Βιέννη
Ο 20χρονος είχε καταδικασθεί στο παρελθόν για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση - Τριήμερο πένθος στην Αυστρία για τα θύματα της επίθεσης στη Βιέννη

Ο δράστης της επίθεσης στη Βιέννη ήταν ένας 20χρονος άνδρας που είχε καταδικασθεί για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, δήλωσε ο αυστριακός υπουργός Εσωτερικών Καρλ Νέχαμερ, ενώ η αυστριακή κυβέρνηση κήρυξε τριήμερο εθνικό πένθος.

Ο άνδρας αυτός ήταν πολίτης της Αυστρίας και της Βόρειας Μακεδονίας, δήλωσε ο υπουργός μιλώντας στο αυστριακό πρακτορείο ειδήσεων APA.

Η αυστριακή αστυνομία έχει πραγματοποιήσει επιδρομές σε 15 κατοικίες και έχει θέσει υπό κράτηση άτομα που συνδέονται με τον ύποπτο, σύμφωνα με τον Νέχαμερ.

Στο μεταξύ, η αυστριακή κυβέρνηση κήρυξε τριήμερο εθνικό πένθος μετά την τρομοκρατική επίθεση, καθώς 4 άτομα έχασαν τη ζωή τους.

«Οι σκέψεις μας και η συμπόνια μας είναι με τα θύματα, τους τραυματίες και τις οικογένειές τους σ' αυτές τις πολύ δύσκολες ώρες για τη δημοκρατία της Αυστρίας», δήλωσε ο Κουρτς πριν από συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Το εθνικό πένθος θα διαρκέσει μέχρι την Πέμπτη, αποφάσισε η κυβέρνηση.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Ανατροπές στις αναθέσεις μαθημάτων: Τι αλλάζει για χιλιάδες εκπαιδευτικούς

Οι 20 βασικοί συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα - Τα ονόματα

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

φαγητο
Τρόφιμα σε κενό αέρος: Νέα δεδομένα και κίνδυνος αλλαντίασης
Σύμφωνα με πρόσφατη επιστημονική αξιολόγηση, η κατανάλωσή τους μπορεί να ενέχει κινδύνους όταν δεν τηρούνται αυστηρά οι κανόνες υγιεινής και...
Τρόφιμα σε κενό αέρος: Νέα δεδομένα και κίνδυνος αλλαντίασης