Βιετνάμ: 31 εκ. εργαζόμενοι έχουν πληγεί από την πανδημία - Κίνδυνος για αύξηση της ανεργίας
Αν και το Βιετνάμ έχει καταγράψει μόλις 369 κρούσματα κορονοϊού και κανένα θάνατο, η οικονομία του έχει δεχθεί μεγάλο πλήγμα

Το οικονομικό πλήγμα από την πανδημία του κορονοϊού έχει επιφέρει αρνητικές επιπτώσεις για περίπου 31 εκατομμύρια εργαζόμενους στο Βιετνάμ, από τους οποίους 900.000 έχουν μείνει άνεργοι ενώ έχει μειωθεί το εισόδημα σχεδόν 18 εκατομμυρίων, ανακοίνωσε σήμερα μια κυβερνητική υπηρεσία.

Αν δεν εφαρμοστούν άμεσα λύσεις για την επιχειρηματική δραστηριότητα, πέντε εκατομμύρια ακόμη άνθρωποι κινδυνεύουν να μείνουν άνεργοι μέχρι το τέλος του χρόνου, προειδοποίησε η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία.

Το Βιετνάμ έχει καταγράψει μόλις 369 κρούσματα του κορονοϊού και κανέναν θάνατο. Έχουν περάσει 81 ημέρες χωρίς να υπάρξει μετάδοση στην κοινότητα, γεγονός που οφείλεται στα επιτυχημένα προγράμματα για τον περιορισμό των κρουσμάτων.

Η οικονομία ωστόσο της χώρας έχει πληγεί με την ανάπτυξη στο δεύτερο τρίμηνο να έχει βρεθεί στον χαμηλότερο ρυθμό εδώ και τουλάχιστον 30 χρόνια ως συνέπεια της πανδημίας, καθιστώντας εντελώς ανέφικτους τους οικονομικούς στόχους της κυβέρνησης για το 2020.

Ο τομέας υπηρεσιών του Βιετνάμ έχει πληγεί περισσότερο, σύμφωνα με την ίδια πηγή, με το 72% των υπαλλήλων του να έχουν υποστεί αρνητικές συνέπειες.

Ακολουθούν, στην δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα, ο βιομηχανικός και ο αγροτικός τομέας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε Επίσης:

Εκτοξεύεται η ζήτηση για το ετήσιο σεμινάριο του Παν.Αιγαίου στη Σχολική Ψυχολογία

 

Αυτό είναι το κορυφαίο μοριοδοτούμενο σεμινάριο στην Ειδική Αγωγή με ανοικτές αιτήσεις

 

Διαπολιτισμική Εκπαίδευση: Μοριοδότηση Προσλήψεων αναπληρωτών με ετήσιο εξ αποστάσεως σεμινάριο
 

googlenews4
Ακολουθήστε το alfavita.gr στο GOOGLE NEWS 
viber67
Ακολουθήστε το alfavita.gr στο VIBER

 

σχετικά άρθρα