«Πόλεμος» Τραμπ-Twitter: Παραπλανητικές οι αναρτήσεις του Αμερικανού προέδρου
Η διεύθυνση του Twitter τοποθέτησε μια ειδοποίηση που καλεί τους χρήστες να «ενημερωθούν για τα γεγονότα» σε ανάρτηση του Ντόναλντ Τραμπ για τις επιστολικές ψήφους

Η διεύθυνση του ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης Twitter τοποθέτησε μια ειδοποίηση που καλεί τους χρήστες να «ενημερωθούν για τα γεγονότα» σε μια ανάρτηση του Ρεπουμπλικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ σχετικά με τις επιστολικές ψήφους, στην οποία ο ένοικος του Λευκού Οίκου διατείνεται πως οι ψήφοι αυτές είναι «ουσιαστικά χαλκευμένες» και θα έχουν αποτέλεσμα «εκλογική νοθεία».

Η ειδοποίηση αυτή, με σύμβολο ένα θαυμαστικό μέσα σε κύκλο, με μπλε χρώμα, καλεί τους αναγνώστες της ανάρτησης να «ενημερωθούν για τα γεγονότα σχετικά με τις επιστολικές ψήφους» και τους οδηγεί σε μια σελίδα όπου η συντακτική ομάδα του ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης έχει συγκεντρώσει άρθρα και πληροφορίες που αντικρούουν τον προεδρικό ισχυρισμό.

Συγκεκριμένα, ο Αμερικανός πρόεδρος έγραψε στο Twitter: «Δεν υπάρχει κανένας τρόπος (μηδέν) ότι οι επιστολικές ψήφοι θα είναι κάτι λιγότερο από απλώς ψευδείς. Τα γραμματοκιβώτια θα παραβιαστούν, τα ψηφοδέλτια θα πλαστογραφηθούν και θα εκτυπωθούν παράνομα και θα υπογραφούν με δόλιο τρόπο. Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνια στέλνει ψηφοδέλτια σε εκατομμύρια ανθρώπους, οποιονδήποτε .....

.... που ζουν στην πολιτεία, ανεξάρτητα από το ποιοι είναι ή πώς φτάνουν εκεί, θα πάρουν ένα. Αυτό θα συνεχιστεί με επαγγελματίες που θα λένε σε όλους αυτούς τους ανθρώπους, πολλοί από τους οποίους δεν είχαν σκεφτεί ποτέ να ψηφίσουν πριν, πώς και για ποιον, να ψηφίσουν. Αυτό θα είναι Ακατάλληλες Εκλογές. Με τιποτα!»

Το γεγονός δεν έχει προηγούμενο.

Τραμπ: Το Twitter «παρεμβαίνει» στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές

Από την πλευρά του, ο Ντόναλντ Τραμπ κατηγόρησε την Τρίτη τον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter ότι «παρεμβαίνει» στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές, μετά την άνευ προηγουμένου κίνηση των διαχειριστών του να επισημάνουν δύο αναρτήσεις του Ρεπουμπλικάνου προέδρου των ΗΠΑ ως παραπλανητικές.

Ο ένοικος του Λευκού Οίκου κατήγγειλε — φυσικά με... δύο νέες αναρτήσεις του στο Twitter — ότι η διεύθυνση του ιστότοπου απειλεί την «ελευθερία του λόγου», κάτι που «εγώ, ως πρόεδρος, δεν θα επιτρέψω να γίνει!».

«Το Twitter παρεμβαίνει στις προεδρικές εκλογές του 2020», εξεμάνη ο μεγιστάνας. «Το Twitter καταπνίγει εντελώς την ελευθερία του λόγου», πρόσθεσε, πληκτρολογώντας τις λέξεις «ελευθερία του λόγου» με κεφαλαία γράμματα για έμφαση, όπως συνηθίζει.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Μήνυση Διευθυντή σε 4 εκπαιδευτικούς: Το σχολείο μπροστά σε ένα επικίνδυνο μονοπάτι!

Επίδομα 300 ευρώ: Διευρύνονται οι δικαιούχοι – Πότε πληρώνεται και ποιοι το λαμβάνουν

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΕΚΑΒ
Τραυματισμός σοκ 14χρονης μαθήτριας μετά από καβγά – Έπεσε σε τζαμαρία και κόπηκε στον λαιμό
Άγριο επεισόδιο μεταξύ μαθητριών στην Αγία Βαρβάρα - Η στιγμή που η 14χρονη κατέρρευσε αιμόφυρτη
Τραυματισμός σοκ 14χρονης μαθήτριας μετά από καβγά – Έπεσε σε τζαμαρία και κόπηκε στον λαιμό
Η οργάνωση «Κομμάντο Κυριάκος Ξυμητήρης» ανέλαβε την ευθύνη για τον εμπρησμό στο όχημα του καθηγητή Δ. Καρώνη
Η οργάνωση «Κομμάντο Κυριάκος Ξυμητήρης» ανέλαβε την ευθύνη για τον εμπρησμό στο όχημα του καθηγητή Δ. Καρώνη
Ποια είναι η οργάνωση «Κομμάντο Κυριάκος Ξυμητήρης» που ανέλαβε την ευθύνη για τον εμπρησμό στο αυτοκίνητο του πραγματογνώμονα των Τεμπών
Η οργάνωση «Κομμάντο Κυριάκος Ξυμητήρης» ανέλαβε την ευθύνη για τον εμπρησμό στο όχημα του καθηγητή Δ. Καρώνη