Ιταλία
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Προβλήματα δημιουργούνται και στους οίκους ευγηρίας

Τριάντα ένας γιατροί έχασαν, έως τώρα, την ζωή τους στην Ιταλία από τον κορονοϊό. Δεκαεπτά ήταν οικογενειακοί γιατροί, όπως έκαναν γνωστό οι αρχές.

Στο μεταξύ, στο νοσοκομείο Σαν Καμίλο της Ρώμης, έξι γιατροί έχουν διαγνωσθεί θετικοί στον ιό, ενώ στην καθολική πολυκλινική Τζεμέλι της ιταλικής πρωτεύουσας, ολοκληρώνεται η πειραματική φάση ενός τεστ που θα προσφέρει ταχεία απάντηση.

Στο χωριό Νέρολα, στην περιοχή Σαμπίνα, έξω από την Ρώμη, εβδομήντα δυο κάτοικοι έχουν νοσήσει και απόψε αποφασίστηκε η δημιουργία «κόκκινης ζώνης», με απαγόρευση εξόδου και εισόδου από το χωριό.

Στο δε λιμάνι της Τσιβιταβέκια, εξήντα χιλιόμετρα έξω από την Ρώμη, σαράντα άτομα που βρίσκονται σε οίκο ευγηρίας είναι θετικά στον ιό και το κτήριο μετατράπηκε σε «κέντρο για την καταπολέμηση του covid 19». Σε απομόνωση έχει τεθεί και σειρά οίκων ευγηρίας στην περιφέρεια της Σικελίας.

Όλοι οι ιταλοί γιατροί ζητούν να υποβληθούν το γρηγορότερο δυνατό σε τεστ για την ανίχνευση του ιού, ώστε να μην μεταδώσουν, άθελά τους, τον κορονοϊό σε αμέτρητους ασθενείς. Κάτι που μπορεί να συνέβη, σε κάποιες περιπτώσεις, τις περασμένες εβδομάδες.

Το αίτημα μαζικής πραγματοποίησης τεστ σε όσους περισσότερους πολίτες γίνεται, προβάλλουν απόψε και πάνω από είκοσι δήμαρχοι της ευρύτερης περιοχής του Μπέργκαμο, στην Λομβαρδία, η οποία επλήγη όσο καμία άλλη από τον ιό.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Σκάει στην Εκπαίδευση νέα μεγάλη "Βόμβα" για Ιταλικό Πανεπιστήμιο

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Σοφία Ζαχαράκη
Υπουργείο Παιδείας: Κανονικά οι πανελλαδικές στη Βόρεια Εύβοια παρά τη σεισμική δραστηριότητα
Σε διαρκή επιφυλακή το Υπουργείο Παιδείας για την ομαλή συμμετοχή των υποψηφίων
Υπουργείο Παιδείας: Κανονικά οι πανελλαδικές στη Βόρεια Εύβοια παρά τη σεισμική δραστηριότητα
KAVADIAS
«Επιλεκτική ευαισθησία» της Ένωσης Διευθυντών για ΕΔΕ και πειθαρχικά
Αλήθεια, το μπαράζ πειθαρχικών διώξεων δε δημιουργεί «κλίμα ανασφάλειας, καχυποψίας και επαγγελματικής εξουθένωσης»;
«Επιλεκτική ευαισθησία» της Ένωσης Διευθυντών για ΕΔΕ και πειθαρχικά