astynomia ipa
Αστυνομικοί πυροβόλησαν κατά διαδηλωτών, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο άνθρωποι

Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών στις ΗΠΑ κατά τις ταραχές που έχουν ξεσπάσει σε δεκάδες Πολιτείες, μετά την δολοφονία του αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ στη Μινεάπολη. Όπως μεταδίδει το CNN, το τελευταίο αιματηρό περιστατικό έλαβε χώρα στο Ντάβενπορτ της Αϊόβα.

Σύμφωνα με την αστυνομία, κατά τη διάρκεια περιπολίας τρεις αστυνομικοί δέχθηκαν επίθεση από διαδηλωτές και ένας εξ αυτών τραυματίστηκε.

Ο αρχηγός της αστυνομίας του Ντάβενπορτ, Paul Sikorski, ανέφερε ότι διαδηλωτές έσπασαν τα οχήματα της αστυνομίας.

Οι τρεις αστυνομικοί πραγματοποιούσαν περιπολία, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι δέχτηκαν πυρά από αγνώστους και ένας εξ αυτών τραυματίστηκε. Ο Sikorski είπε πως δεν γνωρίζει περισσότερες πληροφορίες για την κατάσταση της υγείας του αστυνομικού, ωστόσο έχει ενημερωθεί πως «είναι καλή η διάθεσή του».

Ο ίδιος  αποκάλυψε, επίσης, πως κατά τη διάρκεια της νύχτας τέσσερις άνθρωποι δέχτηκαν πυρά από αγνώστους, δύο εκ των οποίων υπέκυψαν στα τραύματά τους.

Ο δήμαρχος του Ντάβενπορτ Mike Mateson είπε ότι τίθεται σε ισχύ απαγόρευση κυκλοφορίας στην πόλη και ζήτησε από τον κυβερνήτη να ενεργοποιηθεί η Εθνική Φρουρά.

Συνολικά στις ΗΠΑ, έξι άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, πάνω από 4.000 έχουν συλληφθεί, εκατοντάδες έχουν τραυματιστεί, κάποιοι από πλαστικές σφαίρες της αστυνομίας.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΣΟΚ με την Ανάκληση απορρυπαντικού πλυντηρίου ρούχων: Αόρατος κίνδυνος με επιβλαβείς χημικές ουσίες και ελλιπή επισήμανση

750 ευρώ  σε 170.000 πολίτες - Πάρτε τα με μια μόνο αίτηση και όλα εξα αποστάσεως μέσω golearn

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 7/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΤΟΥΛΓΑΡΙΔΗς
Με "τρικλοποδιά" επιχειρούν να γονατίσουν τον δάσκαλο που αγαπήσαμε!
Μια υπόθεση-σύμβολο για τον εκφοβισμό, τη φίμωση της συνδικαλιστικής δράσης και την προσπάθεια εγκαθίδρυσης σιγής νεκροταφείου στα σχολεία
Με "τρικλοποδιά" επιχειρούν να γονατίσουν τον δάσκαλο που αγαπήσαμε!
Τρόφιμα
10 Τροφές-ασπίδα: Οι «θαυματουργές» επιλογές που προστατεύουν την υγεία σου!
Ανακάλυψε ποιες τροφές λειτουργούν σαν φυσικό «φάρμακο» για τον οργανισμό και γιατί δεν πρέπει να λείπουν από τη διατροφή σου
10 Τροφές-ασπίδα: Οι «θαυματουργές» επιλογές που προστατεύουν την υγεία σου!