρωθυπουργού για τα σχέδια επιστροφής του Αλέξη Τσίπρα
"Βολές" Μητσοτάκη σε Τσίπρα για την "Ιθάκη": «Ποιος θα εμπιστευθεί τον καπετάνιο που πέταξε το πλοίο στα βράχια;»