koronoios ispania
Χιλιάδες κρούσματα στην περιφέρεια Σεγριά

Η Καταλονία, η βορειοανατολική αυτή περιοχή της Ισπανίας, επέβαλε σήμερα περιορισμούς μετακινήσεων σε περισσότερους από 200.000 κατοίκους έπειτα από την εμφάνιση πολλών νέων κρουσμάτων του κορονοϊού.

Οι κάτοικοι της περιφέρειας Σεγριά, η οποία περιλαμβάνει την πόλη Λέριδα, απαγορεύεται να φύγουν από την περιοχή από τις 12:00 σήμερα, αλλά δεν θα περιοριστούν στα πλήρως σπίτια τους όπως συνέβη με το αρχικό, αυστηρό lockdown που επιβλήθηκε σε όλη την χώρα τον Μάρτιο.

"Αποφασίσαμε να περιορίσουμε την Σεγριά εξαιτίας των στοιχείων που επιβεβαιώνουν μια σημαντική αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού", δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο περιφερειακός πρόεδρος της Καταλονίας, ο Κιμ Τόρα.

Το υπουργείο Υγείας της Καταλονίας ανακοίνωσε χθες ότι στην Λέριδα υπάρχουν 3.706 κρούσματα, ενώ μια ημέρα νωρίτερα τα κρούσματα ανέρχονταν σε 3.551.

Οι μετακινήσεις για μετάβαση στην εργασία θα επιτρέπονται, αλλά από την Τρίτη οι εργαζόμενοι που θα μεταβαίνουν ή θα φεύγουν από την περιοχή θα πρέπει να παρουσιάζουν βεβαίωση του εργοδότη τους.

Η Ισπανία έχει καταγράψει 205.545 επιβεβαιωμένα κρούσματα του ιού και 28.385 θανάτους, γεγονός που την καθιστά μια από τις περισσότερο πληγείσες από την πανδημία χώρες στην Ευρώπη.

Έπειτα από την επιβολή ενός αυστηρού lockdown στις 14 Μαρτίου, η κυβέρνηση ήρε σταδιακά τους περιορισμούς στη βάση ενός σχεδίου πολλών φάσεων από τις αρχές Μαϊου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ ALFAVITA.GR

Ακολουθήστε μας στο GoogleNews για να μάθετε πρώτοι μόνο τις ειδήσεις που σας ενδιαφέρουν

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Στην τάξη υποχρεωτικά από 6 έως 17 Ιουλίου 135.000 εκπαιδευτικοί

Από 1η Σεπτεμβρίου τα μαθήματα – Στις 27 Αυγούστου να επιστρέφουν οι εκπαιδευτικοί

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

βουνό
Το ελληνικό «δέντρο-φάρμακο» στη μάχη κατά του καρκίνου
Οι πληθυσμοί αυτοί αποτελούν μια ανεκτίμητη φυσική πηγή ουσιών, οι οποίες αξιοποιούνται ήδη για την παραγωγή ευρέως γνωστών αντικαρκινικών σκευασμάτων
Το ελληνικό «δέντρο-φάρμακο» στη μάχη κατά του καρκίνου
μητροπουλος
Αλέξης Μητρόπουλος: Αίτημα για έκτακτο επίδομα Πάσχα 300 ευρώ και νέα αύξηση 3% στις συντάξεις
Σε απόγνωση οι χαμηλοσυνταξιούχοι: Το 54% ζει με λιγότερα από 940 ευρώ τον μήνα
Αλέξης Μητρόπουλος: Αίτημα για έκτακτο επίδομα Πάσχα 300 ευρώ και νέα αύξηση 3% στις συντάξεις
egkefalos
Γιατί ο εγκέφαλος ξεχνάει κάποια πράγματα τόσο γρήγορα;
Για να διατηρήσει την αποδοτικότητά του και να μην καταρρεύσει υπό το βάρος των δεδομένων, αναγκάζεται να προβαίνει σε συνεχή εκκαθάριση άχρηστων...
Γιατί ο εγκέφαλος ξεχνάει κάποια πράγματα τόσο γρήγορα;