Εικόνες που κάθε άλλο παρά συμβάλουν στην εξομάλυνση της έντασης αλλά και την εμπέδωση της πεποίθησης ότι οι διακρίσεις και ο ρατσισμός δεν γίνονται ανεκτές κατέγραψε ο φακός του CNN, με το βίντεο της σύλληψης ρεπόρτερ να κάνει τον γύρο του κόσμου.
Όπως εξηγεί ο ρεπόρτερ στην κάμερα, κατά τη διάρκεια επιχείρησης της αστυνομίας για την καταστολή διαδηλωτών, όλοι οι παρευρισκόμενοι αποχώρησαν, συμπεριλαμβανομένων και των δημοσιογράφων και των τεχνικών που κάλυπταν τα επεισόδια.
Το συνεργείο του CNN ακολούθησε της υποχώρηση των διαδηλωτών, ωστόσο ο ρεπόρτερ του σταθμού συνελήφθη από ομάδα αστυνομικών, που του πέρασαν σε ζωντανή μετάδοση (!) χειροπέδες. Μάλιστα, στις επίμονες ερωτήσεις για τον λόγο της σύλληψής του, οι αστυνομικοί δεν έδωσαν καμία απάντηση.
Στη συνέχεια, όπως φαίνεται στο βίντεο, συνελήφθησαν και οι εικονολήπτες και λοιποί τεχνικοί, με την κάμερε να τοποθετείται στο έδαφος και να συνεχίζει να καταγράφει την δράση των αστυνομικών, με τους δημοσιογράφους να σχολιάζουν πως «ποτέ δεν έχω δει κάτι τέτοιο». Μάλιστα, ένας αστυνομικός συνέχισε να κουβαλά την κάμερα, ενώ εκείνη συνέχισε να καταγράφει την επιχείρηση χωρίς να γνωρίζει ότι είναι ανοικτή.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 3/9
Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ