Πακιστάν: Τουλάχιστον 17 νεκροί και 11 αγνοούμενοι από κατολίσθηση σε λατομείο
17 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους

Τουλάχιστον 17 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 11 αγνοούνται μετά την κατολίσθηση που σημειώθηκε χθες, Δευτέρα, σε λατομείο μαρμάρου σε απομακρυσμένη περιοχή του Πακιστάν, σύμφωνα με την αστυνομία, η οποία διευκρίνισε ότι η αστάθεια του εδάφους που προκάλεσε το δυστύχημα μπορεί να οφείλεται στην χρήση ισχυρών εκρηκτικών για την εξόρυξη του μαρμάρου.

Σωστικά συνεργεία και Πακιστανοί στρατιώτες συνεχίζουν σήμερα τις έρευνές τους για τον εντοπισμό επιζώντων.

Το λατομείο αυτό βρίσκεται στην περιοχή Ζιαράτ της Μόχμαντ στο δυτικό Πακιστάν, κατά μήκος της μεθορίου με το Αφγανιστάν. Η περιοχή αυτή είναι γνωστή για το καλής ποιότητας λευκό της μάρμαρο, το οποίο πωλείται στο Πακιστάν και εξάγεται σε άλλες χώρες.

Όταν σημειώθηκε η κατολίσθηση, χθες, Δευτέρα, το βράδυ, περίπου 40 ως 50 άνθρωποι βρίσκονταν στο λατομείο, σύμφωνα με τον Τάρικ Χαμπίμπ, τον αρχηγό της αστυνομίας της περιοχής.

"Συνήθως μεγάλος αριθμός ανθρώπων εργάζεται σε αυτά τα λατομεία μαρμάρου, αλλά ευτυχώς οι περισσότεροι είχαν τελειώσει τη δουλειά τους και είχαν επιστρέψει στα σπίτια τους", σημείωσε.

Εννέα άνθρωποι τραυματίστηκαν, ενώ ο αριθμός των απωλειών παραμένει ασαφής, καθώς κάποιες οικογένειες μετέφεραν τις σορούς των αγαπημένων τους ανθρώπων στα σπίτια τους απευθείας από το λατομείο, πρόσθεσε παράλληλα ο Σαμίν Σινουάρι, ένας γιατρός νοσοκομείου της περιοχής.

Τα θανατηφόρα δυστυχήματα σε ορυχεία δεν αποτελούν ασυνήθιστο φαινόμενο στο Πακιστάν.

Τουλάχιστον 10 εργάτες έχασαν τη ζωή τους τον Φεβρουάριο από κατολίσθηση που σημειώθηκε σε λατομείο μαρμάρου στην περιοχή Μπούνερ στο βορειοδυτικό Πακιστάν. Τριάντα εργάτες σκοτώθηκαν επίσης από εκρήξεις που είχαν σημειωθεί σε δύο ανθρακωρυχεία στην Κουέτα το 2018.

Το 2011, 45 εργάτες είχαν σκοτωθεί από έκρηξη σε ανθρακωρυχείο έξω από την Κουέτα.

ΑΠΕ ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Βγήκαν οι προκηρύξεις εκπαιδευτικών - Όλα τα κριτήρια

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

τάξη
Συναγερμός για τις σχολικές υποδομές στην Κέρκυρα - Καταγγελία μετακύλισης ευθυνών για τα ετοιμόρροπα σχολεία
Αντιδράσεις για την «αυθημερόν» καταγραφή προβλημάτων
Συναγερμός για τις σχολικές υποδομές στην Κέρκυρα - Καταγγελία μετακύλισης ευθυνών για τα ετοιμόρροπα σχολεία
agglika
Αγγλικά στο σχολείο: Στροφή σε βιβλία της αγοράς ζητά ο ΣΥΚΑΓΕ
Ο ΣΥΚΑΓΕ ζητά αύξηση των ωρών διδασκαλίας καθώς και να επιτραπεί η χρήση βιβλίων του εμπορίου για την διδασκαλία της αγγλικής γλώσσας στα δημόσια...
Αγγλικά στο σχολείο: Στροφή σε βιβλία της αγοράς ζητά ο ΣΥΚΑΓΕ