venezuela petrelaio
«Τα πλοία δεν είναι ιρανικά και ούτε ο ιδιοκτήτης ούτε η σημαία έχουν οποιαδήποτε σχέση με το Ιράν», αντιτείνει ο πρεσβευτής του Ιράν στη Βενεζουέλα

Οι ΗΠΑ επιβεβαίωσαν σήμερα ότι κατέσχεσαν το φορτίο από τέσσερα τάνκερ που μετέφεραν ιρανικό πετρέλαιο με προορισμό τη Βενεζουέλα για λογαριασμό των Φρουρών της Επανάστασης, τους οποίους η Ουάσιγκτον θεωρεί τρομοκρατική οργάνωση.

Περισσότερα από ένα εκατομμύριο βαρέλια πετρελαίου κατασχέθηκαν, ποσότητα που αντιπροσωπεύει τη μεγαλύτερη κατάσχεση από τις ΗΠΑ ιρανικού πετρελαίου, διευκρίνισε το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης σε ένα δελτίο τύπου, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες που δημοσίευσε η εφημερίδα Wall Street Journal.

Το υπουργείο ανέφερε ότι κατέθεσε τη 2α Ιουλίου ενώπιον ομοσπονδιακού δικαστηρίου της Ουάσιγκτον αγωγή και εντολή κατάσχεσης για τα φορτία των πετρελαιοφόρων Bella, Bering, Pandi και Luna, με προορισμό τη Βενεζουέλα.

«Η κυβέρνηση ανακοινώνει σήμερα ότι πραγματοποίησε αυτήν την κατάσχεση με επιτυχία και κατέσχεσε περίπου 1,12 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου», σημειώνεται στο σχετικό δελτίο τύπου.

«Με τη βοήθεια ξένων εταίρων, το κατασχεμένο φορτίο βρίσκεται τώρα στα χέρια των ΗΠΑ».

Από την πλευρά του, ο πρεσβευτής του Ιράν στη Βενεζουέλα, Χότζατ Σολτανί, έγραψε σε μήνυμα στο Twitter ότι οι πληροφορίες σχετικά με την κατάσχεση των ιρανικών τάνκερ συνιστούν «ένα ακόμη ψέμα και έναν ψυχολογικό πόλεμο» εκ μέρους των ΗΠΑ.

«Τα πλοία δεν είναι ιρανικά και ούτε ο ιδιοκτήτης ούτε η σημαία έχουν οποιαδήποτε σχέση με το Ιράν», ανέφερε ο Σολτανί.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Απολύθηκε αναπληρωτής με Airbnb στο όνομά του - Γιατί θεωρήθηκε «έμπορος»

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Ανακοινώθηκε επίσημα ο 3ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με νέα ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Υπουργείο Παιδείας ΥΠΑΙΘΑ
Ο Υφυπουργός Παιδείας, Νίκος Παπαϊωάννου στην κοινή συνεδρίαση του Συμβουλίου Διοίκησης και της Συγκλήτου του ΔΙΠΑΕ
«Το ΔΙΠΑΕ παράδειγμα σύγχρονου, εξωστρεφούς και δυναμικά αναπτυσσόμενου ακαδημαϊκού ιδρύματος»
Ο Υφυπουργός Παιδείας, Νίκος Παπαϊωάννου στην κοινή συνεδρίαση του Συμβουλίου Διοίκησης και της Συγκλήτου του ΔΙΠΑΕ
Εκκενώθηκαν σπίτια στον Άγιο Δημήτριο
Κακοκαιρία - Δήμος Αγίου Δημητρίου διαψεύδει την ΕΡΤ: «Δεν υπήρξε καμία νέα κατολίσθηση στο ρέμα»
Κακοκαιρία - Δήμος Αγίου Δημητρίου διαψεύδει την ΕΡΤ: «Έγιναν δύο προληπτικές εκκενώσεις σπιτιών, όχι τρεις»
Κακοκαιρία - Δήμος Αγίου Δημητρίου διαψεύδει την ΕΡΤ: «Δεν υπήρξε καμία νέα κατολίσθηση στο ρέμα»