κορονοϊός και Μονακό
Ο Ιάπωνας υπουργός Παιδείας Κοΐτσι Χαγκιούντα δήλωσε σήμερα ότι η κυβέρνηση δεν θα παρατείνει το αίτημα της να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία έως τις εαρινές διακοπές για τον περιορισμό των κρουσμάτων του κορονοϊού, προετοιμάζοντας το έδαφος για επανέναρξη των μαθημάτων στην αρχή του νέου σχολικού έτους τον Απρίλιο.

Ο πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε ζήτησε τον περασμένο μήνα να κλείσουν τα σχολεία σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες έως τις εαρινές διακοπές στα τέλη Μαρτίου σε μια προσπάθεια να ανακοπεί η εξάπλωση του ιού.

«Σε ό,τι αφορά το οριζόντιο κλείσιμο των σχολείων έως τις εαρινές διακοπές που ζήτησε η κυβέρνηση, συμφωνήσαμε να μην παραταθεί», δήλωσε ο Χαγκιούντα σε δημοσιογράφους ύστερα από τη συνεδρίαση της υπουργικής ομάδας δράσης με αντικείμενο τα μέτρα αντιμετώπισης του ιού.

Το κλείσιμο των σχολείων επικρίθηκε ευρέως και χαρακτηρίστηκε αντιπαραγωγικό και επικίνδυνο καθώς και ότι προκαλεί μεγάλη αναταραχή, αφού οδήγησε δεκάδες χιλιάδες μαθητές σε ημερήσια κέντρα φροντίδας.

Στη συνεδρίαση της ομάδας δράσης, ο Άμπε, επικαλούμενος απόψεις ειδικών, δήλωσε ότι οι διοργανωτές εκδηλώσεων πρέπει να συνεχίσουν να είναι προσεκτικοί για συγκεντρώσεις μεγάλης κλίμακας.

Ομάδα ειδικών που συμβουλεύει την κυβέρνηση στο θέμα του κορονοϊού συνέστησε χθες να αποφεύγονται ακόμα οι μεγάλες συναθροίσεις και οι κλειστοί χώροι που θα μπορούσαν να πυροδοτήσουν εκ νέου την επιδημία.

Τα κρούσματα του κορονοϊού ανήλθαν σε 1.693 στην Ιαπωνία, συμπεριλαμβανομένων αυτών από κρουαζιερόπλοιο που ήταν αγκυροβολημένο κοντά στο Τόκιο τον περασμένο μήνα, με τους θανάτους να φθάνουν τους 41, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Kyodo.

ΑΠΕ ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Δημοτικά τέλη
Αποκαλυπτική έρευνα: Τα δημοτικά τέλη στους 332 δήμους της Ελλάδας το 2026
Αυτοί είναι οι Δήμοι-«φαρμακείο»: Πού πληρώνουμε 10 φορές ακριβότερα δημοτικά τέλη και πού είναι... τζάμπα (Πίνακες)
Αποκαλυπτική έρευνα: Τα δημοτικά τέλη στους 332 δήμους της Ελλάδας το 2026
Δημόσια εκπαίδευση
Η ποιότητα της εκπαίδευσης απαιτεί θεσμική ασφάλεια και όχι διοικητικό αυτοσχεδιασμό
«Όταν η διοίκηση του σχολείου λειτουργεί υπό καθεστώς άτυπων πιέσεων και προφορικών «οδηγιών», το πρώτο θύμα δεν είναι ο εκπαιδευτικός αλλά ο μαθητής...
Η ποιότητα της εκπαίδευσης απαιτεί θεσμική ασφάλεια και όχι διοικητικό αυτοσχεδιασμό
αμφιθέατρο
Για το δημόσιο διάλογο για την αλλαγή του τρόπου εισαγωγής στα ΑΕΙ
«Η εκπαίδευση δεν πρέπει να ορίζεται ως μια αλυσίδα εξεταστικών σταθμών με μοναδικό στόχο την είσοδο στο πανεπιστήμιο»
Για το δημόσιο διάλογο για την αλλαγή του τρόπου εισαγωγής στα ΑΕΙ