astynomia ipa
Αστυνομικοί πυροβόλησαν κατά διαδηλωτών, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο άνθρωποι

Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών στις ΗΠΑ κατά τις ταραχές που έχουν ξεσπάσει σε δεκάδες Πολιτείες, μετά την δολοφονία του αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ στη Μινεάπολη. Όπως μεταδίδει το CNN, το τελευταίο αιματηρό περιστατικό έλαβε χώρα στο Ντάβενπορτ της Αϊόβα.

Σύμφωνα με την αστυνομία, κατά τη διάρκεια περιπολίας τρεις αστυνομικοί δέχθηκαν επίθεση από διαδηλωτές και ένας εξ αυτών τραυματίστηκε.

Ο αρχηγός της αστυνομίας του Ντάβενπορτ, Paul Sikorski, ανέφερε ότι διαδηλωτές έσπασαν τα οχήματα της αστυνομίας.

Οι τρεις αστυνομικοί πραγματοποιούσαν περιπολία, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι δέχτηκαν πυρά από αγνώστους και ένας εξ αυτών τραυματίστηκε. Ο Sikorski είπε πως δεν γνωρίζει περισσότερες πληροφορίες για την κατάσταση της υγείας του αστυνομικού, ωστόσο έχει ενημερωθεί πως «είναι καλή η διάθεσή του».

Ο ίδιος  αποκάλυψε, επίσης, πως κατά τη διάρκεια της νύχτας τέσσερις άνθρωποι δέχτηκαν πυρά από αγνώστους, δύο εκ των οποίων υπέκυψαν στα τραύματά τους.

Ο δήμαρχος του Ντάβενπορτ Mike Mateson είπε ότι τίθεται σε ισχύ απαγόρευση κυκλοφορίας στην πόλη και ζήτησε από τον κυβερνήτη να ενεργοποιηθεί η Εθνική Φρουρά.

Συνολικά στις ΗΠΑ, έξι άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, πάνω από 4.000 έχουν συλληφθεί, εκατοντάδες έχουν τραυματιστεί, κάποιοι από πλαστικές σφαίρες της αστυνομίας.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ετήσιο τσεκάπ: Οι εξετάσεις που δεν πρέπει να αναβάλλουμε

Πορτοκαλί φανάρι: Τι λέει ο νέος ΚΟΚ

Αλλάζουν όλα στους μισθούς λόγω ΑΜΚΑ: Ποιες ηλικίες θα δουν αυξήσεις

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

πολυγλωσσία
Η εποχή της πολυγλωσσίας: Πώς η Τεχνητή Νοημοσύνη ξαναγράφει τους κανόνες
Πανεπιστήμιο Πατρών: Γλώσσες, κουλτούρες και τεχνολογία συνδιαμορφώνουν ένα νέο εκπαιδευτικό και επαγγελματικό τοπίο που απαιτεί εξειδίκευση
Η εποχή της πολυγλωσσίας: Πώς η Τεχνητή Νοημοσύνη ξαναγράφει τους κανόνες
Μαρία Καρυστιανού
Καρυστιανού: «Περιμένω να μου ζητήσουν επισήμως να παραιτηθώ από πρόεδρος του Συλλόγου»
«Έμαθα διάφορα δυσάρεστα σήμερα - Δεν θα ανακοινώσω το κόμμα στην επέτειο των Τεμπών»
Καρυστιανού: «Περιμένω να μου ζητήσουν επισήμως να παραιτηθώ από πρόεδρος του Συλλόγου»