Βηρυτός
Διαδηλώσεις οργής στη Βηρυτό - Επιχείρησαν να μπουν στο κοινοβούλιο διαδηλωτές

Η αστυνομία του Λιβάνου προχώρησε σήμερα στη χρήση δακρυγόνων κατά διαδηλωτών που προσπάθησαν να περάσουν ένα από ένα προστατευτικό κιγκλίδωμα και να φτάσουν στο κοινοβούλιο στο κέντρο της Βηρυτού, στη διάρκεια μιας διαδήλωσης, κατά της διαχείρισης από την κυβέρνηση, της καταστροφικής έκρηξης που έπληξε την πόλη.

Περίπου 5.000 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία Μαρτύρων, στο κέντρο της πόλης, ενώ μερικοί από αυτούς πετούσαν πέτρες. Η αστυνομία προχώρησε στη χρήση δακρυγόνων όταν μερικοί διαδηλωτές προσπάθησαν να περάσουν από ένα προστατευτικό κιγκλίδωμα που είχε τοποθετηθεί στο δρόμο, εμποδίζοντας την πρόσβασή τους στο κοινοβούλιο, όπως ανέφερε ένας δημοσιογράφος του Reuters.

Οι διαδηλωτές φώναζαν “ ο λαός θέλει να πέσει η κυβέρνηση,” ενώ κρατούσαν πανό που έγραφαν “ Φύγετε, είστε όλοι δολοφόνοι.”

“ Θέλουμε ένα μέλλον με αξιοπρέπεια. Δε θέλουμε να πάει χαμένο το αίμα των θυμάτων της έκρηξης,” δήλωσε η Ρόουζ Σίρουρ, μία εκ των διαδηλωτών.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Συναγερμός ΕΦΕΤ: Ανάκληση σε πασίγνωστη φέτας λόγω Λιστέριας

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Βγήκαν οι προκηρύξεις εκπαιδευτικών - Όλα τα κριτήρια

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

θεατρο
2ο Πανελλήνιο Μαθητικό Φεστιβάλ Θεάτρου στην Ιεράπετρα: Όταν η δραματική τέχνη μεταμορφώνει την Εκπαίδευση
Το θέατρο ως πανίσχυρο παιδαγωγικό εργαλείο μάθησης και ανάπτυξης: «Μαθαίνω και εξελίσσομαι πράττοντας»
2ο Πανελλήνιο Μαθητικό Φεστιβάλ Θεάτρου στην Ιεράπετρα: Όταν η δραματική τέχνη μεταμορφώνει την Εκπαίδευση
Μαθητές με σχολική τσάντα κάθονται και μιλάνε
«Τι θέλουν να γίνουν όταν μεγαλώσουν;»  Οι απαντήσεις «χαρισματικών μαθητών» αποκαλύπτουν πολλά
Από την ιατρική έως τη ζαχαροπλαστική, τα όνειρα παιδιών με υψηλό δυναμικό και οι ιδιαιτερότητες στις επιλογές τους
«Τι θέλουν να γίνουν όταν μεγαλώσουν;»  Οι απαντήσεις «χαρισματικών μαθητών» αποκαλύπτουν πολλά