Εξαφάνιση Μαντλίν: Ταυτοποιήθηκε ύποπτος 13 χρόνια μετά
Πρόκειται για 43χρονο Γερμανό κρατούμενο ο οποίος θεωρείται ως το τελευταίο άτομο που είδε το 3χρονο κοριτσάκι

Ραγδαίες εξελίξεις λαμβάνουν χώρα για μία ακόμη φορά γύρω από την υπόθεση της εξαφάνισης της μικρής Μαντλίν ΜακΚαν, 13 χρόνια μετά.

Όπως μεταδίδει το BBC, η Σκότλαντ Γιαρντ ταυτοποίησε ως ύποπτο έναν 43χρονο Γερμανό, ο οποίος βρίσκεται στη φυλακή για «άλλη υπόθεση», όπως διευκρινίζει η αστυνομία.

Ο συγκεκριμένος άνδρας θεωρείται ως το τελευταίο άτομο που είδε το 3χρονο κοριτσάκι, μιας και εκείνη την περίοδο τριγυρνούσε στην περιοχή της εξαφάνισης με ένα φορτηγάκι. Ο ίδιος είχε ζήσει για καιρό στο Αλγκάρβε, μεταξύ 1995 και 2007, σε ένα σπίτι που βρίσκεται μεταξύ του Λάγκος και της Πράια ντα Λουζ. Είχε, επίσης, εργαστεί στην περιοχή, κυρίως στον τομέα της εστίασης. Σύμφωνα με τη γερμανική αστυνομία, έβγαζε τα προς το ζην «διαπράττοντας εγκλήματα, ιδίως διαρρήξεις σε ξενοδοχειακά συγκροτήματα και παραθεριστικές κατοικίες», όπως και διακίνηση ναρκωτικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 43χρονος μεταβίβασε το βαν σε άλλο όνομα την επόμενη ημέρα της εξαφάνισης του παιδιού.

Υπενθυμίζεται ότι η μικρή Μαντλίν εξαφανίστηκε στις 3 Μαΐου του 2007 από το δωμάτιο ξενοδοχείου στο θέρετρο Πράια ντα Λους, όπου διέμενε μαζί με την οικογένειά της.

Η μικρή και τα δίδυμα αδέρφια της έπεσαν για ύπνο στις 8.30 το βράδυ, ενώ οι γονείς της μαζί με τους οικογενειακούς φίλους πήγαν για φαγητό σε ένα εστιατόριο 50 μέτρα μακριά από το δωμάτιο. Κάποια στιγμή, η μητέρα της πήγε να ελέγξει τα παιδιά και διαπίστωσε ότι η Μαντλίν έλειπε...

Το 2008 η πορτογαλική αστυνομία έκλεισε την υπόθεση, ενώ ανάμεσα στους ύποπτους για την εξαφάνιση ήταν ακόμα και οι γονείς της. 

Το 2013 η βρετανική αστυνομία ξεκίνησε τη δική της έρευνα για την εξιχνίαση της υπόθεσης.

σχετικά άρθρα

Ν. Κεραμέως: Το αμέσως επόμενο διάστημα ξεκινάμε την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών
Ν. Κεραμέως: Το αμέσως επόμενο διάστημα ξεκινάμε την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών
«Η αξιολόγηση είναι ίσως το πιο αποτελεσματικό εργαλείο για να βελτιωθεί η απόδοση του εκπαιδευτικού συστήματος», τονίζει η υπουργός Παιδείας
Ν. Κεραμέως: Το αμέσως επόμενο διάστημα ξεκινάμε την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών
Η γυάλινη οροφή της εκπαίδευσης
Η γυάλινη οροφή της εκπαίδευσης

Η εκπαίδευση με βάση το Σύνταγμα είναι δωρεάν και ελεύθερη για όλους τους πολίτες της χώρας. Είναι όμως τελικά έτσι τα πράγματα και ποιοι τελικά...

Η γυάλινη οροφή της εκπαίδευσης