koronoios hpa
Οι ΗΠΑ είναι η έκτη κατά σειρά χώρα σε αριθμό καταγεγραμμένων κρουσμάτων

Οι ΗΠΑ ξεπέρασαν σήμερα το όριο των 10.000 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του Covid-19 και καταμετρούν 154 νεκρούς, σύμφωνα με τον απολογισμό του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς.

Επομένως, οι ΗΠΑ είναι η έκτη κατά σειρά χώρα σε αριθμό καταγεγραμμένων κρουσμάτων, πίσω από την Κίνα, την Ιταλία, το Ιράν, την Ισπανία και τη Γερμανία, ενώ την ακολουθούν η Γαλλία και η Νότια Κορέα.

Σε παγκόσμια κλίμακα, καταμετρώνται περισσότερα από 220.000 κρούσματα και ο νέος κορονοϊός έχει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 9.000 ανθρώπους, σύμφωνα με τον απολογισμό του Γαλλικού Πρακτορείου έως τις 13.00 ώρα Ελλάδας.

Οι αμερικανικές υγειονομικές αρχές προειδοποιούν ότι αναμένουν πως ο αριθμός των κρουσμάτων στις ΗΠΑ, που υπερβαίνει πλέον τα 10.700, θα αυξηθεί ραγδαία τις επόμενες ημέρες, λόγω του μεγαλύτερου αριθμού διαγνωστικών τεστ που θα γίνουν.

Ο μεγαλύτερος αριθμός κρουσμάτων, αυτή τη στιγμή, έχει καταγραφεί στην πολιτεία της Νέας Υόρκης (άνω των 4.000).

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Υπουργείο Παιδείας ΥΠΑΙΘΑ
ΕΛΜΕ Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας: Παρέμβαση για την ελληνόγλωσση εκπαίδευση
Παρεμβάσεις της ΕΛΜΕ Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας προς το υπουργείο Παιδείας για παρατάσεις αποσπάσεων και επιλογή Συντονιστών Εκπαίδευσης
ΕΛΜΕ Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας: Παρέμβαση για την ελληνόγλωσση εκπαίδευση
ήλιος
Μπορούν οι ηλιακές εκλάμψεις να προκαλέσουν σεισμούς; Νέα μελέτη ανοίγει τη συζήτηση
Επιστήμονες προτείνουν πιθανή σύνδεση ανάμεσα στον «διαστημικό καιρό» και τη σεισμική δραστηριότητα – Επιφυλάξεις από την επιστημονική κοινότητα
Μπορούν οι ηλιακές εκλάμψεις να προκαλέσουν σεισμούς; Νέα μελέτη ανοίγει τη συζήτηση
συνταξεις
Συντάξεις με «ψαλίδα»: Χάσμα ιδιωτικού και Δημοσίου στα νέα ποσά
Μέση κύρια σύνταξη κάτω από 900 ευρώ για τους περισσότερους, διπλάσιες απολαβές στο Δημόσιο – Οριακές αυξήσεις και διευρυνόμενες ανισότητες.
Συντάξεις με «ψαλίδα»: Χάσμα ιδιωτικού και Δημοσίου στα νέα ποσά
ψυγείο
Ψυγείο: Η ιδανική θερμοκρασία και το «κρυφό» κόστος κάθε επιπλέον βαθμού
Λειτουργεί ασταμάτητα όλο τον χρόνο – πώς μια λάθος ρύθμιση αυξάνει τον λογαριασμό ρεύματος και επηρεάζει την ασφάλεια των τροφίμων.
Ψυγείο: Η ιδανική θερμοκρασία και το «κρυφό» κόστος κάθε επιπλέον βαθμού