Λευκορωσία και ΝΑΤΟ
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Το NATO διέψευσε χθες βράδυ ότι έχει στείλει οποιεσδήποτε «ενισχύσεις» στα σύνορα με τη Λευκορωσία, διαβεβαιώνοντας ότι οι κατηγορίες περί αυτού δεν έχουν «καμία βάση», απαντώντας έμμεσα στον λευκορώσο πρόεδρο Αλεξάντρ Λουκασένκο.

«Οποιοσδήποτε ισχυρισμός ότι το NATO ενισχύσει τις δυνάμεις του στα σύνορα με τη Λευκορωσία δεν έχει καμία βάση. Όπως έχουμε ήδη καταστήσει σαφές, το NATO δεν αποτελεί επ’ ουδενί απειλή για την Λευκορωσία ή οποιαδήποτε άλλη χώρα και δεν αναπτύσσει στρατιωτικές ενισχύσεις στην περιφέρεια», διαβεβαίωσε η Οάνα Λουνγκέσκου, εκπρόσωπος του Οργανισμού του Συμφώνου του Βόρειου Ατλαντικού.

Η εκπρόσωπος της ατλαντικής συμμαχίας διαβεβαίωσε ότι το NATO βρίσκεται «σε καθαρά αμυντική» θέση.

«Συνεχίζουμε να επαγρυπνούμε, έτοιμοι να αποκρούσουμε οποιαδήποτε επίθεση και να υπερασπιστούμε τους συμμάχους μας. Καλούμε το Μινσκ να επιδείξει απόλυτο σεβασμό στα θεμελιώδη δικαιώματα» των πολιτών της Λευκορωσίας, πρόσθεσε η Λουνγκέσκου.

Η κυβέρνηση της Πολωνίας από την πλευρά της χαρακτήρισε τις δηλώσεις του λευκορώσου ηγέτη «προπαγάνδα του καθεστώτος», ενώ, στο ίδιο μήκος κύματος, ο λιθουανός πρόεδρος Γκιτάνας Ναουσέντα μίλησε «για εντελώς ανυπόστατες δηλώσεις για κατά φαντασίαν εξωτερικές απειλές».

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

ΑΣΕΠ: Προ των πυλών τρεις νέοι διαγωνισμοί με 5.200 θέσεις

Νέο market pass για 40 ευρώ κάθε μήνα χωρίς αίτηση

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ζαχαράκη
Υπουργείο Παιδείας: Ποια σχολεία μετονομάζονται σε "Αντώνης Σαμαράκης" και "Διδώ Σωτηρίου"
Σε ΦΕΚ η απόφαση της υπουργού Παιδείας, Σοφίας Ζαχαράκη, για τη μετονομασία δύο σχολείων
Υπουργείο Παιδείας: Ποια σχολεία μετονομάζονται σε "Αντώνης Σαμαράκης" και "Διδώ Σωτηρίου"
panteios
Τριγμοί στο Πάντειο για τα δίδακτρα του μεταπτυχιακού με το Columbia - Κοντά σε παραίτηση η Πρύτανης
Στα πρόθυρα θεσμικής ρήξης το Πάντειο: Το κοινό μεταπτυχιακό με το Columbia ανάβει «φωτιές» για τα δίδακτρα
Τριγμοί στο Πάντειο για τα δίδακτρα του μεταπτυχιακού με το Columbia - Κοντά σε παραίτηση η Πρύτανης