Thumbnail
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Ο πρόεδρος των Φιλιππινών, Ροντρίγκο Ντουτέρτε, διέταξε τις αστυνομικές αρχές να πυροβολούν τους "ταραξίες"

Ο πρόεδρος των Φιλιππινών Ροντρίγκο Ντουτέρτε ζήτησε από τα όργανα της τάξεως να πυροβολούν όποιον επιδεικνύει συμπεριφορά «ταραξία» στις περιοχές που έχουν τεθεί σε περιορισμό κίνησης λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

«Έδωσα εντολή στην αστυνομία και τον στρατό, καθώς και στους υπεύθυνους των χωριών, να πυροβολούν κατά ανθρώπων, σε περίπτωση προβλημάτων ή ταραχών που θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο τη ζωή σας. Αντί να προκαλείτε προβλήματα, εγώ θα σας στείλω στον τάφο», τόνισε ο πρόεδρος.

Μερικές ώρες πριν από τις δηλώσεις αυτές που έκανε ο Ντουτέρτε την Τετάρτη (01/04), είχαν συλληφθεί περίπου είκοσι άνθρωποι σε παραγκουπόλεις πέριξ της Μανίλας, επειδή οργάνωσαν μια διαδήλωση εναντίον της κυβέρνησης που κατηγορείται ότι δεν παρέχει βοήθεια σε τρόφιμα στους πιο φτωχούς πολίτες.

Όπως συμβαίνει συχνά, οι υπεύθυνοι των αρχών έσπευσαν να διασκεδάσουν τις ακραίες δηλώσεις του προέδρου τους, με τον αρχηγό της αστυνομίας Άρτσι Γκαμπόα να διαβεβαιώνει πως οι αστυνομικοί δεν πρόκειται να πυροβολούν όσους δεν συνετίζονται.

«Πιθανόν ο πρόεδρος επέμεινε κάπως περισσότερο στην εφαρμογή του νόμου σε αυτή την περίοδο της κρίσης», πρόσθεσε ο Ντουτέρτε, την ώρα που πάνω από τους μισούς των 110 εκατ. κατοίκων της χώρας του βρίσκονται περιορισμένοι στα σπίτια τους, με πολλούς από αυτούς να βασίζουν την επιβίωσή τους στην εποχική ή μερική απασχόληση.

Οι τελευταίες αυτές δηλώσεις του Ντουτέρτε αμέσως προκάλεσαν την καταδίκη από την πλευρά των οργανώσεων για τα δικαιώματα του ανθρώπου, που ζητούν από την κυβέρνηση να τροφοδοτήσει με ζωτικής ανάγκης προϊόντα τους φτωχούς, αντί να τους εκτοξεύει απειλές.

«Είναι πολύ ανησυχητικό που ο πρόεδρος Ντουτέρτε επεκτείνει την πολιτική του 'πυροβολώ για να σκοτώσω'. Η χρήση ανεξέλεγκτης βίας, που έχει στόχο να σκοτώνει, ποτέ δεν πρέπει να θεωρείται λύση για να απαντήσει κανείς σε μία κατάσταση εκτάκτου ανάγκης όπως είναι η πανδημία του κορονοϊού», ανακοίνωσε η οργάνωση Διεθνής Αμνηστία στις Φιλιππίνες.

Οι Φιλιππίνες μετρούν 2.331 κρούσματα και 96 θανάτους από κορονοϊό, όμως καθώς η χώρα άρχισε πλέον να εντατικοποιεί τις διαγνώσεις και τους ελέγχους, οι αριθμοί αναμένεται να αυξηθούν. Τα μέτρα περιορισμού, που κυριως αφορούν τα 12 εκατ. των κατοίκων της Μανίλας, έχουν προκαλέσει το κλείσιμο των περισσότερων επιχειρήσεων και την παύση σχεδόν όλων των κοινωνικών, θρησκευτικών κι εμπορικών δραστηριοτήτων.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

«Θα το πληρώσετε ακριβά»: Σοβαρές καταγγελίες κατά προϊσταμένης νηπιαγωγείου

Fuel Pass: Πότε λήγει η προθεσμία – Πόσα χρήματα δικαιούστε

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

akinita enfia
Πρόγραμμα «Ανακαίνιση Κατοικίας»: Οδηγός για επιδοτήσεις έως 36.000 ευρώ και τα κριτήρια
Κρατικές ενισχύσεις έως 95% για την αναβάθμιση παλαιών ακινήτων και την τόνωση της μακροχρόνιας μίσθωσης
Πρόγραμμα «Ανακαίνιση Κατοικίας»: Οδηγός για επιδοτήσεις έως 36.000 ευρώ και τα κριτήρια
Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
Υπουργείο Παιδείας: Υπερδιπλασιάζονται οι οργανικές θέσεις στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
Νέα εποχή για την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος: Τέλος σε μια θεσμική εκκρεμότητα δύο δεκαετιών με σύγχρονο Οργανισμό Λειτουργίας
Υπουργείο Παιδείας: Υπερδιπλασιάζονται οι οργανικές θέσεις στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
peripoliko astinomia perama
Δολοφονία στον Εύοσμο: Προφυλακίστηκε ο 38χρονος που κατηγορείται ότι σκότωσε τον πρώην πεθερό του
Στη φυλακή ο 38χρονος που κατηγορείται ότι σκότωσε τον πρώην πεθερό του – «Προσέβαλε την προσωπικότητά μου και τον ανδρισμό μου»
Δολοφονία στον Εύοσμο: Προφυλακίστηκε ο 38χρονος που κατηγορείται ότι σκότωσε τον πρώην πεθερό του