Κορονοϊός: «Φρένο» στις δοκιμές του εμβολίου AstraZeneca μετά από επιπλοκή ασθενούς
Η αμερικανική Υπηρεσία  Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) ανακοίνωση πως διευρύνει τις έρευνες για περιστατικό  εγκάρσιας μυελίτιδας (σπάνια φλεγμονώδης διαταραχή του νωτιαίου μυελού) που εκδηλώθηκε σε Βρετανό συμμετέχοντα στις κλινικές δοκιμές

Το εμβόλιο κατά του κορονοϊού στο οποίο έχει «επενδύσει» τόσο η Ευρωπαϊκή Ένωση όσο και ο Ντόναλντ Τραμπ, μπαίνει στο μικροσκόπιο της αμερικανικής Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) η οποία ανακοίνωσε ότι «διευρύνει την έρευνά της για το περιστατικό εγκάρσιας μυελίτιδας (σπάνια φλεγμονώδης διαταραχή του νωτιαίου μυελού) που εκδηλώθηκε σε Βρετανό συμμετέχοντα στις κλινικές δοκιμές.

Το τελευταίο στάδιο δοκιμών της AstraZeneca στις Ηνωμένες Πολιτείες έχει ανασταλεί από τις 6 Σεπτεμβρίου, ενώ παρά τις πιέσεις του Αμερικανού προέδρου για διαθεσιμότητα πριν από τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου, η FDA ζητά χρόνο ώστε να διερευνηθεί «εάν παρόμοιες παρενέργειες προέκυψαν σε δοκιμές άλλων εμβολίων στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης που συνεργάζεςται με την AstraZeneca, για το νέο εμβόλιο κατά του κορονοϊού.

Σύμφωνα με «αποκλειστικό» δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters επανεξετάζονται εμβόλια κατά της γρίπης, του αναπνευστικού συνδρόμου της Μέσης Ανατολής, της φυματίωσης, του καρκίνου στον προστάτη.

Ο λόγος είναι ότι σε αυτά οι ερευνητές της Οξφόρδης επέλεξαν τροποποιημένο αδενοϊό από τους χιμπατζήδες, (ChAdOx1)   σε αντίθεση με άλλες φαρμακευτικές εταιρείες που χρησιμοποιούν ανθρώπινους αδενοϊούς για τέτοια εμβόλια.

Σε μία από αυτές τις δοκιμές, ένα σοβαρό ανεπιθύμητο συμβάν που ανέφεραν οι ερευνητές κρίθηκε ότι δεν σχετίζεται με το εμβόλιο.

Τα στοιχεία που ζητήθηκαν αναμένεται να φτάσουν μέσα στην εβδομάδα στην αρμόδια αμερικανική αρχή, ενώ , προς το παρόν, οι ρυθμιστικές αρχές στη Βρετανία, τη Βραζιλία, την Ινδία και τη Νότια Αφρική επέτρεψαν στην AstraZeneca να συνεχίσει τις κλινικές δοκιμές σε ανθρώπους.


Με απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ έχουν δεσμευτεί 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια για την ανάπτυξη του εμβολίου της AstraZeneca και τη διάθεση 300 εκατομμυρίων δόσεων στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Πηγή: Reuters via ΕΡΤ

Διαβάστε Επίσης:

ΑΣΕΠ: Tο ΚΟΡΥΦΑΙΟ Σεμινάριο στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ με ανοικτές αιτήσεις

Νέες Προσλήψεις Φιλολόγων (όλες οι ειδικότητες) σε όλη την Ελλάδα

Μοριοδότηση - Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών Π.Ε. και Δ.Ε. στη Σχολική Ψυχολογία

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Η/Υ ΣΕ 10 ΗΜΕΡΕΣ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΜΕ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΕΣ ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

 

 

σχετικά άρθρα

Σέρρες-κορονοϊός: Σε καραντίνα φοιτητές και διδάσκοντες Τμήματος του Διεθνούς Πανεπιστημίου
Σέρρες-κορονοϊός: Σε καραντίνα φοιτητές και διδάσκοντες Τμήματος του Διεθνούς Πανεπιστημίου
Θετική στον κορονοϊό διαγνώστηκε φοιτήτρια του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων - Αναστολή λειτουργίας 7 τμημάτων εργαστηρίου
Σέρρες-κορονοϊός: Σε καραντίνα φοιτητές και διδάσκοντες Τμήματος του Διεθνούς Πανεπιστημίου