ispania koronoios
Τελετή για τους 26.834 νεκρούς της χώρας

Η ισπανική κυβέρνηση κήρυξε επίσημο 10ήμερο πένθος από αύριο, Τετάρτη, για να τιμήσει τους σχεδόν 30.000 ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους λόγω του κορονοϊού σε μια από τις χειρότερα πληγείσες χώρες του κόσμου, δήλωσε σήμερα η εκπρόσωπος της κυβέρνησης Μαρία Χεσούς Μοντέρο.

Κατά τη διάρκεια της περιόδου πένθους, οι σημαίες στα δημόσια κτίρια και τα πολεμικά πλοία θα κυματίζουν μεσίστιες, δήλωσε η εκπρόσωπος σε ενημέρωση των δημοσιογράφων ύστερα από συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Η περίοδος αυτή θα ολοκληρωθεί με μια επίσημη τελετή με επικεφαλής τον αρχηγό του κράτους εις μνήμη των 26.834 νεκρών που καταγράφηκαν στη χώρα. Η Ισπανία έχει ανακοινώσει συνολικά 235.400 επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών 2026: Τις επόμενες εβδομάδες η ανακοίνωση - Πώς διαμορφώνεται ο αριθμός

Αλλαγές κορυφής στην εκπαίδευση της Αττικής: Χηρεύουν 3 θέσεις "κλειδιά"

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πρωτομαγιά 2026
Πρωτομαγιά: Πώς θα πληρωθούν όσοι δουλέψουν – Τι ισχύει με σούπερ μάρκετ, τράπεζες
Για ποιους είναι αργία η Πρωτομαγιά 2026, ποια καταστήματα και σούπερ μάρκετ θα είναι ανοιχτά
Πρωτομαγιά: Πώς θα πληρωθούν όσοι δουλέψουν – Τι ισχύει με σούπερ μάρκετ, τράπεζες
ντανταδες
Νταντάδες της Γειτονιάς: Ανοίγει στις 13:00 η πλατφόρμα για όλη τη χώρα
Eπιμελητές και επιμελήτριες από όλη τη χώρα μπορούν από σήμερα να εγγράφονται στο Μητρώο του προγράμματος «Νταντάδες της Γειτονίας»
Νταντάδες της Γειτονιάς: Ανοίγει στις 13:00 η πλατφόρμα για όλη τη χώρα