Warning message

Unable to retrieve https://twitter.com/MrEricAngelo/status/1267295971664371712?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1267295971664371712&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.kathimerini.gr%2F1080823%2Fgallery%2Fepikairothta%2Fkosmos%2Fdakrygona-ston-leyko-oiko---se-katafygio-poy-xrhsimopoieitai-gia-tromokratikes-epi8eseis-fygadeythke-o-tramp-fwtografies-vinteo at this time, please check again later.
Λευκός Οίκος
Κύμα οργής σαρώνει τις ΗΠΑ

Με μεγαλύτερη ένταση συνεχίζονται οι διαδηλώσεις οργής που πυροδότησε η δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικό στη Μινεάπολις των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες αμερικανικών μέσων ενημέρωσης, που επικαλούνται πηγές στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα, το βράδυ της Παρασκευής ο Πρόεδρος Τραμπ, μαζί με τη σύζυγό του Μελάνια και τον γιο του Μπάρον, φυγαδεύθηκαν σε ειδικό υπόγειο χώρο του Λευκού Οίκου, το οποίο έχει σχεδιαστεί ως καταφύγιο έκτακτης ανάγκης.

Η συγκεκριμένη απόφαση ελήφθη, καθώς ομάδα διαδηλωτών πέρασε τον πρώτο κλοιό των αστυνομικών και έφτασε 75 μέτρα μακρυά από την είσοδο του Λευκού Οίκου, στην Ουάσιγκτον.

Οι διαδηλώσεις συνεχίζονται για 5η ημέρα σε όλες τις μεγάλες πόλεις των ΗΠΑ, ενώ για τη διάλυση των διαδηλωτών έχει επιστρατευθεί η Εθνοφρουρά.

https://twitter.com/MrEricAngelo/status/1267295971664371712?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1267295971664371712&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.kathimerini.gr%2F1080823%2Fgallery%2Fepikairothta%2Fkosmos%2Fdakrygona-ston-leyko-oiko---se-katafygio-poy-xrhsimopoieitai-gia-tromokratikes-epi8eseis-fygadeythke-o-tramp-fwtografies-vinteo

Μάλιστα, από τις επιθέσεις των διαδηλωτών ξέσπασε φωτιά στο υπόγειο της επισκοπικής εκκλησίας του Αγίου Ιωάννη στον Λευκό Οίκο.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ παραμένει επί της ουσίας εξαφανισμένος κατά τη διάρκεια της μεγαλύτερης κρίσης που γνώρισε επί προεδρίας του, αρνούμενος να απευθυνθεί στους πολίτες μέσω διαγγέλματος.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Εκπαιδευτικός με απογοήτευση
Καταχρηστική ηγεσία στα σχολεία: Το περιστατικό στις Σέρρες ως προειδοποίηση
Το περιστατικό στις Σέρρες δεν αφορά αποκλειστικά τη συμπεριφορά ενός προσώπου. Αφορά το θεσμικό πλαίσιο μέσα στο οποίο μια τέτοια συμπεριφορά...
Καταχρηστική ηγεσία στα σχολεία: Το περιστατικό στις Σέρρες ως προειδοποίηση
venzini.jpg
Το «αόρατο» κόλπο σε βενζινάδικα και πάρκινγκ – Πώς υποκλέπτουν τα στοιχεία της κάρτας σας χωρίς να το καταλάβετε
Μια νέα, δύσκολα ανιχνεύσιμη απάτη σε πρατήρια καυσίμων και χώρους στάθμευσης
Το «αόρατο» κόλπο σε βενζινάδικα και πάρκινγκ – Πώς υποκλέπτουν τα στοιχεία της κάρτας σας χωρίς να το καταλάβετε