Warning message

Unable to retrieve https://twitter.com/MrEricAngelo/status/1267295971664371712?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1267295971664371712&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.kathimerini.gr%2F1080823%2Fgallery%2Fepikairothta%2Fkosmos%2Fdakrygona-ston-leyko-oiko---se-katafygio-poy-xrhsimopoieitai-gia-tromokratikes-epi8eseis-fygadeythke-o-tramp-fwtografies-vinteo at this time, please check again later.
Λευκός Οίκος
Κύμα οργής σαρώνει τις ΗΠΑ

Με μεγαλύτερη ένταση συνεχίζονται οι διαδηλώσεις οργής που πυροδότησε η δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικό στη Μινεάπολις των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες αμερικανικών μέσων ενημέρωσης, που επικαλούνται πηγές στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα, το βράδυ της Παρασκευής ο Πρόεδρος Τραμπ, μαζί με τη σύζυγό του Μελάνια και τον γιο του Μπάρον, φυγαδεύθηκαν σε ειδικό υπόγειο χώρο του Λευκού Οίκου, το οποίο έχει σχεδιαστεί ως καταφύγιο έκτακτης ανάγκης.

Η συγκεκριμένη απόφαση ελήφθη, καθώς ομάδα διαδηλωτών πέρασε τον πρώτο κλοιό των αστυνομικών και έφτασε 75 μέτρα μακρυά από την είσοδο του Λευκού Οίκου, στην Ουάσιγκτον.

Οι διαδηλώσεις συνεχίζονται για 5η ημέρα σε όλες τις μεγάλες πόλεις των ΗΠΑ, ενώ για τη διάλυση των διαδηλωτών έχει επιστρατευθεί η Εθνοφρουρά.

https://twitter.com/MrEricAngelo/status/1267295971664371712?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1267295971664371712&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.kathimerini.gr%2F1080823%2Fgallery%2Fepikairothta%2Fkosmos%2Fdakrygona-ston-leyko-oiko---se-katafygio-poy-xrhsimopoieitai-gia-tromokratikes-epi8eseis-fygadeythke-o-tramp-fwtografies-vinteo

Μάλιστα, από τις επιθέσεις των διαδηλωτών ξέσπασε φωτιά στο υπόγειο της επισκοπικής εκκλησίας του Αγίου Ιωάννη στον Λευκό Οίκο.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ παραμένει επί της ουσίας εξαφανισμένος κατά τη διάρκεια της μεγαλύτερης κρίσης που γνώρισε επί προεδρίας του, αρνούμενος να απευθυνθεί στους πολίτες μέσω διαγγέλματος.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Μήνυση Διευθυντή σε 4 εκπαιδευτικούς: Το σχολείο μπροστά σε ένα επικίνδυνο μονοπάτι!

Επίδομα 300 ευρώ: Διευρύνονται οι δικαιούχοι – Πότε πληρώνεται και ποιοι το λαμβάνουν

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

 Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης στο 11ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών
Χρυσοχοΐδης: Η ΕΛΑΣ λαμβάνει έως 120 καταγγελίες καθημερινά για ενδοοικογενειακή βία
Χρυσοχοΐδης: 100–120 καταγγελίες καθημερινά για ενδοοικογενειακή βία – 19.500 υποθέσεις οδηγήθηκαν στη Δικαιοσύνη το 2025
Χρυσοχοΐδης: Η ΕΛΑΣ λαμβάνει έως 120 καταγγελίες καθημερινά για ενδοοικογενειακή βία
ΣΥΡΙΖΑ
ΣΥΡΙΖΑ για Intellexa: Παρουσιαζόταν ως «one stop shop» για κρατικές υποκλοπές και «profiling»
«Κλοιός» για το Μαξίμου μετά τις αποκαλύψεις για τον Ντίλιαν – Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τον πρωθυπουργό να σπάσει τη σιωπή του για τις υποκλοπές
ΣΥΡΙΖΑ για Intellexa: Παρουσιαζόταν ως «one stop shop» για κρατικές υποκλοπές και «profiling»