Γερμανία: Συνελήφθησαν 11 ύποπτοι για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών
Έντεκα άνθρωποι συνελήφθησαν ως ύποπτοι για τη σεξουαλική κακοποίηση πολλών παιδιών και τη βιντεοσκόπηση των πράξεών τους

Οι άνθρωποι συνελήφθησαν σε διαφορετικές περιοχές της Γερμανίας, ανακοίνωσε το Σάββατο η αστυνομία της πόλης Μίνστερ, στα δυτικά της χώρας.

Οι ερευνητές ταυτοποίησαν ως θύματα τουλάχιστον τρία αγόρια, ηλικίας 5,10 και 12 ετών. Επτά άτομα, εκ των οποίων πολλά ήταν ήδη γνωστά στις Aρχές, έχουν τεθεί υπό κράτηση, είπε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο επικεφαλής της αστυνομίας του Μίνστερ Ράινερ Φουρτ.

Συνολικά οι συλληφθέντες είναι έξι άνδρες και μια γυναίκα, που θεωρούνται ύποπτοι είτε για κακοποίηση παιδιών ή για συμμετοχή στη διανομή βιντεοσκοπημένου υλικού σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών και πληροφοριών μέσω κρυπτογραφημένων μηνυμάτων. Ο βασικός ύποπτος είναι ένας 27χρονος άνδρας από το Μίνστερ, ο οποίος εργαζόταν σε μια εταιρεία και ήταν λάτρης της Πληροφορικής, σύμφωνα με τους ερευνητές.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στο υπόγειο του σπιτιού του βρέθηκε ο υπολογιστής του, στον σκληρό δίσκο του οποίου υπήρχαν δεδομένα περίπου 500 τεραμπάιτ, που περιελάμβαναν βίντεο και φωτογραφίες. Σε προσωρινή κράτηση τέθηκε και η μητέρα του, μια 45χρονη, ιδιοκτήτρια του εξοχικού σπιτιού στο Μίνστερ, όπου διαδραματίστηκαν τα γεγονότα με θύματα τα παιδιά και η οποία είχε δώσει στον γιο της τα κλειδιά γνωρίζοντας τι συνέβαινε μέσα στο σπίτι. Μαζί της τέθηκαν σε προσωρινή κράτηση και δύο άνδρες ηλικίας 30 και 43 ετών.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, δύο από τα θύματα είναι ο 10χρονος γιος της συντρόφου του 27χρονου και ο 5χρονος γιος ενός από τους κατηγορούμενους, κατοίκου της πόλης Στάουφενμπεργκ. Το τρίτο θύμα, ένας 12χρονος είναι ο ανιψιός του άλλου κατηγορούμενου από το Κάσελ. Το κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, όπου βρίσκεται το Μίνστερ, έχει ξαναβρεθεί στη δημοσιότητα μετά το 2019 με αφορμή πολλές υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ για όλους του εργαζόμενους ιδιωτικού τομέα - ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΔΩ ΕΩΣ ΤΙΣ 12 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

περιπολ
Κρήτη: Συνελήφθησαν τρεις μαθητές που πυροδότησαν εκρηκτικό μηχανισμό
Κατασκεύασαν αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό με οδηγίες από βίντεο στα social media – Συνελήφθησαν και οι μητέρες τους για παραμέληση εποπτείας
Κρήτη: Συνελήφθησαν τρεις μαθητές που πυροδότησαν εκρηκτικό μηχανισμό
θρανία καρέκλες σχολική τάξη σχολείο
Πάνω από 230 κενά στα σχολεία του Πειραιά – Κινητοποίηση της ΕΛΜΕ στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας
Καταγγελίες για ελλείψεις σε γενική και ειδική αγωγή, εκατοντάδες ώρες υποχρεωτικών υπερωριών και μετακινήσεις εκπαιδευτικών στη μέση της χρονιάς.
Πάνω από 230 κενά στα σχολεία του Πειραιά – Κινητοποίηση της ΕΛΜΕ στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας
Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, η είσοδος του υπουργείου
Τοπικές προσκλήσεις πρόσληψης αναπληρωτών - Οι πίνακες για την Κρήτη
Το υπουργείο Παιδείας δημοσίευσε τους πίνακες αναπληρωτών δασκάλων στο πλαίσιο της τοπικής πρόσκλησης για την Κρήτη
Τοπικές προσκλήσεις πρόσληψης αναπληρωτών - Οι πίνακες για την Κρήτη
Νηπιαγωγεία
Στο «περίμενε» τα Ειδικά Σχολεία: Καταγγελίες για υποδομές που δεν λειτουργούν εδώ και χρόνια
Εκπαιδευτικοί καταγγέλλουν την έλλειψη σχεδίου για την Ειδική Αγωγή και τη μη λειτουργία του Ειδικού Νηπιαγωγείου Μεταμόρφωσης που ιδρύθηκε το 2011
Στο «περίμενε» τα Ειδικά Σχολεία: Καταγγελίες για υποδομές που δεν λειτουργούν εδώ και χρόνια