kalifornia foties
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Πολιτεία - Δεκάδες πυρκαγιές και χιλιάδες εκτοπισμένοι

Μάχη με τις πολλές δεκάδες πυρκαγιές δίνουν οι πυροσβέστες σε όλη την Καλιφόρνια, η οποία πλήττεται ταυτόχρονα από καύσωνα ιστορικών διαστάσεων που έχει προκαλέσει διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος, αναγκάζοντας τον κυβερνήτη της Πολιτείας να κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Καμένη βλάστηση, αυτοκίνητα και σπίτια παρανάλωμα του πυρός: τουλάχιστον 485.000 στρέμματα έχουν γίνει στάχτη στην Καλιφόρνια, ακόμη και κοντά στο Λος Άντζελες και το Σαν Φρανσίσκο.

Χιλιάδες άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, σε απόσταση μερικών χιλιομέτρων βόρεια και νότια του Σαν Φρανσίσκο, όπου μαίνονται δύο από τα μεγαλύτερα πύρινα μέτωπα, τα «SCU» και «LNU Lightning Complex», τα οποία περιλαμβάνουν πολλές διαφορετικές πυρκαγιές που συνεχίζουν από την Δευτέρα το καταστροφικό έργο τους.

Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνιας Γκάβιν Νιούσομ κήρυξε την Πολιτεία σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω των πυρκαγιών και του καύσωνα.

Εδώ και μία εβδομάδα, η Πολιτεία αυτή είναι αντιμέτωπη με ένα κύμα καύσωνα άνευ προηγουμένου. Την Κυριακή, στην Κοιλάδα του Θανάτου, ο υδράργυρος ανέβηκε στους 54,4 βαθμούς Κελσίου – η τρίτη υψηλότερη θερμοκρασία που έχει καταγραφεί ποτέ στη Γη.

Λόγω των συνθηκών αυτών, περίπου 30.000 σπίτια έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα στην Καλιφόρνια, σύμφωνα με τον εξειδικευμένο ιστότοπο Poweroutage.us.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ιδιωτικά σχολεία: Γείτονας, Ιόνιος και Εράσμειος σε επαφές με μεγάλα funds

Έρχονται πρόστιμα μέχρι και 1.000 ευρώ σε χιλιάδες κατόχους οχημάτων

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ένωση Οικονομολόγων Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
Συνάντηση Οικονομολόγων Εκπαιδευτικών: «Η Παραγωγική Ανασυγκρότηση της Ελληνικής Οικονομίας»
Αναζητώντας τη χαμένη παραγωγική πυξίδα της ελληνικής οικονομίας
Συνάντηση Οικονομολόγων Εκπαιδευτικών: «Η Παραγωγική Ανασυγκρότηση της Ελληνικής Οικονομίας»
Κωστής Χατζηδάκης
Νομοσχέδιο Χατζηδάκη: Το Δημόσιο σταματά να κυνηγά ακίνητα με «οθωμανικά φιρμάνια»
Τέλος στην «διοικητική παράνοια» δεκαετιών με διεκδικήσεις του κράτους σε σπίτια, πολυκατοικίες και οικισμούς
Νομοσχέδιο Χατζηδάκη: Το Δημόσιο σταματά να κυνηγά ακίνητα με «οθωμανικά φιρμάνια»