koronoios
  Ο αριθμός των θυμάτων της πανδημίας του κορονοϊού ξεπέρασε αυτόν στη βόρεια Αμερική για πρώτη φορά, σύμφωνα με την καταμέτρηση του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς.

Ως τη νύχτα της Δευτέρας στη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική είχαν καταγραφεί περίπου 146.000 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19, έναντι 144.000 και πλέον στις ΗΠΑ και στον Καναδά, με βάση τους επίσημους απολογισμούς των κυβερνήσεων.

Τα πρώτα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 στην Αμερική καταγράφηκαν στα τέλη Φεβρουαρίου, μέσα σε δύο εικοσιτετράωρα, πρώτα στον Καναδά, κατόπιν στις ΗΠΑ και στο Μεξικό.

Αρχικά, οι ΗΠΑ και ο Καναδάς κατέγραφαν πολύ πιο ραγδαία εξάπλωση των κρουσμάτων μόλυνσης. Όμως η Λατινική Αμερική δυσκολεύθηκε πολύ να ελέγξει την κατάσταση όταν η πανδημία ξέφυγε από πιο πλούσιες συνοικίες των πόλεών της, όπου εντοπίζονταν τα πρώτα κρούσματα στην αρχή, μεταξύ ανθρώπων που είχαν ταξιδέψει στο εξωτερικό. Ο προβληματικός συνδυασμός της μεγάλης φτώχειας, της δουλειάς στην παραοικονομία και των αδυναμιών των συστημάτων υγείας, ειδικά στις πιο απομονωμένες περιοχές, συνέβαλε στην κρίση.

Οι ΗΠΑ συνεχίζουν να είναι η χώρα που θρηνεί τους περισσότερους νεκρούς στον κόσμο εξαιτίας της (135.489, κατά την καταμέτρηση του Ρόιτερς ως τις 05:00 ώρα Ελλάδας), ακολουθούμενη από τη Βραζιλία (72.833). Το Μεξικό και το Περού συγκαταλέγονται στη δεκάδα των κρατών που θρηνούν τους περισσότερους ανθρώπους στον κόσμο, ενώ Χιλή, Κολομβία και Ισημερινός καταγράφουν πάνω από 5.000 θανάτους.

Πλέον η περιφέρεια της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής βρίσκεται στη δεύτερη θέση ως προς τον αριθμό θυμάτων, πίσω μόνο από την Ευρώπη.

Τα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 σε διεθνές επίπεδο ξεπέρασαν τα 13 εκατομμύρια χθες Δευτέρα, με την πανδημία να εξαπλώνεται με τον ταχύτερο ρυθμό στη Λατινική Αμερική, ενώ οι θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 κοντεύουν τους 570.000.

Το πρώτο κρούσμα μόλυνσης από τον νέο κορονοϊό ανακοινώθηκε στην Κίνα στις αρχές Ιανουαρίου. Πέρασαν τρεις μήνες προτού τα κρούσματα φθάσουν το ένα εκατομμύριο παγκοσμίως. Πέρασαν μόλις πέντε ημέρες προτού αυξηθούν από τα 12 εκατομμύρια (8η Ιουλίου) στα 13 εκατομμύρια.

ΑΠΕ ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΑΕΙ Τριτοβάθμια
Σύνοδος Πρυτάνεων: «Αρμαγεδδώνας» το δημογραφικό για το μέλλον των ΑΕΙ
«Το δημογραφικό είναι το υπ’ αριθμόν ένα πρόβλημα. Όλα τα άλλα έπονται», τόνισε ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών, Χρήστος Μπούρας
Σύνοδος Πρυτάνεων: «Αρμαγεδδώνας» το δημογραφικό για το μέλλον των ΑΕΙ
τεχνητη νοημοσυνη
Το σχολείο χωρίς δασκάλους: «καινοτομία» ή εκπαιδευτική δυστοπία;
Μια σχολική αίθουσα χωρίς πίνακα, χωρίς βιβλία, χωρίς δάσκαλο. Μόνο οθόνες, ακουστικά και ένας ψηφιακός «μέντορας» τεχνητής νοημοσύνης. Είναι αυτό το...
Το σχολείο χωρίς δασκάλους: «καινοτομία» ή εκπαιδευτική δυστοπία;
προαύλιο με μαθητές
Σχολείο χτισμένο πάνω σε μπαζωμένο ρέμα δίπλα στον Ηλεκτρικό — Νέες εικόνες προκαλούν ανησυχία
Βίντεο αποκαλύπτει την περίπτωση του 1ου ΓΕΛ Νέας Ιωνίας και τον κίνδυνο από τις παλιές παρεμβάσεις στα ρέματα
Σχολείο χτισμένο πάνω σε μπαζωμένο ρέμα δίπλα στον Ηλεκτρικό — Νέες εικόνες προκαλούν ανησυχία